Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Λεοντόψαρο αλιεύθηκε (πρώτη φορά) στο Μεγανήσι

Περίεργο ποδαρικό έκανε ο Ιούνης. Εικάζουμε ότι ο ερασιτέχνης ψαράς από το Μεγανήσι δεν θα πίστευε στα …δίχτυα του όταν θα είδε ότι την ψαριά του συνόδευε ένα λεοντόψαρο. Μάλλον το συγκεκριμένο είδος ψαριού αλιεύεται πρώτη φορά στο Μεγανήσι, διότι αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι η πληροφορία για την επικείμενη… άφιξη του λεοντόψαρου στις ελληνικές θάλασσες είχε δοθεί από το 2015, καθώς το τροπικό ψάρι είχε ήδη εντοπιστεί στα παράλια της Κύπρου, του Λιβάνου, της Συρίας και της Τουρκίας. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί στην Ρόδο, την Κρήτη και την Πάρο. Μάλιστα, το Ενυδρείο της Ρόδου είναι  το μοναδικό στη Μεσόγειο που διαθέτει λεοντόψαρα τα οποία προέρχονται από τα τοπικά νερά. Τώρα φαίνεται ότι προτίμησε και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Το πανέμορφο αυτό ψάρι (η επιστημονική του ονομασία είναι Pterois miles), είναι αρκετά μεγάλο, το μέσο μήκος του είναι τα 35 εκατοστά αλλά μπορεί να φθάσει και τα 50. Αν και περιζήτητο στα ενυδρεία, θέλει προσοχή, διότι έχει δηλητήριο στα εντυπωσιακά αγκάθια του και, αν και δεν είναι επιθετικό, είναι επικίνδυνο αν το πατήσετε ή το αγγίξετε κατά λάθος.

(Τις φωτογραφίες και την πληροφορία μας έστειλε ο Αποστόλης Γατής -via facebook. Κεντρική φωτογραφία: kriti24.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμος Μεγανησίου: Τρίτο επεισόδιο του “σήριαλ” δημοτικά τέλη κι αύξηση

Με πρόστιμα, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις απειλεί η Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο του “αντιφρονούντες”   δημοτικούς συμβούλους Στην οικονομική επιτροπή επαναφέρει   […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.