Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζική κινητοποίηση και πορεία στη Λευκάδα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πόλη της Λευκάδας η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη, διεκδικώντας μέτρα ασφάλειας στις συγκοινωνίες και στους χώρους δουλειάς, ώστε να μη κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι καθημερινά. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος μια σειρά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Καλλίδωρος Xατζόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λευκάδας και ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Βερροιώτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Στην ομιλία του ο Β. Βερροιώτης είπε μεταξύ άλλων ότι το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στον σιδηρόδρομο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική «βάρδια». Τόνισε ότι όλοι αυτοί που ψάχνουν χρόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος είναι αυτοί που κυβέρνησαν και έβαλαν, ο καθένας τη δική του σφραγίδα στην απαξίωση των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση και στις μεγάλες εκπτώσεις στα ζητήματα ασφάλειας των συγκοινωνιών επειδή βάζουν το κέρδος τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Η ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των θυμάτων είναι να μη συγκαλυφθεί σε καμία του πλευρά το έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους.

Ειδική μνεία έκανε στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σημειώνοντας ότι είναι μία από τις πολλές και αιματοβαμμένες σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος, που δείχνουν και σήμερα τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκες της δουλειάς. Με αφορμή τη σημαντική αυτή επέτειο κάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα, γιατί ο κοινός αγώνας γυναικών και αντρών είναι ο καλύτερος τρόπος για την καλυτέρευση της ζωής όλων, για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας ενάντια στις γυναίκες, για να είναι τα συνδικάτα ασπίδα προστασίας ενάντια στις διάφορες μορφές παρενοχλήσεων και κακοποίησης πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς και αλλού.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο με κατάληξη την παραλία όπου οι διαδηλωτές άφησαν μαύρα μπαλόνια στον ουρανό στη μνήμη των θυμάτων.

Πηγή 902.gr

 

        

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εμπορευματοποίηση λειτουργίας, άσκηση ιδιωτικού έργου κι απογευματινά ιατρεία επι πληρωμή, καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Πολιτικό θράσος και εμπαιγμό μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι εμπεριέχονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights