Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Δημοσκόοπηση “μαϊμού” αφήνει εκτός την Καραβία!

Ποιός φοβάται την Λιλή;

Θορυβημένοι μετά την δημοσκόπηση που αποκάλυψε το meganisinews, οι βασικοί θιγόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν αρχικώς τα χρήσιμα  και γνωστά “παπαγαλάκια” να χρησιμοποιήσουν από τα “πολύχρωμα” φτερά τους τα πιο κίτρινα, να τα εμποτίσουν στο μελανοδοχείο της λάσπης που διαθέτουν , διαδίδοντας υπονοούμενα για δήθεν δυσκολία στην συγκρότηση ψηφοδελτίου, για απόσυρση υποψηφιότητας, για δήθεν μαγειρεμένα νούμερα της δημοσκόπησης και στήσιμο του σχετικού δημοσιεύματος του meganisinews.

Μάλιστα για να αποδομήσουν την υποψηφιότητα της κ. Λιλής Καραβία, έφτασαν και στο σημείο να παραγγείλουν μία δεύτερη , διαρρέοντας εν εξελίξει ότι σ΄αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα της κ. Καραβία!!!

Την απάντηση  στο ερώτημα για ποιό λόγο το έπραξαν  την δανειζόμαστε από την τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Πετρόπουλου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη:

“Σχετικά με το γκάλοπ το οποίο έχει τρέξει το τελευταίο διάστημα στη Λευκάδα, το οποίο μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνει το όνομα της Λιλής Καράβια η οποία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφια, είπε ότι μπορεί να έχει γίνει για να εξυπηρετεί κάποιον ή κάποιους υποψηφίους, ναι είναι στημένο έτσι ώστε να παρουσιάζει συγκεκριμένα ονόματα υποψήφια και να μην παρουσιάζει για παράδειγμα την κυρία Καραβία.”

Τώρα ποιόν ή ποιούς δεν “βολεύει” η υποψηφιότητα της , μα θεωρούμε ότι έχει μια τόσο προφανή απάντηση , μιας ανάλογης ερώτησης περί του “ποιός ή τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια”. Δηλαδή είτε η γάτα που υπεραμύνεται της θέσης της εκεί πάνω, ή ο γάτος που εποφθαλμιά να ρίξει την γάτα να πάρει την θέση της.

Επίσης η. κ. Καραβία είχε δηλώσει στο meganisinews σχετικά με το Τουριστικό Περίπτερο:

Το Τουριστικό Περίπτερο πονεμένη ιστορία. Έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους γα να σταματήσει αυτό που μεθόδευαν. Εκεί στο Κάστρο που πηγαίναμε για μπάνιο από τότε που είμαστε μικρά, σε αυτή την αμμουδιά και την θάλασσα της καρδιάς μας ,εκεί που έχει γραφτεί η ιστορία και η μνήμη της κάθε Λευκαδίτισσας και του κάθε Λευκαδίτη ( ένας πραγματικός Λευκαδίτης Δήμαρχος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα και νοιάζεται και ξέρει τους πολίτες αυτής της πόλης, δεν θα τόλμαγε ποτέ να μεθοδεύσει εκεί «επενδύσεις» κ.α.) θα έπρεπε να γίνει μια μελέτη αποκατάστασης και να κατασκευαστεί με φορέα υλοποίησης τον Δήμο με την ίδια χρήση όπως παλιά ,δηλαδή καφετέρια, αναψυκτήριο, εστιατόριο και κατόπιν να γίνει μίσθωση σε έναν ιδιώτη να το λειτουργήσει. Έχομε άπειρα παραδείγματα σε όλη την χώρα εμείς γιατί δεν μπορούμε? Μπορούμε.!! Παρ’ όλα αυτά βγάλανε τον κόσμο στους δρόμους στραπατσάρανε ανθρώπους, αναγκάσανε άλλους να παραιτηθούν κλπ.”

Και τώρα που βρήκαμε ποιά από τις δύο δημοσκοπήσεις είναι η “στημένη”, ας αποκαταστήσουμε και την σειρά της δημοσκόπησης βάσει των ποσοστών που θορύβησαν κι αφήνουν άυπνους  τους “γάτους” και τα ανα-στημένα  πλουμιστά παπαγαλάκια τους !

Ξενοφώντας Βεργίνης 37%

Κων/νος Δρακονταειδής 23%

Λιλή Καραβία 18%

Χαραλαμπος Καλός 16,5%

Τώρα όσοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το αυτοδιοικητικό τοπίο αμέσως μετά τις εκλογές, “πλανώνται πλάνην οικτράν”, μάλλον  θα μιλάμε για μια περισσότερο  περιπλεγμένη  κατάσταση!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Οι σκοπιμότητες (από όλους σας) ξεπερνούν νομίζω κατά πολύ και το τι θα θέλατε.
  Τα ποσοστά αθροίζονται στο 94,5%, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε άλλη υποψηφιότητα. Ούτε καν της Λαϊκής Συσπείρωσης που εγώ τουλάχιστον τη θεωρώ δεδομένη, έστω και δύσκολα, έστω και κουτσουρεμένη.
  Νομίζω, αν δεν θέλετε κι εσείς να συμπεριληφθείτε σ’ αυτούς που ειρωνεύεστε, ότι πρέπει να πάψτε να είστε υποκειμενικός (δε με αφορά για ποιο λόγο) και να εκτιμήστε στη βάση της πραγματικότητας κι όχι του εικονικού.
  Και σε τελευταία ανάλυση, άλλο η βούληση του/της υποψηφίου δημάρχου και άλλο η δυνατότητα για ψηφοδέλτιο με προοπτικές. Προφανώς είστε γνώστης του νέου εκλογικού νόμου και των πολλών απαιτήσεών του.

  1. Ακούστε η προσωπική μου άποψη είναι πολύ μακριά από τον τρόπο που διεξάγονται τόσο οι εθνικές , όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι με τον τρόπο που διεξάγονται δεν έχουν καμία σχεση με δημοκρατία και κρατούν μακριά το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας και τους πιο άξιους αντιπροσώπους της. Είμαι υπερ μιας πιο ανοιχτής διαδικασίας όπου θα υπάρχουν δύο λίστες , μία με υποψηφίους δημάρχους και μία με υποψηφίους συμβούλους, όπου όποιος επιθυμεί θα βάζει υποψηφιότητα και θ΄απαλλαγούμε από τις κομματικές τοποθετήσεις και τα χρίσματα.

   Προφανώς και χρησιμοποιώ κάθε τρόπο και κάθε μέσο για ν΄αναδείξω το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει! Επίσης διαφωνώ κάθετα με την επισήμανσή σας περί ειρωνείας, δεν μπορεί κανείς να ειρωνεύεται ένα γελοίο κι άθλιο τρόπο διεξαγωγής και νομιμοποίησης της ευνουχισμένης κι απολύτως ελεγχόμενης νομικά, τοπικης αυτοδιοίκησης!
   Μην ξεχνάτε μόλις το 13,6 % του δήμου της Λευκάδας(μάλιστα πρόκειται για κάτι λιγότερο απο΄αυτό εάν υπολογίσει κανείς και την αποχή 35% ) αποφάσισε ότι λχ οι ψαράδες στο Μεγανήσι δεν θα ψαρεύουν στα Φερμέκουλα(νησάκια που διοικητικά ανήκουν στο Μεγανήσι) !

   Με την δική μου πρόταση για τρόπο εκλογής των αιρετών, δεν θα υπήρχε ζήτημα κατάρτισης ικανού ψηφοδελτίου, θα προέκυπτε αυτόματα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

   Τέλος πάντων μην ανησυχείτε τέλος της εβδομάδας, που μπαίνει, αρχές της επόμενης θα έχετε και ονόματα, μάλιστα θα χρειαστεί να τεκμηριώσετε, γιατί κάποια από αυτά ήταν ικανά μέλη εν ενεργεία δημοτικών παρατάξεων, αλλά ανίκανα να στελεχώσουν ψηφοδέλτια “δημάρχων που εκφράζουν βούληση”. ΄Σας περιμένουν εκπλήξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights