Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Compact Βιολογικός Μεγανησίου: Μπράβο δήμαρχε, όμως δεν λύνει το πρόβλημα του νησιού

Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η προσπάθεια μας να αποκτήσει το Μεγανήσι δική του μονάδα βιολογικού καθαρισμού μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Η Δημοτική Αρχή Μεγανησίου ανταμείφθηκε για τον τεκμηριωμένο προγραμματισμό της, καθώς από το 2016 σχεδιάσαμε, αδειοδοτήσαμε και το 2021 εντάξαμε σε χρηματοδότηση έργο ύψους 471.200 ευρώ.

Το 2022 ο διαγωνισμός απέβη άγονος και στην συνέχεια εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 90.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα η επαναδημοπράτηση του έργου ύψους 561.200 ευρώ το 2023 να έχει ανάδοχο την τεχνική εταιρία ECOTECH ΑΕ.

Ακολουθούν οι διαδικασίες για την συμβασιοποίηση του έργου και την έναρξη των εργασιών.

Ο βιολογικός καθαρισμός του νησιού μας αποτελεί έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, η ολοκλήρωση του οποίου θα σημάνει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του Νομού.

Ως δημοτική αρχή έχουμε από την αρχή της θητείας μας θέσει ως στόχο την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων και την αναβάθμιση των βασικών μας υποδομών.  Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου

Δάγλας Παύλος

Σχόλιο meganisinews: Προφανώς η δημοτική αρχή σύρθηκε σ΄αυτή την μεσοβέζικη λύση παρασυρόμενη από σοβαρά λάθη της προηγούμενης, προκειμένου να κατευνάσει το 2014 τις αντιδράσεις από όσους ωφελούνταν από την παράνομη αποκομιδή βοθρολυμάτων  και απόρριψή τους στην σχίζα.

Ωστόσο αυτό αφορούσε το έτος 2014 και η μετέπειτα πρακτική αντιμετώπιση από τους θιγόμενους τα επόμενα έτη , είχε εξαλείψει το θέμα. Ακολούθησαν ατέρμονες συζητήσεις και η γενική πεποίθηση ήταν ότι οδηγούμαστε σε ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιολογικών αποβλήτων που θ΄αφορούσαν συνολικά το νησί και με προτεραιότητα στο Βαθύ.

Ώσπου ξαφνικά κάπου στο τέλος του 2017 βγήκε η Περιβαλλοντική μελέτη για την χωροθέτηση του compact.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Αγαπητέ meganisinews (Μπράβο ?? σε τι…???) ξεχνάτε νομίζω το ποιο σημαντικό : Η δεκαετή θητεία του κύριου Δημάρχου και του συνδυασμού του Κουτσαβέλη της Δεξιάς στο Μεγανήσι, απέδειξε την πλήρη ανικανότητα τους να ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το ελάχιστο για το Μεγανήσι ΕΚΤΟΣ από τα ρουσφέτια τους!!!

  1. Αγαπητέ φίλε Τάσο, μείνε σ΄αυτά που έγραψα. Το μπράβο πηγαίνει στο γεγονός ότι είπε (το 2014) ότι θα μπορούσε τουλάχιστον να γίνεται νόμιμα μια διαδικασία αποκομιδής λυμάτων και το απέδειξε αχρείαστα το 2023!

   Ένα από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη είναι διορισμός στο δημόσιο με μοναδικό προσόν και κριτήριο την συγγένεια, το ίδιο είχε πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους συγγενείς των θυμάτων στην φωτιά στο Μάτι. Για περισσότερο από διακόσσια χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, οι διορισμοί , τα ρουσφέτια και οι δουλειές με “ημετέρους” πηγαίνουν ρολόι.

   Για ποιά δεξιά κι ποιά αριστερά κάνεις κουβέντα, όλοι ένας αχταρμάς είναι, πλην ΚΚΕ, που δεν έχει καμία απολύτως τύχη για έν σωρό λόγους που δεν είναι ώρα ν΄αναλύσω.

   Αν θες όμως θα σου πω έναν τομέα που τα πήγαν καλά, αυτόν του real estate και της άναρχης τσιμεντοποίησης του νησιού. Τώρα θα μου πεις , εγώ δεν είδα κάτι από αυτό το όφελος, θα σου πω , ούτε και η πλειοψηφία των Μεγανησιωτών, για αυτό “πήραν των ομματιών τους και μειναμε δεν μείναμε επτακόσιοι, αλλά ακριβώς αυτό που μιλάμε είναι ο Καπταλισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights