Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Εκδήλωση για την Ένωση των Επτανήσων στο Νυδρί

Την Κυριακή, 22/5/2022 , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία του Νυδριού για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νυδριού & Περιχώρων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.

Υπεύθυνες χοροδιδασκάλες του Συλλόγου: η κ.Πέννυ Τσερέ και η κ. Νάνσυ Σακκά.
Στην αρχή απαγγέλθηκαν ποιήματα από παιδιά του Δημοτικού της περιοχής, ύστερα παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν κάποια κομμάτια του αείμνηστου Μ. Θεοδωράκη από την χορωδία του Γυμνασίου Νυδριού.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας “Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ”, μετά από πρόσκληση του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”. Στο παρελθόν κι ο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην Βόνιτσα.

Να σημειωθεί πως τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Νυδρί για την Ένωση ήταν το 2019, προ κορωνοϊού.
Μεταξύ των επισήμων παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς,ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Κτενάς, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Καλός, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου & σύμβουλος στην περιφέρεια κ. Δουβίτσας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, η πρόεδρος της κοινότητας Πλατυστόμων κα. Θειακού, η εντεταλμένη σύμβουλος κα. Κατωπόδη και ο Α. Βερροιώτης – επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Λευκάδα. Τέλος ο κ. Α. Γαζής αντιδήμαρχος Λευκάδας & πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού & Περιχώρων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καθώς επίσης και ιερείς της περιοχής.

Στο Βιολί ήταν ο Τζόκας Λάμπρος, σ,το Λαούτο ο Μάριος Τούμπας,
στα Κρουστά και στο Τραγούδι ο Ζαβιτσάνος Στέλιος, στο Κλαρίνο ο Αρματάς Κώστας, στο Ακορντεόν ο Καραβίας Αυγουστίνος και στο Τραγούδι η Ναστούλη Μαρία .

Φωτογραφίες/κείμενο: Γαζής Μάριος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights