Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2020

Στη Νέα Υόρκη η καρδιά της Επτανήσου

Η φωτογραφία ανήκει στην πηγή

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Νέα Υόρκη

Ο Ελληνισμός είναι ιδέα. Μια άσβεστη φλόγα που ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια, ξεπερνώντας όχι μόνο την φθορά του χρόνου, αλλά διασχίζοντας πολύχρονες δοκιμασίες, ζυγούς, εξάντληση και κυρίως πολιτισμικές κρίσεις.
Οι Έλληνες της διασποράς, είναι δύο φορές Έλληνες! Την διαπίστωση, μπορεί εύκολα να την βιώσει ένας ταξιδιώτης, όταν βρίσκεται δίπλα στον απόδημο Ελληνισμό. Δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα των ιδανικών, της γλώσσας, των ηθών, της εκκλησίας και του πολιτισμού.

Ενώθηκαν οι Επτανήσιοι
Ο πολιτισμός ένωσε τα Επτάνησα και δημιούργησε κάποτε την Ανεξάρτητη Ιόνιο Πολιτεία. Σήμερα 147 χρόνια μετά την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, η Ιόνιος Περιφέρεια μένει αιρετά ενωμένη με το σχέδιο Καλλικράτης.
Είναι τουλάχιστον συγκινητικό, για πρώτη φορά, όλα τα Επτανησιακά Σωματεία της Νέα Υόρκης, να ενώνονται, υπό την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, αυτή την ιστορική ημέρα της Επετείου (21 και 22 Μαΐου 2011) και να συνεορτάζουν, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού!
Οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”, για μια ακόμη φορά, αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές της πατρίδας. Αυτή τη φορά ως εκπρόσωποι των Ιονίων Νησιών.
Το Σάββατο το βράδυ, οι Επτανησιακές Μουσικές και οι ομιλίες, διαχύθηκαν στην μητρόπολη του κόσμου! Με λαχτάρα οι Επτανήσιοι της Νέας Υόρκης, συνέρρευσαν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Αστόρια, της καρδιάς του Ελληνισμού και έζησαν τις μοναδικές εκείνες στιγμές που τους γέμισαν τις καρδιές.
Συγκίνηση, αγκαλιές, επιβράβευση, νόστος και όνειρα, γέμισαν το χώρο που μεταμορφώθηκε για τρεις ώρες σε ένα μικρό νησί του Ιονίου!
Η βραδιά ήταν γεμάτη από μουσικές που κάλυψαν όλο το φάσμα της πλούσιας και ιδιαίτερης παράδοσης του τόπου μας, αλλά και από συγκινητικούς λόγους των παρευρισκομένων.

Οι μοναδικές στιγμές
Τη βραδιά άνοιξε το μέλος της Ιόνιας Ομοσπονδίας, Μαρίκα Ανδρεώλα – Παλαιού και μέλος του Ζακυνθινού Συλλόγου “Διονύσιος Σολωμός”.
Ο πολυδραστήριος πρόεδρος της Ιόνιας Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νικόλαος Μπάρδης, …

Συνέχεια στην “ΗΜΕΡΑ τση Ζάκυθος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *