Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Οικολογική “βομβα” μεγατόνων ο Βιολογικός της Λευκάδας στις Αλυκές

Επανήρθε στο θέμα με ερώτησή του προς τον κ. Δημοσθένη Σκληρό, ο επικεφαλής της παράταξη “Αλλάζουμε Πορεία” κ.  Θοδωρής Σολδάτος για να τσεκάρει και το νέο Αντιδήμαρχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια ακριβώς ερώτηση είχε υποβάλλει στις 13/12/2021  ακριβώς το ίδιο ερώτημα στον τότε αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Λιβιτσάνο, χωρίς να λάβει ικανοποιητική απάντηση, πράγμα  φυσικά που “πλήρωσε” με την “αποπομπή του” του . (δείτε εδώ)

Η είδηση λοιπόν που βγήκε λοιπόν από την απάντηση  του νέου Αντιδημάρχου είναι ότι αυτή την στιγμή ο Βιολογικός  καθαρισμός ουσιαστικά δεν λειτουργεί, κι όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά ποτέ ουσιαστικά δεν λειτούργησε όπως αρχικά σχεδιάστηκε και στην συνέχεια υποτίθεται πως αναβαθμίστηκε:

“Υπάρχουν δεξαμενές με δύο συστήματα compact  η κάθε μία .Ο βιολογικός  περιλαμβάνει δύο δεξαμενές με δύο compact  η κάθε μία , και κάθε compact  αποτελείται  από σύστημα αερισμού ,  μοτέρ, ρότορα και  μειωτήρα , είναι ένας συνδυασμός. Θα πρέπει να λειτουργούν όλοι οι ρότορες ώστε  οι μικροργανισμοί να οξυγονώνονται για να αποδομούν τα λήμματα.Ο βιολογικός της Λευκάδας έχει τέσσερα συστήματα compact, μέχρι πριν από λίγους μήνες δούλευαν τα δύο, τώρα δουλεύει μόνο το ένα!!!

Αυτή την στιγμή έγινε ανέλκυση των τριών  με συτόχο να επισκευαστούν και να μπουν σε λειτουργία .Το 2016 επισκευάστηκαν επιτόπου οι δύο ρότορες, τώρα γίνεται κάτι το διαφορετικό, έγινε ανέλκυση και στους τρεις, περιμένουμε να δούμε το οικονομικό, πόσα χρήματα χρειάζονται να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν, στόχος μας είναι να λειτουργήσουν και οι τέσσερις”

Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων της Λευκάδας , εγκαινιάστηκε το 1997 κι έκτοτε ουδέποτε λειτούργησε σωστά. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν κανείς επισκεφθεί το χώρο μπροστά του εως και την θάλασσα. Η συγκέντρωση λάσπης , η βρώμα και η δυσωδία που αναδύεται  στον χώρο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον Βιολογικό του Νυδριού, τα ίδια λάθη, οι ίδιες παραλείψεις και η  παντελής απουσία συντήρησης και επίβλεψης τους καθιστούν  από οικολογικές λύσεις σε εν δυνάμει βραδυφλεγής βόμβες για το Περιβάλλον που σκοπός τους είναι να προστατέψουν.

Τα χρήματα όμως από την σύνδεση των κατναλωτών σε αυτόν ξέρουν και τα εισπράττουν.

Εύλογα γεννάται και το ερώτημα , για ποιά επέκταση αποχετευτικού δικτύου μιλάτε και κυρίως για ποιά ανάπτυξη , χωρίς τις απαραίτητες υποδομές;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας για τους Αγώνες Ανώμαλου και Ημιανώμαλου Δρόμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ                        ΝΙΚΙΑΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 6-11-14  Νικιάνα, 6 Νοε. 2014  Στις 2 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν […]

Υπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα της «Ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού ,εμπορίου-υπηρεσιών»

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει , καθώς και τις Υπουργικές Αποφάσεις ένταξης των έργων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights