Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Εκτιμώ ότι γίνεται μία προσπάθεια από το κόμμα να ελεγχθεί μια νόμιμα εκλεγμένη Νομαρχιακή

Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε  στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews.gr Γιώργος Γαβρίλης.

Σχετικά με την επισήμανση της γραμματέας της Νομαρχιακής Αμαλίας Φραγκούλη η οποία μέσα από το Prisma 91,6, διευκρίνισε πως το τελευταίο δελτίο τύπου για τα πάρκινγκ δεν είχε χαρακτήρα κριτικής στον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, είπε πως βάσει των όσων διαβάσαμε στο δελτίο τύπου, αυτά θα τα έγραφε κάποια νομαρχιακή επιτροπή που αντιπολιτεύεται το Δήμαρχο, σε περίπτωση που μας το έστελναν ανώνυμα, χωρίς να γνωρίζουμε την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ.

Αν αυτό το συμπέρασμα δεν ήθελαν να βγει από το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, θα έπρεπε να το γράψουν κάπως διαφορετικά και δεν φταίμε εμείς που το ερμηνεύσαμε έτσι.

Είμαστε όμως σε αναμονή της επίσημης απόφασης της ΕΔΕΚΑΠ και στην συνέχεια θα σχολιάσουμε.

“Αυτή τη στιγμή όμως καλύπτουμε το γεγονός πως έχουν γίνει κάποιες διαδικασίες, υπάρχει μία νομαρχιακή που προβαίνει σε ανακοινώσεις και μάλιστα η μία μετά την άλλη, η οποία υπάρχει υποψία από πίσω ότι δεν βγήκε από νόμιμες διαδικασίες.

Πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι για τη συγκεκριμένη νομαρχιακή επιτροπή ο τρόπος που εξελέγη ακολούθησε το καταστατικό και τις διαδικασίες σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη.

Μάλιστα η απόφαση που πάρθηκε για την λειτουργία της επιτροπής ήταν 6-1, πλην του
κ. Λάζαρη. Με αυτό θέλω να πω πως εάν από την αρχή ο κύριος Λάζαρης συγκαλούσε τις διαδικασίες πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε, καθώς οι έξι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να διαβάσουμε πίσω από τα γεγονότα και να στηρίξουμε αυτή τη νόμιμη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό στο συγκεκριμένο κόμμα. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, αυτό εγώ θεωρώ ότι είναι το σωστό.

Για αυτό το λόγο και αυτό το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Εδώ υπάρχει ένα θέμα το οποίο δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά δημιουργήθηκε από τις διαδικασίες τους.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη η κυρία Φραγκούλη ως γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής δεν κρίνει σε προσωπικό επίπεδο το Δήμαρχο, τον κρίνει από το έργο του και στον Δήμαρχο άμα διαβάσουμε λίγο καλύτερα την ανακοίνωση.

Από αυτό δεν βγαίνει κανένα προσωπικό. Θέλω όμως να σταθώ λίγο στο ζήτημα αυτό που μεταφέρουν, γιατί γνωρίζω ότι υπήρχαν σοβαρές πιέσεις και πριν και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τις εκλογικές διαδικασίες.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως δημιουργούνται επιτροπές στις νομαρχιακές επιτροπές, γιατί έχει τύχει να βρεθώ σε νομαρχιακή επιτροπή και ξέρω πως προκύπτει εκλογική επιτροπή για να τρέξει τη διαδικασία.

Όλος αυτός ο κόσμος που τρέχει σε εκλογές μπαίνει κάτω από την εποπτεία του γραμματέα. Αυτός διευθύνει και όλοι οι άλλοι μπαίνουν στην υπηρεσία του γραμματέα.

Θεωρώ ότι κάποιους δεν βόλευε ο τρόπος που έγιναν οι εκλογές και πρέπει να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που δεν τους βολεύει το αποτέλεσμα και κίνησαν αυτές τις διαδικασίες οι οποίες κατ εμέ είναι απαράδεκτες, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν αυτά τα κόμματα.

Πρέπει επίσης να δούμε στην ουσία του θέματος και όχι να δεχτούμε τι θα μας πει η ΕΔΕΚΑΠ. Η δική μου αντίληψη και πρέπει να το καταθέσω είναι πως γίνεται μία προσπάθεια να γίνει έλεγχος μιας νόμιμα εκλεγμένης Νομαρχιακής επιτροπής από το κόμμα.

Το καταστατικό δεν λέει ότι ο πρώτος στη σταυροδοσία θα είναι και πρόεδρος. Εάν θέλουν να ικανοποιήσουν κάποιοι τις φιλοδοξίες του κυρίου Λάζαρη, αυτόν κατεβάσουν για βουλευτή για δήμαρχο επειδή πήρε πολλές ψήφους.

Δεν θεωρώ όμως ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για να ικανοποιηθεί ο κύριος Λάζαρης, αλλά για άλλο πράγμα.

Πρέπει να δούμε τι επιρροές υπάρχουν στη νομαρχιακή επιτροπή αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν δύο τάσεις, αυτοί που θέλουν να στηρίξουν τον κύριο Καλό και αυτοί που δεν τον θέλουν και εκεί γίνεται μία μάχη.

Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι αν τηρούνται οι διαδικασίες με τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν και με αυτό το καταστατικό εάν πρέπει να είναι αυτή η νομαρχιακή επιτροπή σήμερα που βγάζει ανακοινώσεις.

Θέλω να πω πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι, δεν είναι τυχαία η κυρία Φραγκούλη, απλά πιστεύω ότι περίμενε κάπως διαφορετική τη θητεία της και ίσως πιο εύκολη. Πλέον αρχίζει και αποκτά πολιτική δύναμη το ΠΑΣΟΚ και παίζει καθοριστικό ρόλο στη Λευκάδα κάτι που έκανε πάντα.

Τώρα όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί όπου γείρει το ΠΑΣΟΚ θα πάει ο δήμαρχος και βουλευτής.

Στην επισήμανση ότι η αντίδραση του κυρίου Λάζαρη έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποια μέλη της Νομαρχιακής ψήφισαν σε εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πώς από τη στιγμή που ένα κόμμα άνοιξε τη διαδικασία του και κάλεσε ο κόσμος να ψηφίσει δεν μπορούμε να τον κρεμάσουμε και αυτό δεν λέει τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες οι δικές μου λένε πως αυτό δεν αποδεικνύεται.

Πιστεύω πως όταν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα όλοι θα είναι δυσαρεστημένοι.

Πρέπει όμως να σου πω πως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καθαρή ιδεολογία και αυτό γίνεται και άνωθεν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γιώργος Γαβρίλης εκτίμησε πως αυτή την περίοδο τα δίνει όλα ο δήμαρχος καθώς είναι σε αυτή τη φάση, ωστόσο δεν ξέρω αν θα βγουν.

Δεν γνωρίζουμε αν θα τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, δεν γνωρίζουμε αν θα τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, έχει πολλές παραμέτρους να αντιμετωπίσει.

Έχω δει πολλούς δημάρχους με πλούσιο έργο και με σοβαρή στήριξη και να χάνουν τις εκλογές.

Ακόμα και αν έχεις εξαγγείλει τεχνικό πρόγραμμα 50 εκατομμύρια εάν κρίνουν κάποιοι και βγει μπροστά ένας δήμαρχος όποιος καταφέρει να τους πείσει για το κάστρο, να συμβιβάσει την κοινωνία σε αυτά που ζητάει είναι τελειωμένος.

Ο δήμαρχος Λευκάδας είναι καινούργιος, έχει από κάτω πολύ φθορά και φαγούρα, κάθε μέρα του πριονίζουν την καρέκλα από την μέρα που ανέβηκε επάνω.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Νίκος Λιβιεράτος: “Συνεχίζει παρατύπως ο κ. Σταύρος Γρηγόρης να υπογράφει ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας”

Ενώ το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας δεν υφίσταται -αφού ο Αντιπεριφερειάρχης δέχθηκε και παρέπεμψε  την  ένσταση για τις εκλογές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights