Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Απριλίου 2024

Επίκαιρη ερώτηση Θ. Σολδάτου για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:        ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:                ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΘΕΜΑ: Μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Σε μια εποχή δεινής οικονομικής  κρίσης, κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες αγωνίζονται σκληρά για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, έχει εκλείψει η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 3966/2011.

            Πολλές οικογένειες επιτυχόντων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν αποφασίσει να μη στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, αν η σχολή δε βρίσκεται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

            Το ίδιο συμβαίνει και με τις οικογένειες των οποίων ένα τουλάχιστον παιδί ήδη σπουδάζει σε κάποια πόλη και η σχολή στην οποία πετυχαίνει το δεύτερο παιδί, είναι σε πόλη διαφορετική απ’ αυτή του πρώτου, ή της μόνιμης κατοικίας της οικογένειας.

            Ιδιαίτερα οξυμμένη είναι η κατάσταση στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα στις οικογένειες υπερπολυτέκνων, πολυτέκνων και τριτέκνων χαμηλών εισοδημάτων.

            Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες οικογενειών και πολιτών, ίσχυε για δεκαετίες πριν το 2011 νομοθεσία, η οποία δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αδυναμίας των οικογενειών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες να υποστηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους, χορηγώντας τους την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα μετεγγραφής;

Ημερομηνία                                                                                                    Υπογραφή

05-09-2011

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights