Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

“Όλοι μαζί για τον …Καρβούνη” Ομαδικά πυρά εναντίον του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου(update Μετωπική Δράση)

Δείτε σχετικά:  Την παραίτηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ζήτησε και ο Κώστας Γληγόρης

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Λευκάδας  την Τρίτη 15/11/22 ο πρόεδρος του αρνήθηκε να θέσει θέμα για συζήτηση, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάκληση των πράξεων παραχώρησης στην ιδιωτική εταιρεία για το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο.

Στην πρόταση που έγινε να συζητηθεί το θέμα της ανάκλησης δεν την ψήφισαν ούτε ο πρόεδρος του ούτε οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής καθώς και η κυρία Λιμενάρχης. Απών στη συνεδρίαση ήταν ο δήμαρχος…….

Είναι φανερό ότι δημιουργείται σοβαρή  κρίση και αντίθεση ανάμεσα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας  και την υλοποίησή τους από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Καταγγέλλουμε τη στάση  της δημοτικής αρχής που  την καλούμε εδώ και ένα χρόνο να αλλάξει  με αιρετό τον διορισμένο, από την ίδια,  ιδιώτη  ως Πρόεδρο και συνεχίζει να  τον στηρίζει σε αυτή τη θέση.

Ωστόσο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέδραμαν και ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια  όλες τις αποφάσεις που το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να ανακληθούν.

Επειδή όσοι ψηφίστηκαν και στάλθηκαν ως εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιμενικό Ταμείο οφείλουν να σέβονται και να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του φορέα που εκπροσωπούν δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Επειδή οι αποφάσεις  παραχώρησης που το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να ανακληθούν, γιατί είναι ενάντια στα συμφέροντα του δήμου , είναι αντίθετες με τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε πολλές φορές μέσα από τις κινητοποιήσεις του Λευκαδίτικου λαού.

Είναι φανερό  πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβούλιου του Λιμενικού Ταμείου που πρέπει  και ζητάμε να συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ερώτημα δημιουργεί και η στάση της κυρίας Λιμενάρχη. Δεν αφουγκράζεται το λαό της Λευκάδας και το δημοτικό συμβούλιο, που ζητάνε την ακύρωση της παραχώρησης και η ίδια με ποια άραγε κριτήρια δεν δέχεται τη συζήτηση της απόφασης;

Η Πρωτοβουλία για την διάσωση του Κάστρου για τις συναντήσεις με Δήμαρχο και βουλευτή

Ανακοίνωση

για τα τεκταινόμενα στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

Το Δημοτικό ΣυμβούλιοΛευκάδας στις 2 Νοεμβρίου 2022, εξέφρασε την θέση – άποψή του σχετικά με την προς εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στην παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου.

Στο πρώτο σκέλος της θέσης του,ανέφερε: «… το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οφείλει: α) Να ανακαλέσει τις μεαριθμό 10/21-2-2020 και 22/9-3-2021αποφάσεις του (εννοεί τις Πράξεις Παραχώρησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς την πλειοδοτούσα εταιρεία)….»

Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Καρβούνης, μη σεβόμενος την παραπάνω απόφαση,συγκάλεσε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σήμερα 15/11/2022, με θέματα:

  1. Ενημέρωση για την αριθ. 127/2-11-2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

2.Νομική υποστήριξη σχετικά με την αριθ. 127/2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες.

Σ΄ αυτήν ήταν παρόντα 5 από τα 9 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αρκετοί πολίτες, καθώς και οι επικεφαλής δυο παρατάξεων.Ο Κων/νος Δρακονταειδήςαπό τηνπαράταξή μας και ο κ. Θ. Σολδάτος. Ο κ. Δήμαρχος… δεν παρευρέθη.

       Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Λάκης Χαλικιάςζήτησε το λόγο και πρότεινε, μετά την ενημέρωση, να τεθεί και θέμα λήψης απόφασης για την ανάκληση των Πράξεων Παραχώρησης.Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξής μας, βάζοντας ως βασικό επιχείρημα, ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πράξεις Παραχώρησης να ανακληθούν σήμερα.

Την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. έθεσε και ο κ. Θ. Σολδάτος.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος, καθώς και τα άλλα δυο παρόντα μέλη των παρατάξεων Δημάρχου και Θ. Σολδάτου (κ.κ. Βικέντιος Νικ.,Σολδάτος Γεωρ.)και η κα Λιμενάρχης, ψήφισαν να μην συζητηθεί το θέμα για την ανάκληση των Πράξεων Παραχώρησης.

       Μετά από αυτά, η παράταξή μας δια του εκπρόσωπου της κατήγγειλε τη διαδικασία και απεχώρησε από την συνεδρίαση.

Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα (ρητορικά βεβαίως):

  1. Ποιος θεωρεί ότι είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
  2. Πως γίνεται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου κ.κ. Ν. Βικέντιος και Γ. Σολδάτος, στο μεν Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζουν υπέρ της ανάκλησης των Πράξεων Παραχώρησης, στο δε Λιμενικό Ταμείο να αρνούνται να συζητηθεί το θέμα;
  3. Γιατί ανέχεται (για μια ακόμη φορά) ο κ. Δήμαρχος την στάση του Προέδρου και δεν προχωρά στην αντικατάσταση του;
  4. Πώς συμβαίνει από την μια ο κ. Θ. Σολδάτος να τάσσεται υπέρ της υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη ο εκπρόσωπος της παράταξής του στο Λιμενικό Ταμείο να είναι αντίθετος στο να συζητηθεί;

Μια λέξη μας έρχεται στο μυαλό… ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!!

Μην υποτιμούν όμως,τόσο ωμά, τους πολίτες,γιατίαπό όλα αυτά… βγαίνει νόημα!!!

 

15/11/2022Δημοτική Παράταξη«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ»

Λευκάδα 15.11.2022

Προς τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό, με αφορμή και τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου

κ. Δήμαρχε,

πριν ένα μήνα περίπου σας ζήτησα να προχωρήσετε στην αντικατάσταση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, δηλαδή του κ. Καρβούνη.

Μου απαντήσατε ότι δεν υπάρχει διαδικασία αντικατάστασης, αλλά μόνο παραίτησης.Επανήλθα γραπτώς, προτείνοντάς σας να ζητήσετε την παραίτησή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επίσης χθες το απόγευμα σας κατέστησα σαφές, ότι δεν προτίθεμαι να συνδιαλεχθώ πλέον με το πρόεδρο του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για το τουριστικό περίπτερο, αφού έχουμε εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις και ότι από την όποια συνεργασία είχα μαζί του μέχρι σήμερα, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης.

Καταθέτω επιπροσθέτως την άποψη, ότι ηαπουσία σας από τη σημερινή συνεδρίαση ήταν καταλυτική για την κακή κατά τη γνώμη μου έκβασή της.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Χαλικιάς ζήτησε να μπει ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, η ψήφιση του α΄σκέλους της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση, δηλαδή η ανάκληση των αποφάσεων παραχώρησης 20/2020 και 22/2021.Η απαρτία ήταν οριακή, 5 παρόντες, 3απόντες(και 1 παραιτηθείς).

Ο κ. Καρβούνης απάντησε ότι η ανάκληση των αποφάσεων παραχώρησης, δεν μπορεί να γίνει σήμερα, γιατί πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, που δεν είναι μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου και δεν γνωρίζουν την απόφασή του και το σκεπτικό της.

Ακολούθησε ψηφοφορία με την άποψη Καρβούνη να εγκρίνεται και οι εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών και της δημοτικής παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”, να αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι.

Παρέμειναν τελικά στην αίθουσα 4 μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και η πρακτικογράφος.

Όπως πληροφορήθηκα μετά το τέλος της συνεδρίασης,ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε πριν την ανάκληση των αποφάσεων παραχώρησης, να προηγηθεί νομική συνδρομή από νομικό γραφείο της Αθήνας, για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση των αποφάσεων στο Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.

Δηλαδή η δίμηνη εργασία της ομάδας εργασίας, (των τριών επιστημόνων του Δήμου μας), που συστήσατε με τη σύμφωνη γνώμη μας, δεν ήταν κατά τον κ. Καρβούνη αρκετή.

Η ομόφωνη στην ουσία απόφαση  ανάκλησης των αποφάσεων παραχώρησης εκ μέρους του δημοτικού μας συμβουλίου, μετά από την 11ωρη τελευταία συνεδρίασή του δεν ήταν αρκετή.

Η διαβεβαίωση των νομικών του Δήμου μας, ότι ως μη εκτελεστές οι προς ανάκληση πράξεις, “δεν έχουν δημιουργήσει δικαιώματα υπέρ της εταιρείας, αφού προ της έγκρισής τους, η πράξη παραχώρησης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα: ΣτΕ 1162/1988”, (Πόρισμα, Νομική υπηρεσία, παράγρ. 5),δεν είναι αρκετή.

Η σαφής επισήμανση του πορίσματος ότι “Τυχόν παράβαση ουσιώδους όρου της διακήρυξης… επάγεται ακυρότητα…” (Πόρισμα, Νομική υπηρεσία, παράγρ. 5), σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις των τμημάτων Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών στο πόρισμα, δεν είναι αρκετή.

Η πρόταση του κ. Καρβούνη που αφορά στην ανάκληση των πράξεων παραχώρησης, υπερψηφίστηκε από τα 3 μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου που παρέμειναν στην αίθουσα και καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο της Δημοτικής μας Παράταξης Γιώργο Σολδάτο, ο οποίος δήλωσε ότι εμπιστεύεται το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Δήμου μας, όπως και το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου και επομένως η ανάκληση πρέπει να γίνει χωρίς περαιτέρω νομική διερεύνησηκαι άρα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Είναι προφανές κύριε Δήμαρχε, ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, δεν συμπορεύεται με την άποψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αποτελεί πλέον δική σας ευθύνη η περαιτέρω διαχείριση του ζητήματοςόπωςκαι η περαιτέρωενδεχόμενη συνύπαρξη και συμπόρευσητης δημοτικής αρχής, με το σημερινό πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Εμείς ως δημοτική παράταξη δεν έχουμε πρόθεση να συμπορευθούμε,αλλά ούτε να ακολουθήσουμε και να ανεχθούμε συμπεριφορές κωλυσιεργίας.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, πρέπει να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου χωρίς καθυστέρηση. 

Είμαστε αυτοί που αναδείξαμε το ζήτημα, που ζητήσαμε τη συμμετοχή των συμπολιτών μας στην προάσπιση της φυσιογνωμίας της περιοχής του Κάστρου, που θεωρούμε πρώτοι εμείς δικαιολογημένη και συμμεριζόμαστε την ανησυχία και την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των συμπολιτών μας για την τύχη της παραλίας μας, όπως αυτέςκυρίως εκφράστηκανστην τελευταία τους εκδήλωση αντίδρασης στην πόλη της Λευκάδας.

Έχουμε βεβαίως την πεποίθηση, ότι τα πράγματα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από το 2018. Τότε που μπορούσαν να απορριφθούν αμέσως, οι εκτός όρων διακήρυξης προσφορές των υποψηφίων επενδυτών. Για την εξέλιξη που είχαμε στο ζήτημα, προφανώς και υπάρχουν ευθύνες.

Οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο.Θεωρούμε απαράδεκτες τις απόψεις, τις προτάσεις και τις θέσεις τουσημερινού προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Καρβούνη, αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του τουριστικού περιπτέρου και της εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος χώρου στο Κάστρο.

Θεωρούμε προσχηματική την αποχώρηση των κυρίων Χαλικιά, (προέδρου της επιτροπής του διαγωνισμού το 2017) και Δρακονταειδή, (δημάρχου κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού και κατά την πρώτη απόφαση παραχώρησης το 2018),από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου σήμερα.

Αφού εκχώρησαν ότι πολυτιμότερο διαθέτει η πόλη της Λευκάδας,με την εισήγηση της επιτροπής του διαγωνισμού, την κατακύρωσή της από το τότε Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στη συνέχεια και την παραχώρηση δικαιωμάτων εκτός όρων διακήρυξης όπως η έκταση των 8400 τμ πριν 5 χρόνια, ακολούθησε σήμερα η αναδίπλωση.

Αυτό και αν λέγεται Εμπαιγμός!

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights