Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Η πρώτη αντίδραση του υποψηφίου του ΚΙΝΑΛ Αντώνη Σίδερη για το δημοσίευμα του meganisinews για την natura 2000

Βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση η “Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000”, η οποία πρακτικά θα περιγράφει ποιοί θα είναι οι όροι χρήσης και άσκησης δραστηριοτήτων στις περιοχές αυτές. Με μια πρώτη ματιά και σε ότι αφορά τη Λευκάδα και το Μεγανήσι, δείχνουν να επηρεάζονται προς το αρνητικό ο σχεδιασμός για την είσοδο στο νησί μέσω της υποθαλάσσιας ζεύξης και ο δρόμος στην γύρα, ενώ φαίνεται να περιορίζεται η δυνατότητα δόμησης, να επιβάλλεται το ξήλωμα των πλωτών μέσων αγκυροβολίας, η απαγόρευση αγκυροβολησης στην θηλιά, να τίθενται υπό αμφισβήτηση τα λιμάνια και οι μαρίνες και να περιορίζεται σημαντικά ακόμη και η επαγγελματική αλιεία.

Παρακολουθώ το θέμα στενά, όντας σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες, καθώς και με επαγγελματίες που πλήττονται, ώστε να είμαι σε θέση πολύ σύντομα να διαμορφώσω μία ολοκληρωμένη άποψη για το νέο αυτό θέμα που έχει προκύψει.

Δεδομένου ότι η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου και ύστερα η νέα Βουλή θα μπορεί να ψηφίσει τις διατάξεις αυτές χωρίς να τις ξαναθέσει σε διαβούλευση, ο χρόνος που απομένει για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας δεν είναι πολύς.

Καλώ όλους, επαγγελματικούς συλλόγους, επιστημονικούς φορείς, πολιτική ηγεσία και φορείς των νησιών μας, να καταθέσουμε όλοι μαζί μέσα στις επόμενες εβδομάδες την πρότασή μας ολοκληρωμένη, εμπεριστατωμένη και ενιαία, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή και να μειώσει κατά το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες, για να μη βρεθούμε ακόμη μια φορά προ εκπλήξεων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights