Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Ελεύθερες Παραλίες για τουριστικό περίπτερο: “Μεγάλη Νίκη του Λευκαδίτικου λαού”

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ  ΚΑΣΤΡΟ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Λευκαδίτισσες Λευκαδίτες

Μετά τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών στη Λευκάδα ,που ξεκίνησαν με το συλλαλητήριο της 20ης Αυγούστου και κορυφώθηκαν με το πάνδημο συλλαλητήριο της 22ας Οκτωβρίου,  στο  δημοτικό  συμβούλιο της 2 Νοεμβρίου η δημοτική αρχή  αναγκάστηκε  να υποχωρήσει.

Στην απόφαση που πάρθηκε  αναφέρει  ότι το  Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας οφείλει να ανακαλέσει τις αποφάσεις 10 του 2020 και 22 του 2021  για την ιδιωτικοποίηση  της περιοχής του τουριστικού περιπτέρου .Αυτές οι αποφάσεις που πήρε το Λ.Τ.Λ, παραβίαζαν τους όρους της σχετικής διακήρυξης που το ίδιο είχε διαμορφώσει.

Στο επόμενο όμως σημείο της απόφασης αναθέτει στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας  να αξιολογήσει !!!! αν μετά την ανάκληση εξακολουθεί να έχει νομική ισχύ το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ή συντρέχει νόμιμος λόγος να κηρυχθεί η διαγωνιστική διαδικασία άγονη, χωρίς δηλαδή  το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την ακυρότητα της διαδικασίας.

Αυτό  θυμίζει τη λαϊκή ρήση «βάλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Αυτοί που ψήφισαν την καταπάτηση της διακήρυξης, να αξιολογήσουν τις αποφάσεις τους. …

Στη συνέχεια αν κρίνουν ότι η διαδικασία δεν ήταν άγονη να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την έκπτωση του αναδόχου.

Από την όλη διαδικασία και τα στοιχεία του πορίσματος που έφερε η ομάδα εργασίας του δήμου έπεσε κάθε φύλλο συκής, τόσο για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όσο και για τη δημοτική αρχή.

Η επιλογή του δημάρχου  να επιλέξει ιδιώτη και όχι αιρετό ως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και η  πλήρης συμμόρφωση  και των δύο με την  συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Κάστρου ,που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή,με παράδοση της περιοχής για 25  χρόνια  στην  ιδιωτική εταιρεία με σκοπό το κέρδος ,αφαιρώντας την ουσιαστικά από την ελεύθερη πρόσβαση στους Λευκαδίτες και στους επισκέπτες

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της 20ης Αυγούστου που συνέβαλε αποφασιστικά στη λαϊκή αφύπνιση ,στη συνέχεια  υπήρξε η αίτηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης να συγκαλέσουν οι ίδιοι, όπως προβλέπεται ,το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Κάστρου, που έγινε στις 30 Αυγούστου.

Μόλις  η σύγκλιση έγινε γνωστή στις 22 Αυγούστου ο πρόεδρος του ΔΛΤ έσπευσε άρον-άρον  να προλάβει τις εξελίξεις  στέλνοντας την άλλη μέρα 23 Αυγούστου επιστολή στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας να επισπεύσει την απόφαση παραχώρησης στην εταιρεία.

Μετά το δημοτικό συμβούλιο ,στις 2 Σεπτέμβρη, το μέλος της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ζαβιτσάνος Πέτρος έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας να μην προχωρήσει σε  αυτή την έγκριση ,κοινοποιώντας συγχρόνως την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την σύσταση ομάδας εργασίας και ελέγχου των διαδικασιών και την απόφαση ακύρωσης της διαδικασίας από το  κοινοτικό συμβούλιο Λευκάδας.  Ο δήμαρχος Λευκάδας ακολούθησε με το ίδιο αίτημα στις 16 Σεπτέμβρη ……….

 

Λευκαδίτισσες Λευκαδίτες

Πάνω από δύο χρόνια τώρα η κίνηση μας «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΟΛ» με όλα τα μέσα (ανοιχτές εκδηλώσεις και  διαδικτυακές, ανακοινώσεις, καταγγελίες, δελτία τύπου, προσφυγές σε Αποκεντρωμένη και σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στο Υπουργείο Πολιτισμού ,στην αρχαιολογική υπηρεσία ,στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ.α.) έκανε γνωστό το θέμα, ευαισθητοποίησε   τους Λευκαδίτες τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα ,έθεσε το πλαίσιο του αγώνα  ,που έγινε κοινό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής, αγωνίζεται ενωτικά για το συντονισμό όλων των δυνάμεων που έχουν  τα ίδια αιτήματα.

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε, χρειάζεται συσπείρωση και συντονισμός όλων όσων κινούνται στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της περιοχής από τον Δήμο Λευκάδας προς όφελος του λαού όπως γίνεται σε δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα και όχι να δοθεί μποναμάς σε ιδιώτες επενδυτές με επόμενη πιθανά διακήρυξη στην ίδια όμως πολιτική κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.

Ο  ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΉ

ΛΕΥΚΑΔΑ  3-11-22

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προσπάθεια “εξωραϊσμού” και μετακύλισης ευθυνών από τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας για την κατάσταση της υγείας στην Λευκάδα

Οι προηγούμενοι φταίνε που δεν έχουμε Αγροτικούς Ιατρούς  στο Μεγανήσι! Αυτό ισχυρίστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο νέος διοικητής του […]

Νέα λίστα με έργα 2,4 δισ. ευρώ προς δημοπράτηση και υπογραφή σύμβασης, νέες τρανταχτές απουσίες για την Λευκάδα

Κι ενώ κάποια Λευκαδίτικα sites έχουν πάρει  “επ’ ώμου” την προσπάθεια  καλλιέργειας  κλίματος ευφορίας κι ανάπτυξης σε Λευκάδα και Μεγανήσι, κάποια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights