Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Παραχωρούν την συντήρηση της Γέφυρας της Λευκάδας στην ΠΙΝ αλλά χωρίς ….πόρους!

Καθ΄οδόν, σύμφωνα με  πληροφορίες μας, βρίσκεται έγγραφο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας  προς το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Λευκάδας κ. Θεόδωρου Βερύκιου, με το οποίο του γνωστοποιείται η πρόθεση της  Τ.Ε.Ο. Α.Ε. να παραχωρήσει εξ΄ ολοκλήρου την υποχρέωση συντήρησης της γέφυρας Λευκάδας-Αιτωλοκαρνανίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το θέμα που εγείρεται ξαφνικά κι εν μέσω καλοκαιριού αναμένεται ν΄ απασχολήσει το προσεχές διάστημα τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό της Λευκάδας αλλά και του Μεγανησίου,  αφού μέχρι σήμερα η γέφυρα ανήκε εξ ολοκλήρου στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την συντήρησή της όντας  αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου.

Η πρόθεση αυτή του ταμείου, εάν τελικά  οριστικοποιηθεί, θα σήμαινε επιπλέον οικονομικό στραγγαλισμό της έτσι κι αλλιώς  υποχρηματοδοτούμενης Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας κι ανοίγει εμμέσως  παράθυρο στο θέμα επιβολής διοδίων διέλευσης λόγω έλλειψης  των απαραίτητων πόρων  για την συντήρησή της.

Πάντως σε καμία περίπτωση, κατά την γνώμη μας, η Π.Ι.Ν δεν πρέπει να δεχθεί μια τέτοια απόφαση, αφού εμπλεκόμενη είναι και  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εφόσον η γέφυρα ενώνει τα όρια των δύο Περιφερειών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights