Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Στα 200 ευρώ ανά τόνο “εκτοξεύεται” η τιμή για την εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου

Ηχούν “καμπάνες” για Λευκάδα και Μεγανήσι, επιβεβαιώνεται εντός τριημέρου ρεπορταζ του meganisinews( δείτε εδώ)

Την μεταφορά 12.000 τόνων Αστικών Στερεών αποβλήτων από τον δήμο Μεσολογγίου προσπάθησε ν΄ανακόψει ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ,στον ΧΥΤΑ Παλαίρου με προσφυγή στην δικαιοσύνη, λόγω υπερβολικής πίεσης που δέχεται η περιορισμένη χωρητικότητα του.

Η προσφυγή δεν έγινε δεκτή και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ο Σύνδεσμος αποδέχθηκε το αριθ. πρωτ. 12317/03.3.2023 αίτημα του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου για μεταφορά 12.000 τόνων ΑΣΑ στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για λόγους δημόσιας υγείας κατ΄εκτέλεση της αριθ. ΥΠΕΝ /ΔΔΑ/ 20178/295/24.02.2023 (ΦΕΚ 1188/τ.Β’ /03.3.2023) Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωστόσο λειτούργησε τιμωρητικά κι αποτρεπτικά για τον δήμο Μεσολογγίου , αλλά και για όποια προσπάθεια δήμου ανά  την χώρα θελήσει να επιλέξει αυτή την μέθοδο επιβολής αιτήματος, (εναπόθεσης ΑΣΑ μέσω εισαγγελικής παρέμμβασης), εκτοξεύοντας την τιμή ανά τόνο από τα 40 ευρώ που είναι σήμερα .Πιο συγκεκριμένα ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Παλαίρου σε 200,00 ανά τόνο με επιπλέον το τέλος ταφής 25€/τ (από 1-1-2023) δηλ.

συνολικά θα αποδίδεται στο Σύνδεσμο 225,00 ανά τόνο.

Η εκκαθάριση θα γίνεται ανά δεκαπέντε ημερολογιακές ημέρες δηλ θα τιμολογούνται οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες από 1μέχρι 15 κάθε μήνα και από 16 μέχρι τέλος ανάλογα τις ημέρες του κάθε μήνα. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα πρέπει να εξοφλεί άμεσα την δαπάνη επί ποινής διακοπής της μεταφοράς σε περίπτωση καθυστέρησης.

Όπως αντιλαμβανόμαστε  από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση από τον δήμο Μεσολογγίου  ανοίγουν  οι ασκοί του Αιόλου και για την ανανέωση παλαιότερων συμβάσεων, ενδεχομένως κι εκείνων που αφορούν άμεσα την Λευκάδα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights