Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Με “Αντάρτες” η ΝΔ στην ΠΙΝ και με “δίδυμο” το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Λευκάδας

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η εξέλιξη στην  εκλογική αναμέτρηση

Καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6 η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα δήλωσε ότι η ίδια έχε το “χρίσμα” του κόμματος κι όλοι πρέπει να συστρατευθούν στο πλευρό της . Χαρακτήρισε “αντάρτες” όσους προέρχονται από τον κομματικό χώρο και φιλοδοξούν να είναι αντίπαλοί της στην διεκδίκηση της Περιφέρειας . Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι  η μόνη αναφορά στον Αντιπεριφεριάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά , έγινε κατόπιν ερωτήματος του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Κουνιάκη  σχετικά με το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό της, εισπράττοντας ως(μη) απάντηση μια γενίκευση για όλους τους υποψηφίους της και τον παρέπεμψε στον εκλογικό νόμο!

Σε ποιούς άραγε ” αντάρτες ” αναφέρεται η κ. Κράτσα; Δύο ονόματα ακούγονται στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ που διεκδικούν με αξιώσεις τους ψηφοφόρους της ΝΔ(κι όχι μόνο) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, από τα δύο μεγαλύτερα νησιά των Επτανήσων , όπου υπάρχει και μεγαλύτερη δυσπιστία ως προς την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Διοίκησης Κράτσα. Από την Κεφαλλονιά ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ κ. Αλέξανδρος Παρίσης, και τ. δήμαρχος Κέρκυρας κ.  Γιάννης Τερπεκλής,  έμπειροι αυτοδιοικητικοί και οι δύο με σοβαρές περγαμηνές, εμπειρία και ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Στην Λευκάδα για Αντιπεριφερειάρχες παίζουν τα ονόματα: Ευτύχης Ζουρδάκης, Θεόδωρος Σολδάτος, Κώστας Γληγόρης και…. Ανδρέας Κτενάς.(Οοουπς!)

Όλο αυτό που σας περιγράφουμε  από μόνο του δείχνει αρκετές “καραμπόλες” τόσο στην ΠΙΝ, όσο και στην ΠΕ Λευκάδας, με ενδεχόμενο κάποιος από τος τέσσερις να “επιστρέψει” στην διεκδίκηση του δήμου.

Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Θοδωρής Γαλιατσάτος με Αντιπεριφερειάρχη τον Θοδωρή Χαλικιά  με την υποστήριξη  του ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα για τον δήμο Λευκάδας η  ΝΔ τον μοναδικό ( εκτός απροόπτου) υποψήφιό της  κ. Ξενοφώντα Βεργίνη ( επονομαζόμενο “παππού” στους δημοσιογραφικούς κύκλους), ήδη τον  προετοιμάζει υποβάλλοντάς τον σ΄ εξαντλητικά  “τεστ κοπώσεως”  διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων , όπως ρίψεις σταυρών , κοπής πιτών κ.ά,  που τα ξεπερνά με μεγάλη επιτυχία και με απώτερο στόχο την δημοκρατική “κατάληψη” του δημαρχιακού θώκου από την πρώτη Κυριακή.(Εάν υπάρξει δεύτερη, αλλάζουν άρδην οι πιθανότητες εις βάρος τους).

Στο δε ΠΑΣΟΚ (εάν γλυτώσουν την διάσπαση να είναι ευχαριστημένοι)  θα έχουμε πιθανόν δύο υποψηφίους και ο δύο, επισήμως κα ανεπισήμως υποστηριζόμενοι από το κόμμα, την κ. Λιλή Καραβία (γνωστή από την συμμετοχή της στην δημιουργία του νέου Νοσοκομείου κι όχι μόνο)  και τον εν ενεργεία δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Καλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν εγκαίρως  έχει εμπιστευτεί τον Κώστα Δρακονταειδή , τ. δημαρχο Λευκάδας ως υποψήφιο ξανά για την δημαρχία.

Προβλέψεις είναι πολύ νωρίς να γίνουν, είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών, ωστόσο θα διακινδυνεύσουμε μία αρχική.

Θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην Λευκάδα με ανοιχτά όλα  τα ενδεχόμενα και με τις ίδιες πιθανότητες (όπως δείχνει σήμερα) για κάθε διεκδικητή!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights