Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

Σπουδαία διάκριση μαθήτριας από την Λευκάδα στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

ΗΔιοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την διάκριση της Βασιλικής Σταματέλου, μαθήτριας της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»!

Η Βασιλική πέτυχε την πρόκριση της στην τετραμελή εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών 2022 που θα διεξαχθεί στο Ένγκερ της Ουγγαρίας από 6 έως 12 Απριλίου 2022.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει διαδικτυακά και το εξεταστικό κέντρο θα είναι στην αίθουσα της ΕΜΕ στην Αθήνα. Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού είναι οι 8 και 9 Απριλίου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εγκαίρως στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ . Οι μαθήτριες που προκρίνονται για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτό είναι:

ΤΖΑΡΤΖΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ Ε. Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΠΑΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός είναι κοινός για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, κάτι που έκανε την πρόκριση της Βασιλικής ακόμα πιο δύσκολη, αφού διαγωνίστηκε και με τους καλύτερους μαθητές της Γ’ Λυκείου! Στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», που έγινε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, είχε προκριθεί και διαγωνίστηκε εκτός από τη Βασιλική Σταματέλου και ο Ξενοφώντας Τσαραγκλής, μαθητής της Β’ τάξης του Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας, επιτυχία που είναι από μόνη της πολύ σημαντική.

Το Παράρτημα Λευκάδας της ΕΜΕ έχει στηρίξει όλα τα προηγούμενα χρόνια όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με δωρεάν μαθήματα πάνω στην ύλη των Μαθηματικών Διαγωνισμών και θα συνεχίσει να τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε τους προσπάθεια. Εμείς συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους φετινούς διαγωνισμούς και φυσικά τον Ξενοφώντα και τη Βασιλική, που με τις συνεχείς επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια τιμούν το νησί της Λευκάδας. Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να συγχαρούμε τη Βασιλική για την μεγάλη της επιτυχία και την ευκαιρία που θα έχει να συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα σε έναν Διεθνή Διαγωνισμό! Οι επιτυχίες των μαθητών μας μάς γεμίζουν χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας! Ευχόμαστε στη Βασιλική καλή επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της!

Η Δ.Ε. της ΕΜΕ Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights