Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Τι δηλώνει ο δασάρχης για την δήθεν προγραμματισμένη μετάθεσή του στην Κυπαρισσία!

Ο τέως, πλέον, δασάρχης Λευκάδας σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου, αναφέρει η δημοσιογράφος της efsyn.gr , Μάγδα Κλαυδιανού

«Μην πυροβολείτε τον αγγελιαφόρο!» Με αυτή τη φράση θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε ότι συνέβη στις 10.02.2023, όταν ο δασάρχης Λευκάδας Βαγγέλης Σκάρπος μετατέθηκε στην Κυπαρισσία, πάλι σε θέση προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών.

Δεν χωράει αμφιβολία, αν κρίνουμε και από τις αντιδράσεις και τα σχόλια αρμοδίων, για εκτονωτικού χαρακτήρα μετάθεση, αφού η αφορμή ήταν ένα τεχνικό λάθος στη δήλωση των δασικών εκτάσεων, η οποία προκάλεσε τόση αναμπουμπούλα στο νησί, ενώ η αιτία ήταν η μετάθεση του πολιτικού κόστους από τα ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΕΝ στα κατώτερα.

Ποιος δήλωσε τα στρέμματα για δημόσια; Ο δασάρχης. Ε, αυτός φταίει, όχι εκείνος που υπέγραψε την εγκύκλιο. Τόση δικαιοσύνη! Η πιο απλή ερώτηση είναι: Αφού, ρε παλικάρια, έκανε λάθος, γιατί τον πάτε προϊστάμενο σε άλλο δασαρχείο; Για να κάνει και εκεί λάθος;

Εκτός από εκτονωτικού, ήταν όμως και εξοντωτικού χαρακτήρα η μετάθεση του Βαγγέλη Σκάρπου, όπως καταλαβαίνουμε από αυτά που μας λέει:

«Ηρθα στην Υπηρεσία και τη βρήκα διαλυμένη. Την είχαν κάνει “μαγαζί”. Εγώ δεν ήθελα να κάνω “θελήματα”. Με τιμωρούν, με την ευκαιρία, και γι’ αυτό. Δεν είμαι μόνος μου στον κόσμο. Έχω παιδιά. Το μεγάλο δίνει φέτος Πανελλήνιες και πρέπει να αλλάξει σχολείο τρεις μήνες πριν από τις εξετάσεις. »

Είμαι τρίτεκνος, δεν μπορούν να με μετακινήσουν. Έχω παιδί με αναπηρία. Είχαν δικαίωμα να μη με βάλουν διευθυντή, αλλά να με αφήσουν στην ίδια Υπηρεσία ως προϊστάμενο τμήματος. Με πάνε στην Κυπαρισσία, όπου υπάρχουν δύο δασολόγοι, και στη θέση μου βάζουν έναν δασοπόνο.

Έχω αξιολόγηση από τον προηγούμενο συντονιστή 91/100, που θέλει ειδική αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται να παραλάβω τον διορισμό, θα κάνω ανακοπή. Θα κινηθώ εναντίον της απόφασης με σκοπό να γίνει αναστολή εκτέλεσης.

Η Λευκάδα είναι μονοεδρική. Ερχονται εκλογές. Κάπως έπρεπε να εκτονωθεί η κατάσταση. Την πλήρωσα εγώ, για να μην την πληρώσει ο βουλευτής που είχε ψηφίσει τον νόμο!»

Αυτά γιατί έγινε πολύς λόγος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με την δεύτερη κατά σειρά  απαράδεκτη υπόδειξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στυλιανού Ρόκκου, προς τον δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Βεροιώτη που έκανε λόγο για καρατόμηση του δασάρχη και την πρόταση του Πέτρου Ζαβιτσάνου για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τον κ. Βαγγέλη Σκάρπο που δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση.

Οι πολιτικές διώξεις μας επιστρέφουν πίσω σε μαύρες στιγμές της Ιστορίας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights