Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Στον Αναπτυξιακό νόμο και ξενοδοχειακή μονάδα εκτός του ελαιοτριβείου στο Μεγανήσι

Στο 95% η επιδότηση της ξενοδοχειακής μονάδας  στο 45% η επιδότηση για το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο

Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον Αναπτυξιακό Νόμο  4399/2016 όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος) επενδυτικού σχεδίου επιχείρησης  που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχειακής µονάδας, 3*** (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόµοια καταλύµατα), συνολικού επιλέξιµου κόστους ίσου µε 790.000,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόµενου κόστους ίσου µε 749.363,79 ευρώ)  στην θέση “Ξηλώματα”.

Πολύ ωραία και σωστά ως εδώ, άλλωστε δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο ξενοδοχείο με αυτούς τους όρους χρηματοδότησης.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε μία παρουσίαση  για την χρηματοδότηση κατασκευής συνεταιριστικού ελαιουργείου με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Ανδρέα Κτενά, για  χρηματοδότηση αφορά περίπου στο 45 % (381,255 χιλ.ευρώ) του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, που σύμφωνα με την μελέτη και τις απαιτήσεις της αδειοδότησης ανέρχεται στις 847,235 χιλ. ευρώ. Μια πρόταση που  εκ προοιμίου το ποσό συμμετοχής (ιδία κεφάλαια)  την καθιστά περίπου ανέφικτη! Κι εδώ κάπου νομίζουμε  ότι μας οφείλουν μια εξήγηση , όσοι ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΄σ αυτή την   προεκλογική φιέστα!

φωτογραφία megansilife.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αρχές Δεκέμβρη 1848, μια γαστρεντερική διαταραχή προσβάλλει, με μορφή επιδημίας, τους κατοίκους του Μεγανησίου.

Το κείμενο της επιστολήςΤο κείμενο αυτής της αναφοράς βρίσκεται στο Ιστορικό Αρχείο της Λευκάδας, στον φάκελο που περιέχει διάφορα έγγραφα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights