Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Κοινή Διαμαρτυρία Αθλητικών σωματείων Λευκάδας για την χρήση τμήματος κάτω από τις κερκίδες στον Τηλυκράτη!

Στέγαση Σωματείου ή Άθληση Δημοτών

Μια άδικη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας ήρθε να ταράξει τις ήρεμες γιορτινές μέρες των δημοτών της πόλης μας, μέσω εισήγησης που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ης Δεκεμβρίου 2022 με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς καμία ενημέρωση των υπόλοιπων σωματείων και σύμφωνα με την οποία παραχωρείται χρήση τμήματος 86τμ για 20 χρόνια στο χώρο κάτω από τις κερκίδες στο σωματείο Α.Ο. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ, προκειμένου να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου κου Χαράλαμπου Καλού, να εκθέσει το ιστορικό αρχείο του σωματείου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του σωματείου..

Η κατασκευή και η λειτουργία ως κλειστό προπονητήριο (2 κουλουάρ 60μ και τοποθέτηση οργάνων) του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των υπόλοιπων στιβικών και ποδοσφαιρικών σωματείων  αλλά και κάθε αθλούμενου, προς όλες τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή Δημοτική αρχή, που έχουν λάβει συγκεκριμένες δημόσιες δεσμεύσεις αλλά και σχετική εξαγγελία χρηματοδότησης 100.580€ από τον βουλευτή Λευκάδας κο Αθανάσιο Καββαδά για το σκοπό αυτό σε όλα τα τοπικά sites και στην επίσημη ιστοσελίδα του..

Η απόφαση αυτή όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους χρήστες του Δημοτικού Σταδίου «Πλάτωνας Γρηγόρης» αφού αρνείται την πρόσβαση και την άθληση σε κλειστό χώρο των περίπου 450 παιδιών που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό στα τέσσερα σωματεία που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο αλλά και του κάθε απλού δημότη που επιθυμεί και δικαιούται να γυμναστεί σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες !!

Η αντίθεση των σωματείων, πηγάζει από το ότι η ελάχιστη διαδρομή που χρονομετρείται στον κλειστό στίβο είναι 60μ με ελάχιστη απαίτηση τερματισμού 15μ, σύνολο 75μ, όσο είναι δηλαδή περίπου η απόσταση του υπάρχοντος χώρου. Με την παραχώρηση των 12,80μ σε μήκος που αποφασίστηκε, απομένουν περίπου 62μ, δηλαδή 2μ για να τερματίσει κάποιος μετά από μια κούρσα 60μ, πράγμα φυσικά αδύνατο, άρα αχρηστεύεται ουσιαστικά η χρήση αυτού του χώρου για το στίβο..

Με απλά λόγια οι δημοτικοί μας άρχοντες όχι μόνο δεν έφτιαξαν τόσα χρόνια αυτό το χώρο για να αποδοθεί στους δημότες ώστε να ασκήσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια το δικαίωμα στην άθληση και τον υγιεινό τρόπο ζωής, ανεχόμενοι αυτή την άθλια εικόνα στο μοναδικό Δημοτικό Στάδιο του νησιού, αλλά ταυτόχρονα αχρηστεύουν τη χρήση του χώρου για τα γεμάτα επιτυχίες σωματεία του στίβου και διχάζοντας την τοπική κοινωνία με διλήματα του τύπου εκθετήριο σωματείου ή γυμναστήριο αθλητών ;;

Ταυτόχρονα γεννά δικαίωμα στα υπόλοιπα σωματεία, στα πλαίσια της ισοτιμίας, να ζητήσουν κατά την ίδια λογική, αντίστοιχη παραχώρηση χρήσης χώρου για αντίστοιχο χρόνικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται..

Η παρούσα επιστολή έρχεται να δηλώσει δημόσια την έντονη αντίθεση των πιο κάτω υπογεγραμμένων σωματείων – Πανλευκάδιος Α.Σ.Κ., Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας, Α.Σ.Λ. Φίλανδρος και Α.Σ. Ελπίδες Λευκάδας Στίβος – στη συγκεκριμένη παραχώρηση και να απαιτήσουν την ανάκληση αυτής της λανθασμένης απόφασης, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους.-

 

Τα Δ.Σ. των συλλόγων

Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας – Πανλευκάδιος Α.Σ.-Κ.

Α.Σ.Λ. Φίλανδρος – Α.Σ. Ελπίδες Λευκάδας Στίβος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights