Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Η Ιόνιος Τεχνική παγώνει τα μεγάλα έργα του Δήμου Λευκάδας με αφορμή την διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αμφιλοχίας-Λευκάδας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σύμφωνα με την Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, από την  Δευτέρα 9-1-2023 και για δύο μήνες θα υπάρχει καθημερινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,  στην Εθνική οδό Αμφιλοχίας-Λευκάδας, στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, για τα χρονικά διαστήματα από 9.30 – 12.30 και 15.30 – 18.30, για την εκτέλεση του έργου που εκτελεί η εταιρία  “ΑΚΤΩΡ”.

Η Απόφαση αυτή παραβιάζει τους συμβατικούς όρους της ίδιας της εργολαβίας, η οποία προβλέπει ότι οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεστούν με την “Απόλυτη δέσμευση του Αναδόχου για εξασφάλιση της αδιάκοπης ροής της κυκλοφορίας σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση”.

Με την Απόφαση αυτή αποκλείεται ο Νομός Λευκάδας, τις πλέον παραγωγικές ώρες της ημέρας από όλη την Επικράτεια, αποκλείει τις κάθε είδους μεταφορές (προϊόντα, πρώτες ύλες κλπ.), όπως και την μετακίνηση των εργαζομένων.

Είναι ευνόητο ότι η Απόφαση αυτή θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία της Λευκάδας.

Στις 5-1-2023 ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας τα Ασφαλιστικά Μέτρα πέντε επιχειρήσεων που είχαν στραφεί εναντίον της Απόφασης, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον ή όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία διότι κανένα θεσμικό όργανο δεν έχει προσβάλλει την Απόφαση.

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι ως Εταιρία και για τους ίδιους λόγους που αναφέρονται παραπάνω (αδυναμία μετακίνησης πρώτων υλών και προσωπικού), από 9-1-2023 ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ την εκτέλεση των εργασιών των παρακάτω έργων:

1)  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού  2.560.000,00 €

2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.  Προϋπολογισμού: 3.550.000 ,00  

Ακόμη δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε τις εργασίες του έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Προϋπολογισμού: 6.450.000,00  €

στο οποίο είμαστε Ανάδοχοι.

Καλούμε έστω και την ύσταση στιγμή τους θεσμικούς φορείς Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμο Λευκάδας, Επιμελητήριο Λευκάδας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσβάλλουν άμεσα δικαστικά την Απόφαση όπως ο νομοθέτης τους δίνει το δικαίωμα για το καλό της Λευκάδας.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας.

 

Για την Εταιρία

Γράψας Νικόλαος

Πρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος

ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Καραβέλα & Γαζή 31100 Λευκάδα

ΑΦΜ 094272195 Δ.Ο.Υ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΡ ΜΑΕ 21483/91/Β/90/02

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρώτη συνέντευξη του δημάρχου για το 2021.Όλα “Καλός βαίνουν” στην Λευκάδα…

Μονόλογος προεκλογικού χαρακτήρα  με πολλά στοιχεία αυταρέσκειας, τοπικισμού και φιλοφρονήσεων προς τους  υποστηρικτές της δημοτικής αρχής  στην ραδιοφωνική συνέντευξη στο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights