Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Μεγανησίου: Ενημέρωση δημοτών σχετικά με την Σχίζα

κι ο δικός μας σχολιασμός στο τέλος του Δελτίου Τύπου

“Αγαπητοί Συνδημότες,

Σχετικά με την εξέλιξη των έργων που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων σας ενημερώνουμε ότι,

Στις 13 Ιανουαρίου 2023 πήραμε έγκριση δημοπράτησης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ / ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» του Δήμου

Μεγανησίου αξίας 600.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά στις 4 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς αποτέλεσμα με ποσό 397.000 ευρώ. Κατόπιν ενεργειών μας αυξήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Προϋπολογισμός του έργου κατά 203.000 ευρώ και άμεσα θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Λευκάδας.

Το έργο «ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου ύψους

1.313.000 ευρώ έχει ήδη δημοπρατηθεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Δήμος Λευκάδας θα υποβάλλει εντός των επόμενων ημερών για προέγκριση δημοπράτησης το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου αξίας 600.000 ευρώ.

Στις 13 Ιανουαρίου 2023 εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεγανησίου για το έτος 2023 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άμεσα θα προβούμε στην επαναδημοπράτηση του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου με προϋπολογισμό αυξημένο κατά 90.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ συνολικού πλέον προϋπολογισμού 561.200 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά τον Μάιο του 2022 χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος με την έγκριση του προϋπολογισμού μας στις 13 Ιανουαρίου 2023 ξεκινάμε και την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν και να συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής μας , απαιτούν να τηρηθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, μελέτες άδειες, προεγκρίσεις, εγκρίσεις, δημοπρατήσεις, ανάδοχοι και υλοποίηση τελικά των έργων.

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 βρήκαμε, από ανθρώπους που σήμερα μας δηλώνουν ότι συνεχίζουμε ένα έγκλημα, έναν ΧΥΤΑ άνευ άδειας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βαπτισμένο ΧΑΔΑ , χωρίς τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων, με όγκο απορριμμάτων πάνω στο ΧΑΔΑ χωρίς να τα δέχεται κανένας φορέας και την λύση πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας να την δίνει ο «Θεός Ήφαιστος» και μην ξεχνάμε τα δημοσιεύματα της τότε εποχής όπως για παράδειγμα στις 13/06/2013,

Καθώς και φωτογραφία από τα τότε δημοσιεύματα.

Σας δηλώνουμε ότι δεν ολιγωρούμε όπως μας καταλογίζουν, παλεύουμε για μια σωστή, σύγχρονη και με δικά μας μέσα χωρίς να εξαρτόμαστε από κανέναν διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων του νησιού και σας υποσχόμαστε ότι βρισκόμαστε στην φάση που το έργο θα πάρει σάρκα και οστά και δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά με υποσχέσεις και μεγαλοστομίες και για να προλάβω διάφορα μυθεύματα όπως πολλά κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, τα έργα χρηματοδοτούνται στο 100% από προγράμματα και όχι από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τέλος όποιος Δημότης επιθυμεί να ρωτήσει για το οτιδήποτε ακούσει, τα τηλέφωνά μας είναι στην διάθεση όλων και με χαρά θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε ερωτηθούμε.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας”

Το σχόλιο μας

Αγαπητέ δήμαρχε, η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Σχίζα είναι επιεικώς απαράδεκτη,!!!Το τί έκαναν ή τί δεν έκαναν οι προηγούμενοι δεν μας αφορά ως δημότες , οι προηγούμενοι κρίθηκαν στις εκλογικές αναμετρήσεις και πολλοί έχουν πάει στο σπιτάκι τους και δεν τους έχουμε και δεν μας έχουν ανάγκη , τους χαίρονται οι οικογένειές τους. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ , “λιβανίσατε” την Περιφερειάρχη και την Κυβέρνηση και αναλάβατε έτσι μόνος σας το πολιτικό κόστος στον Περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων που ήταν και παραμένει προβληματικός(βλέπε Λευκάδα που δεν έχει και FB), ειδικά για τα μικρά νησιά.

Για να προχωρήσουν όλα τα προηγούμενα που μας αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου , πρέπει ο πρώην ΧΥΤΑ ν΄αδειάσει από σκουπίδια, διαφορετικά ουδείς εργολάβος θα δεχθεί να μπει να εκτελέσει εργολαβία, λόγος για τον οποίο ούτε και οι προηγούμενοι κατάφεραν να τον αποκαταστήσουν παρά του ότι ήταν από τότε ενταγμένος στο ΕΣΠΑ.Η κ. Κράτσα  ακούγεται ότι  θα “εμβολιστεί” εκ των έσω! Εάν δεν θέλειτε να έχετε  και εσείς  την ίδια τύχη (να “εμβολιστείτε” εκ των έσω)  μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχετε την ΣΧΊΖΑ “γυαλί” γιατί από Ιούνιο θα αρχίσει να επιβαρύνεται με νέα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights