Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Βιβλίο “Διαχείρισης Υλικού-Αποθήκης” αποκτά ο δήμος Μεγανησίου

Κατόπιν υποδείξεων των ελεγκτών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομιών Ελέγχων για τις  δέκα ουσιαστικές ελλείψεις που εντοπίστηκαν στην Οικονομική Διαχείριση

Πρόκειται για την δεύτερη έλλειψη που ουσιαστικά μαθαίνουμε λόγω της σχετικής ανάρτησης στην διαύγεια για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου με πρώτη εκείνη του διαχειριστικού ελέγχου για το 2013  και ειδικά:

  1. Καταγραφή εσόδων (εισπράξεων) και εξόδων (πληρωμών) σύμφωνα µε τα απολογιστικά στοιχεία και συσχέτιση µε τις αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  2. Συμφωνία ταμιακών διαθεσίμων µε ημερομηνία αναφοράς την 31/12/2013.

Έχουμε αναφερθεί σχετικά εδώ

Σήμερα με αφορμή μια νέα ανάθεση , μαθαίνουμε και μια δεύτερη υποχρέωση:

Ο Δήμος Μεγανησίου απαιτείται να προμηθευτεί την εφαρμογή Διαχείρισης Υλικού – Αποθήκης. Οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής Διαχείριση Υλικού – Αποθήκης θα πρέπει να είναι οι εξής:

Το πρόγραμμα αυτό να σχεδιάστηκε και να αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παρακολούθησης της λειτουργίας της Αποθήκης (μία ή και περισσότερων) των Ο.Τ.Α.

Παρέχει την δυνατότητα καταγραφής των ειδών αποθήκης αλλά και όλων των κινήσεων (εισαγωγών – εξαγωγών) της Αποθήκης που πραγματοποιούνται σε σχέση με διάφορους αποδέκτες, υπηρεσίες του Δήμου, προμηθευτές αλλά μεταξύ των υπό παρακολούθηση αποθηκών.

Βασικές Λειτουργίες:

Καταχώρηση αρχείου προμηθευτών (καρτέλες προμηθευτών με όλα τα στοιχεία του ).

Διαχείριση ειδών. Καρτέλες ειδών με κωδικό ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους σε διάφορα επίπεδα ανάλυσης, όπως κατηγορίες, υποκατηγορίες, ομάδες.

 Αναλυτικές κινήσεις εισαγωγών – εξαγωγών ανάλογα με τον αποδέκτη κάθε κίνησης.

 Σύνδεση αποθήκης με αντίστοιχη αποθήκη μεταχειρισμένων.  Αναζητήσεις στα τηρούμενα αρχεία με πολλαπλά κριτήρια στις οθόνες του προγράμματος.

Δυνατότητα εκτύπωσης αναφορών με αναλυτικά και συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τα στοιχεία που παρακολουθούνται και αποθηκεύονται στο πρόγραμμα.  Ορισμός χρηστών δικαιωμάτων για ασφάλεια δεδομένων.

Τήρηση ιστορικότητας μεταβολών για πλήρη παρακολούθηση των ενεργειών χρηστών.

Δυνατότητα λήψης και αποκατάστασης αντιγράφων ασφαλείας.

 Στηρίζεται σε αρχιτεκτονική client / server και υποστηρίζει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλών χρηστών

Απευθυνθήκαμε στον δήμο για να μάθουμε και τις άλλες οχτώ ελλείψεις, ωστόσο “ταμπουρώθηκαν” πίσω από το απόρρητο των πληροφοριών, πλέον εναπόκειται στην ευχέρεια της Αντιπολίτευσης που απ΄ότι μαθαίνουμε έχει αιτηθεί έκτακτο  μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο δήμος Λευκάδας “βάζει πλάτη” ώστε ν΄ αρθεί το αδιέξοδο με την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Μεγανήσι

Σύμφωνα με  την αριθμ.513/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  Λευκάδας  περί έγκρισης προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ. έτους 2019, που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights