Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο – Τι λέει ο Πεταλωτής

Οι μόνιμοι και οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο δεν κινδυνεύουν με απολύσεις, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, η ρήτρα μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις έχει μειώσει δραστικά το μισθολογικό κόστος.

Όσον αφορά στα περί συναίνεσης, τόνισε ότι “Συναίνεση λοιπόν επιτυγχάνεται, με πράξεις και όχι απλώς λόγια και στον δρόμο αυτό θα πορευθεί η κυβέρνηση με σκληρή δουλειά και όχι εκλογές”.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Από την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” (ηλ. έκδοση):

«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων»

Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων ούτε μονίμων, ούτε επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Δημοσίου, διαβεβαίωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στην Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπογράμμισε εάν η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει, ήδη από τη επαύριο των εκλογών του 2009 σε δραστικές μειώσεις, θα βρισκόμασταν μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα από πλευράς των δανειστών μας, να απολυθούν 200.000 υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα.

Έχει κανείς αμφιβολία, τι θα γινόταν αν δεν είχαμε σταματήσει τις ατέλειωτες ρουσφετολογικές προσλήψεις από το παράθυρα, που γίνονταν ως τον Οκτώβριο του 2009, αν δεν καταργούσαμε τα πελατειακά stage, τις ψευδεπίγραφες συμβάσεις που έγιναν στη βάση της λογικής του κράτους- λάφυρο, αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης.

Σημείωσε ότι «οι δανειστές μας θα ζητούσαν με επιτακτικό τρόπο σήμερα 200.000 απολύσεις, αν δεν είχαμε πετύχει δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους από τα 23 στα 16 δισ., με την κατάργηση των stage, τη μείωση κατά 75.000 του αριθμού των συμβασιούχων, με την κατάργηση 40.000 μισθοδοτούμενων θέσεων από τον “Καλλικράτη” με την τήρηση της σχέσης μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις».

Έτσι, τόνισε, πετυχαίνουμε να μη χρειάζεται σήμερα καμία απόλυση μονίμου ή προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ με αποχωρήσεις ή εθελούσιες εξόδους, όπως ανέφερε χθες και ο πρωθυπουργός, θα μειωθεί κατά 150.000 επιπλέον ο αριθμός των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Ο Γ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι από την κρίση του ΑΣΕΠ θα περάσουν τυχόν μόνον υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι οποίες θα ιδιωτικοποιηθούν και θα ζητηθεί από το νέο ιδιοκτήτη κάποιοι να απορροφηθούν από το Δημόσιο.

 

Σχετικά:

Μετατάξεις αλλά και απολύσεις …μέσω ΑΣΕΠ

Απολύσεις μέσω μετατάξεων σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κ.α. – Τί λένε οι εργατολόγοι

Τρόικα: «Διώξτε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους»

Νέο «μαχαίρι» για συμβασιούχους και προσλήψεις στο Δημόσιο

Καθησυχαστικός ο Υπ. Εσωτερικών για τις απολύσεις

 

Πεταλωτής: Ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για απολύσεις

Εθνική αναγκαιότητα χαρακτήρισε τη συναίνεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για εκλογές», επισημαίνοντας ότι «εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε τη δουλειά μας».

«Η ευθύνη είναι δική μας και δεν περιμένουμε από κάποιους ξένους να μας σώσουν» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, ενώ διερωτήθηκε «πόσο ανεύθυνο είναι να μην μπορούν κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις».

Σε ότι αφορά το θέμα για τις 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για απολύσεις αλλά για μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις και για την εφαρμογή του μέτρου 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που εφαρμόζεται ήδη, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ένα ευέλικτο κράτος.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Σχετικό:

Νέες συγχωνεύσεις,καταργήσεις ΔΕΚΟ & κρατικών υπηρεσιών

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights