Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Οι μεθοδεύσεις στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων έφτασαν μέχρι την Λευκάδα…

Η αξιολόγηση άφησε εκτός τον τ. δήμαρχο Λευκάδας και  εν ενεργεία Διευθυντή του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή

Στην αρχή πιστέψαμε ότι επρόκειτο για οικειοθελής αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης , αφού θεωρούσαμε σχεδόν αδιανόητο ότι η αξιολόγηση θ΄άφηνε απ΄ έξω έναν ικανότατο εκπαιδευτικό και διευθυντή που τα τελευταία χρόνια έχει να παρουσιάσει σπουδαίο έργο στο 20 Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας , όπου υπηρετούσε. Άλλωστε είναι γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι ο κ. Αραβανής είχε αποσυρθεί από τα πολιτικά δρώμενα κι  είχε αφοσιωθεί με πάθος στο εκπαιδευτικό του έργο .

Η κυβέρνηση όμως διόρισε τους εκλεκτούς της στα τοπικά συμβούλια επιλογής, που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι κομματικά στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ (με ότι ποιότητας μέλη κουβαλάνε οι κομματικοί μηχανισμοί) απέστειλε εγκύκλιο για την διαδικασία και τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης των διευθυντών η οποία εφαρμόστηκε κατά το δοκούν από το κάθε τοπικό συμβούλιο επιλογής .

Το κερασάκι στην τούρτα  ήρθε με την κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λίγο πριν λήξει η προθεσμία δήλωσης προτίμησης σχολείων από τους υποψήφιους διευθυντές! Δημιουργήθηκε το απόλυτο “μπάχαλο” με δηλώσεις της τελευταίας στιγμής!

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών ,

“η διαδικασία των επιλογών υλοποιήθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, δηλαδή διορισμένα συμβούλια από την κυβέρνηση, χωρίς καν την παρουσία αιρετών. Μάλιστα, σε αρκετά Συμβούλια Επιλογής τοποθετήθηκαν ως τακτικά μέλη συνδικαλιστικά στελέχη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για κάποιους η διατήρηση του μηχανισμού ρουσφετιού και συναλλαγών στον κλάδο έχει γίνει δεύτερη φύση.

Αυτή η διαδικασία έχει οδηγήσει σε πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους για τις αδικίες, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ερωτήσεων στις «συνεντεύξεις», που σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν χαρακτήρα να διαπιστώσουν την επάρκεια των υποψηφίων στο διοικητικό τομέα αλλά στο αν συμφωνούν με την υλοποίηση της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ”

Στην περίπτωση του Κώστα Αραβανή, η συνέντευξη φαίνεται να έγινε εργαλείο καρατόμησης!

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο ίδιος δεν επιθυμούσε να μας κάνει καμία δήλωση,  ωστόσο αισθανόμαστε  ότι πρέπει ν΄ αποκαθιστούμε  το “νόμιμο” με το ηθικό δίκαιο σ΄αυτό τόν τόπο μήπως κάποτε καταφέρουμε να εξελιχθούμε πολιτικά, κοινωνικά οικονομικά και πολιτισμικά και να ξεφύγουμε από την μιζέρια, την κακομοιριά και την μετριοπάθεια.

Κι επειδή πολλές φορές έχουμε ασκήσει κριτική στον τ. δήμαρχο Κώστα Αραβανή, εντούτοις οφείλουμε να  του αννωρίσουμε και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  για το εκπαιδευτικό του έργο στην Λευκάδα.

Και θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν αναφερόμαστε στην σύζυγο, επίσης εκπαιδευτικό και διευθύντρια του Γυμνασίου και ΛΤ  Μεγανησίου κ. Ευριδίκη Τούμπα, η οποία ήρθε σ΄ ένα  διαλυμένο και υπό “αίρεση” ελέω μνημονίων   σχολείο στο Μεγανήσι και το παραδίδει  εκπαιδευτικό ίδρυμα πλήρως λειτουργικό, στην οποία ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο της στο Εσπερινό ΕΠΑΛ 

Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια κοινωνία που αντί να επιβραβεύει τους  άξιους εκπαιδευτικούς  της εν ζωή, τους “θυσιάζει” ελέω μεθοδεύσεων αξιολόγησης!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights