Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Χειροβομβίδα αναστάτωσε σήμερα το πρωί το Σπαρτοχώρι

Συντοπίτης μας  Μεγανησιώτης  εντόπισε χειροβομβίδα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου σε παλιά αποθήκη κληροδότημα του πατέρα του

Μόλις αντιλήφθηκε  το επικίνδυνο  στρατιωτικό υλικό, ειδοποίησε την αστυνομία κι αμέσως κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του στρατού από τα Ιωάννινα.

Οι πυροτεχνουργοί, με ειδικό μηχάνημα, ερεύνησαν όλον τον  χώρο, πήραν τη χειροβομβίδα και την μετέφεραν να την καταστρέψουν στον παλιό σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ)

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των ειδικών πυροτεχνουργών ήταν μία «αμυντική» χειροβομβίδα, χρονολογήθηκε από τους ειδικούς πως είναι κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ικανή να προκαλέσει έκρηξη σε μεγάλο βεληνεκές!

Πρόκειται για το δεύτερη ατυχής είδηση που θέλει πρωταγωνιστή τον ίδιο συνδημότη μας , αφού  προ τριών ημερών , ο ίδιος είχε εγκλωβιστεί σε  όροφο νεοαναγειρόμενης  οικοδομής όπου εργάζονταν, όταν μία πρόγκα καρφώθηκε στο πόδι του και χρειάστηκε το γερανοφόρο του δήμου για να τον απεγκλωβίσουν.

Στην συνέχεια κι εν μέσω θυελλωδών ανέμων μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι επέστρεψε στο σπίτι του.

Του ευχόμαστε περαστικά κι ελπίζουμε να τελειώσει με αυτό το “σειρί” της κακοτυχίας του.

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights