Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Ο Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6 για την πρόσκληση της ΕΤΑΔ και τα τσουχτερά πρόστιμα σε όμορους με την ιδιοκτησία της στο Νυδρί..

Ο διαχειριστής του Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης μίλησε  στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Όπως είπε η σεζόν έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά και όλοι είναι έτοιμοι για αυτό.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στο τέλος θα είναι μία καλή σεζόν, ενώ γίνεται προσπάθεια μεταξύ των συναδέλφων του να συγκρατήσουν τις τιμές, εννοώ στις προμήθειες πλέον κάπως έχουν πέσει οι τιμές.

Ωστόσο φοβόμαστε γιατί μας λένε πάλι για αυξήσεις από 1η Ιουνίου  και περιμένουμε.

“Πάντως οι πρώτες ύλες μας έχουν αυξηθεί περίπου 25% και έχουμε προβεί σε κάποιες αυξήσεις της τάξης 15%, έχουμε απορρόφησε ένα μικρό μέρος Δεν ξέρω όμως αν αυτό θα είναι εφικτό συνέχεια.”

Με το θέμα που ανέδειξε και την ΕΤΑΔ που ζητάει από συμπολίτες μας κυρίως στο Νυδρί να πληρώσουν, ανέφερε πως η όλη ιστορία ξεκίνησε από την χρεοκοπία της χώρας και μετά, από τη στιγμή που άρχιζαν και κατέγραφαν την δημόσια περιουσία για να την βάλουν ως υποθήκη για τους δανειστές και να πάει στο υπερταμείο.

“Εκεί βρέθηκε η Κτηματική υπηρεσία για λογαριασμό της ΕΤΑΔ να κόβει κάποια τσουχτερά πρόστιμα στους επιχειρηματίες, κάποιους από αυτούς τους οδήγησαν σε λουκέτο, μάλιστα ένας πού μπορώ να σου πω είναι ο Διονύσης Γαζής πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων, ο οποίος είχε εστιατόριο και του έκαψαν πρόστιμο 55.000 ευρώ και αναγκάστηκε να το κλείσει.”

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη για συγκεκριμένες κατασκευές δεν έπρεπε να έχουν δοθεί άδειες, ή θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί την ώρα που έκαναν τις παρανομίες, γιατί σε κάθε στάδιο σου λέει πως η άδεια λειτουργίας σου ανακαλείται εφόσον έχεις πολεοδομικές παραβάσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ολόκληρα κτίρια, δηλαδή αν δεις την πρόσκληση που έχουν βγάλει υπάρχουν φωτογραφίες που έχει μέσα όλο το Νυδρί και εκεί έχει πάρει και ολόκληρα κτίρια.

Εκεί όμως δόθηκαν άδειες μέσω της Πολεοδομίας για να κτιστούν, προφανώς κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, κάποιοι όμως επένδυσαν εκεί, σπατάλησαν χρήματα.

Μετά δηλαδή από 15 με 20 χρόνια που κάποιοι έχουν φτιάξει τη ζωή τους, έχουν χτίσει τα μαγαζιά τους, έρχεται η ΕΤΑΔ και ζητάει και αναδρομικά.

Γνωρίζω πως το θέμα έχει φτάσει στον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα κάνει παρέμβαση, για μένα όμως θα έπρεπε να μαζευτούν όλοι οι επαγγελματίες και να κάνουν μία ομαδική προσφυγή και γιατί όχι να πάνε και στο συμβούλιο της επικρατείας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δικαιωματικά έχουν περάσει 20 χρόνια και διεκδικούν το χώρο έστω και καταπατημένο.

Στην επισήμανση ότι τους δίνεται η δυνατότητα με το νέο νόμο να τα ενοικιάσον , ο ίδιος αναφέρθηκε σε αυτή την πρόσκληση που ήδη έχει δημοσιευθεί, “εγώ γνωρίζω πώς σε όλους τους νομούς που καταθέτουν και τους διαβάζουν πρώτα λέει ότι δεν προκαλεί δημοσιονομικό κόστος.

Αυτό όμως που πάνε να κάνουν προκαλεί, πρέπει λοιπόν να πάρουν έγκριση από τις Βρυξέλλες, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Το ΕΤΑΔ ανήκει στο υπερταμείο το οποίο δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση αλλά από τους δανειστές, αυτή είναι η κατάσταση, διαφορετικά το θέμα θα είχε τελειώσει,  απλώς προσπαθούν να δουν πώς θα το κάνουν.”

Για την ώρα όμως τρέχει αυτή η πρόσκληση και βάσει αυτής από τις 27 Απριλίου, καλούνται εκεί είναι που είναι όμοροι με την ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για να νοικιάσουν το χώρο.

Όμως για να τον νοικιάσουν θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά, δηλαδή θα πρέπει όλα αυτά τα πρόστιμα να έχουν πληρωθεί, άρα λοιπόν εκ προοιμίου αποκλείονται από την διαδικασία.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα εφόσον οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία να το νοικιάσουν σε οποιοδήποτε μπορεί να μην είχε σχέση με το χώρο να επιλέξει όποιο κομμάτι θέλει να το νοικιάσει για οποιοδήποτε λόγο.

Μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος από τους όμορους ιδιοκτήτες που έχει ανταγωνισμό με το διπλανό του ,  να μπορεί να του πάρει την αυλή!

Ανοίγονται πολύ μεγάλα ζητήματα και ένα πολύ βασικό είχε πώς μπορεί να εντοπίζουμε το θέμα στο Νυδρί, όμως υπάρχει και στο Κάθισμα το ίδιο πρόβλημα, εκεί έχει συμβεί μία ανάλογη κατάσταση αλλά και στην Πόντη στην Βασιλική, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα κόβει πισίνες καθώς περνάει μέσα από βίλες.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει βούληση να νομοθετήσει για αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να κάνει μία αναστολή της πρόσκλησης, γιατί θα δημιοργήσει  ζητήματα συνταγματικότητας της όποιας νομοθετικής ρύθμισης

Επίσης κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι πως νομιμοποιείς την ΕΤΑΔ και της λες πως έχεις ιδιοκτησία μπροστά στη δική μου την αυλή. Εγώ γνωρίζω πως μετά από 20 χρόνια εάν χρησιμοποιείς κάποιο κτήμα  χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς το δικαιούσαι βάσει χρησικτησίας, δεν μπορεί να ισχύσει το ίδιο για το δημόσιο;

Ακούστε την παρέμβαση του Γιώργου Γαβρίλη:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights