Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης εμβαδού 3.291,34 τ.μ. στη θέση «Στραβνάμ» Δήμου Μεγανησίου Π.Ε. Λευκάδας

Σε ανώτατο επίπεδο μεταφέρθηκαν οι αποφάσεις σχετικά με την προστασία των αναρτημένων δασικών χαρτών σε Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε να εξασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση της δασικής νομοθεσίας. Μάλιστα οι αποφάσεις θα αναρτώνται και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως!

Μέχρι πρότινος οι αποφάσεις αυτές που κατα καιρούς έχουμε αναρτήσει και μπορείτε να δείτε εδώ, λαμβάνονταν από τον τοπικό δασάρχη εν προκειμένω της Λευκάδας ή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πλέον απ΄ότι διαπιστώνουμε και μετά την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών , έχει αναλάβει το ίδιο το Υπουργείο , πράγμα που αντιλαμβανόμαστε όλοι μαρτυρά ότι καμία εγκύκλιο δεν σταματά το δημόσιο , που βάζει για τα καλά πόδι και στα Ιόνια.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών , ο επιθεωρητής εφαρμογής δασικής πολιτικής αποφάσισε

την κήρυξη ως ως αναδασωτέας της έκτασης εμβαδού 3.291,34 τ.μ. (τριών χιλιάδων διακοσίων ενενήντα ενός τετραγωνικών μέτρων και τριάντα τεσσάρων εκατοστών). Η έκταση αυτή που βρίσκεται στην θέση «Στραβνάμ» του Δήμου Μεγανησίου, απεικονίζεται με τα στοιχεία Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Α στο προσαρτημένο στην παρούσα απόφαση μας διάγραμμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής και έχει όρια:

Βόρεια : Με έκταση δασικής μορφής (αναδασωτέα έκταση) (Δ.Δ. και Α.Ν.). Νότια : Με έκταση δασικής μορφής ( Δ.Δ.).

Ανατολικά : Με έκταση άλλης μορφής (Α.Α.).

Δυτικά : Με έκταση δασικής μορφής ( Δ.Δ.) και πέραν αυτής δρόμο.

Σκοποί της κήρυξης της ανωτέρω έκτασης ως αναδασωτέας είναι η διατήρηση του δασικού χαρακτήρα αυτής, ο αποκλεισμός διάθεσής της για άλλη χρήση και η αποκατάσταση με φυσική αναγέννηση της καταστραφείσης από παράνομη υλοτομία βλάστησης (η υπόψη έκταση απεικονίζεται με δασική μορφή (Δ.Δ.) στον αναρτημένο δασικό χάρτη και είναι δάσος αείφυλλων πλατύφυλλων).

Κάθε θιγόμενος από την απόφαση αυτή, μπορεί να ασκήσει αίτηση ακύρωσης ενώπιον του οικείου τριμελούς Διοικητικού Εφετείου εντός εξήντα ημερών από της δημοσιεύσεως ή κοινοποιήσεως της.

Επίσης, κατά της παρούσας Απόφασης επιτρέπεται υποβολή αίτησης ανάκλησης ή τροποποίησης προς τον Γενικό Γραμματέα Δασών από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 35 του Ν.4280/2014, της παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν. 998/79 και όπως αυτή ερμηνεύεται στη σκέψη 8 της με αριθμό πρωτ. 5390/2012 Απόφασης του Σ.τ.Ε..

Από την παρούσα απόφαση δεν προκύπτει δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights