Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Εκτιμώ πως η μελέτη σκοπιμότητας για το τουριστικό περίπτερο γίνεται χατιρικά για προεκλογικές σκοπιμότητες”

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, διαπίστωσe πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει ανάκαμψη ωστόσο, έχει χαθεί τουλάχιστον ολόκληρος ο Μάιος και Ιούνιος και φαίνεται ότι υπάρχουν τεράστια κενά στις κρατήσεις τον Ιούλιο.

Σχετικά με τις αγορές του εξωτερικού, ανέφερε πως διακρίνει πως η μεσαία τάξη τόσο στη Γερμανία όσο και στην Αγγλία έχει πρόβλημα και δεν βλέπω ναυλώσεις σε μεγάλα σκάφη όπως έβλεπα πέρυσι.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών κι αν αυτά θα έχουν αντιδράσεις πολιτικές και στη Λευκάδα, έκανε λόγο για αναμενόμενα αποτελέσματα.

“Είναι λυπηρό το φαινόμενο ότι επανήλθαν πάλι στη Βουλή κάποια κόμματα τα οποία είναι αμφιβόλου ιδεολογικής προέλευσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας μιας Προοδευτικής παράταξης να δώσει λύσεις, επίσης φταίει η υπερφορολόγηση, η ακρίβεια, η ζωή όπως είναι σήμερα και από τη στιγμή που ο κόσμος διακρίνει ότι τα αριστερά κόμματα δεν έδωσαν λύση στρέφεται προς τα αριστερά, εύχομαι να μην το πληρώσουμε πάλι αυτό ως λαός”

Σχετικά με το αν αυτά τα αποτελέσματα επηρεάζουν τη Λευκάδα, εκτιμώ πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα παίξουν μεγάλο ρόλο, γιατί είναι ξεκάθαρο το τοπίο το ποιοί θα παίξουν ρόλο και θα πρωταγωνιστήσουν.

Εδώ φαίνεται πώς θα παίξει μεγάλο ρόλο το προσωπικό συμφέρον και θα παιχτούν πολλά στα αλισβερίσια και στις συμφωνίες κάτω τραπέζια.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτά συνεχίζονται να γίνονται στη Λευκάδα και όσο συνεχίζονται να γίνονται αυτές οι ιστορίες δεν νομίζω ότι θα δούμε προκοπή ως τόπος.

Μάλιστα έβγαλα και εγώ ένα δημοσίευμα για το τουριστικό περίπτερο. Όπως με έχουν πληροφορήσει ετοιμάζεται κάποια μελέτη για το τουριστικό περίπτερο, χωρίς να έχει περάσει ένα σχέδιο από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως το βλέπω εγώ, πρόκειται για μία μελέτη σκοπιμότητας ενόψει των εκλογών, φαντάζομαι θα δοθεί σε ένα γραφείο για πολιτικούς λόγους, για θέμα συμμαχιών και επί της ουσίας δεν θα γίνει τίποτα.

Όταν λέμε ότι το τουριστικό περίπτερο ερχόταν να το αναλάβει μία μεγάλη εταιρεία με μεγάλο business plan και επένδυση και φανταζόμαστε ότι με 200.000 θα κάνουμε τη μελέτη και θα πετάξουμε και τέσσερις πόρτες για να το κλείσουμε για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια για να κάνουμε εκλογές δεν είναι το ίδιο.

Πρέπει να υπάρχει ένα φανερό σχέδιο για το τουριστικό περίπτερο και να γνωρίζουμε τι θα γίνει, ώστε να ξέρει η κοινωνία σε εκλογές να το υποστηρίξει, δεν μπορεί να γίνονται υπογείως.

Πρέπει να μάθουμε το δημοτικό λιμενικό ταμείο τι μπορεί να κάνει για το τουριστικό περίπτερο. Και εγώ είμαι υπέρ του δημοσίου, όμως όταν Αυτό δεν μπορεί να δουλέψει πρέπει να μας πεις τι σκοπεύεις να κάνεις. Άρα φαντάζομαι ακόμα μία μελέτη σκοπιμότητας πραγματοποιείται εν όψει των εκλογών χατιρικά .

Επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα και δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα στην διαμάχη της εταιρείας με το τουριστικό περίπτερο.

Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα που έχει προκύψει είναι με τα δημόσια κτήματα στην περιοχή της γύρας όπου εκεί άνετα θα μπορούσαν να γίνουν πάρκινγκ για να αποσυμφορηθεί ο ιστός της πόλης. Εκεί ακόμα δεν μας έχουν πει αν έχει γίνει το δικαστήριο και τι απόφαση έχει παρθεί και όλα αυτά έγιναν για να μην ενοχληθεί το εκλογικό σώμα και δεν ψηφίζει όπως θα έπρεπε στις εκλογές.

Δεν μπορούμε όμως να κινούμαστε με αυτή τη λογική στις εκλογές, επίσης δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει με το μικρό ιχθυοτροφείο και αν έχει περάσει στο πρόγραμμα γέφυρα του ΕΣΠΑ.

Με άλλα λόγια θέλω να σου πω ότι προχωράμε πράγματα που περισσότερο έχουν να κάνουν με εξυπηρετήσεις και όχι τα σοβαρά και τα σπουδαία στο νησί.

Πρέπει όμως να πω πως οι αντιπολιτεύσεις στις δημοτικές αρχές είναι οι περισσότερες εμπλεκόμενες σε αυτές τις ιστορίες, για αυτό και δεν ακούγεται σωστή αντιπολίτευση γιατί υπάρχουν ευθύνες και σε αυτούς.

Μιλάμε τόσα χρόνια για θέματα που διαιωνίζονται, μιλάμε για το κυκλοφοριακό, θέματα πάρκινγκ, οι καντίνες στο Πόρτο Κατσίκι, θέματα που μπαλώνονται πρόχειρα για να περάσει ο θόρυβος και τα βρίσκουμε μπροστά μας την επόμενη εκλογική περίοδο, μετά πάλι τα ξεχνάμε και πρέπει να περάσουν τέσσερα χρόνια για να ξαναθυμηθούμε.

Η κοινωνία πλέον έχει βαρεθεί, έχει κουραστεί και για αυτό ίσως δεν ασχολείται σε μεγάλο βαθμό.

Σχετικά με το δήμο Μεγανησίου, ο Γιώργος Γαβρίλης είπε ότι ακουγόταν πάρα πολύ το όνομα μιας ετεροδημότισσας που ήταν έτοιμη να κατέβει, όμως την τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο και δεν υπάρχει αντιπροσώπευση στην παράταξη της αντιπολίτευσης του Δάγλα, γιατί όπως έχουμε πει και οι τέσσερις συνδυασμοί που ακούγονται ότι θα κατέβουν στο δήμο Μεγανησίου, άσχετα με το πόσοι θα φτάσουν στο πρωτοδικείο προέρχονται από διάσπαση της αρχικής παράταξης του Παύλου Δάγλα και θεωρώ ότι υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία στο Μεγανήσι όπου δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω πού θα βρει διέξοδο, αν θα πάει να ψηφίσει ή θα διασπαστεί στους τέσσερις υποψηφίους.

Αυτό συμβαίνει ως μην κρυβόμαστε και στη Λευκάδα, κανείς δεν έχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, ούτε ακόμα και ο κύριος Βεργίνης που φαίνεται να διεκδικεί το δήμο.

Βέβαια θα βρούνε να βάλουν να συμπληρώσουν, το θέμα είναι όμως να έχουμε άλλη πολιτική κατεύθυνση και νοοτροπία ώστε να μπορεί ο κόσμος να προσέρχεται από μόνος του και αυτό μπορεί να γίνει αν αντικαταστήσουν αυτό το σύστημα με δύο λίστες.

Πιστεύω πως αυτό πρέπει να κάνουμε για να πάει μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί κομματικά και ιδεολογικά σύνορα δεν υπάρχουν πλέον.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Κυριε Γαβρίλη ειστε πολυ καλα ενημερομενος. Ο κ.ψηλόςπροσπαθεί να αναθέσει κατ ευθείαν και χωρίς διαγωνισμό μια μελέτη για το περιπτερο στο κάστρο περνώντας μόνο απο την επιτροπή που ελέγχει. Χατηρικά ,με εκλογικά οφέλη . Ακούγεται και το όνομα του γνωστού και πολυπράγμονος αρχιτέκτονα που έτσι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Σκοτεινοί κύκλοι μια ζωή που φαντάζουν προστάτες και προεστοί στο κυβερών κόμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights