Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Απάντηση πρώην Δημάρχου Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνου με αφορμή τα διαχειριστικά ελλείματα στο Δήμο Μεγανησίου-Η απάντηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουνιάκη στην κατηγορία της στημένης συνέντευξης.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα, έγινα αποδέκτης προβληματισμών και αρκετών ερωτημάτων,  από αρκετούς συνδημότες μας,ιδιαίτερα μετά και το  δημοσίευμα των κυρίων Παύλου Δάγλα και Γιώργου Γαβρίλη, για τα τελευταία φύλλα μεταβολών και ελέγχου (ΦΜΕ) όπως στήθηκε με την συνεργασία του κου Κουνιάκη από το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma.

Σύμφωνα λοιπόν με τους παραπάνω κυρίους, στο 10% των ενταλμάτων που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε διαχειριστικό έλλειμμα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ! Οδηγούμαστε δηλαδή στο συμπέρασμα, ότι θα υπάρχει ένα έλλειμμα πάνω από έντεκα (11)  εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολο (100%) των ενταλμάτων που εξέδωσε ο Δήμος! Ουσιαστικά το σύνολο του ποσού που διαχειρίστηκε ο Δήμος Μεγανησίου αυτή την δημοτική περίοδο…. Οπότε δεν πληρώθηκαν μισθοί, υπηρεσίες, δράσεις, δεν έγιναν προμήθειες και έργα, δεν πληρώθηκε τίποτα…. Όλα πήγαν στις «τσέπες» κάποιων!  Αυτό θέλουν να μας πουν; Ναι αυτό θέλουν… Διαφορετικά, οι «έγκριτοι δημοσιογράφοι» θα έκαναν τον παραπάνω απλό συλλογισμό ή θα έπαιρναν και την δική μας άποψη ή θα σχολίαζαν την πανηγυρική μου αθώωση και δικαίωση στην μήνυση που μου κατέθεσε ο κος Δάγλας για τα «ελλείματα» του 2007!

Αν και τα έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν αναλυτικά όλα αυτά, να επανέλθω συνοπτικά για να πω τα εξής:

Στα εντάλματα που έλεγξαν οι επίτροποι, διαπιστώθηκε πράγματι ότι λείπουν κάποια στοιχεία.  Στοιχεία (κάποια απόφαση ή δημοσίευση ή κάτι άλλο)  που δεν φρόντισε να επισυνάψει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου όταν απέστελλε τα εντάλματα στον Επίτροπο, ή που φρόντισε να αφαιρέσει από τους φακέλους! Με βάση αυτό, ο Επίτροπος χαρακτήρισε την δαπάνη μη νόμιμη. Όταν ο Επίτροπος ζήτησε από τον Δήμο τα στοιχεία που λείπουν, ο Δήμος το αγνόησε.

Υπάρχουν τα στοιχεία αυτά στο Δήμο; Προφανώς! Μη μας διαφεύγει, ότι από το 2010 και μετά, όλα τα εντάλματα για να εκτελεστούν, ελέγχονταν από τον επίτροπο! Υπήρχε ο προληπτικός έλεγχος. Για το 2007, όταν «ξεγελάστηκε» ο κος Δάγλας και μας άφησε για δύο τρεις ώρες να αναζητήσουμε τα στοιχεία στο αρχείο του Δήμου, τα βρήκαμε όλα…. Μετά βέβαια το μετάνιωσε και χρειάστηκε να δοθεί εντολή στο αστυνομικό τμήμα Ελλομένου για κατάσχεση του αρχείου του Δήμου, προκειμένου στο «παρά ένα» να τα φέρουν στην Εισαγγελία που τα είχε ζητήσει. Για τα επόμενα χρόνια, ούτε κουβέντα πλέον για να αναζητηθούν τα στοιχεία!

Και για να κλείνουμε το θέμα.  Προσωπικά δεν έχω κανένα άγχος. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν αμφισβητείται η πραγματοποίηση της δαπάνης. Οπότε δεν τεκμηριώνεται η απαραίτητη προϋπόθεση για τον καταλογισμό «…ότι η ζημία που επήλθε στο νομικό πρόσωπο να είναι βέβαιη».Θέλω να πω λοιπόν σε όσους προβληματίζονται και ανησυχούν, ότι μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει κανένας καταλογισμός. Παρόλα αυτά και σε κάθε περίπτωση, όταν και αν αυτό το θέμα έρθει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ζητηθεί η άποψή μας. Νομίζω τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα…. Ναι! Υπάρχουν κυκλώματα, υπόγειες διαδρομές, σκοπιμότητες και «σκάρτοι άνθρωποι». Όμως, ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, που σε κανένα δεν καταλογίζεται κανένα ποσό, επειδή είχε την πρόθεση να βοηθήσει τον τόπο του. Αντίθετα, οι συκοφάντες, θα παραμείνουν για πάντα στιγματισμένοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα και προς τον κο Βουλευτή και την Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με αυτά που λέγονται και δημοσιεύονται τελευταία, έχουν ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα του Μεγανησιού.

Στάθης Ζαβιτσάνος

πρώην Δήμαρχος Μεγανησίου


Δημοσιεύουμε τη απάντηση του πρώην δημάρχου Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνου ομολογουμένως με μεγάλη έκπληξη. Ο κ. Ζαβιτσάνος αφού αμφισβητεί την δημοσιογραφική μας επάρκεια, ουσιαστικά αφήνει υπαινιγμούς ότι έχουμε στήσει την συνέντευξη με τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Δάγλα και τον διαχειριστή του Meganisinews Γιώργο Γαβρίλη με αφορμή τις επιδόσεις των Φ.Μ.Ε  που απέστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο για το έτος 2012.

Μας εγκαλεί για ποιό λόγο δεν επικοινωνήσαμε μαζι του, όταν στο ηχητικό που υπάρχει στην συνέντευξη είμαστε προσεκτικοί και δεν αναφέραμε  κανένα απολύτως όνομα. Μείναμε μόνο στην ουσία της είδησης, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα καθώς στο δημοσίευμα του meganisinews υπήρχαν τα έγγραφα και οι αποδείξεις τον όσων είπε ο Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6.

Επαναλαμβάνω δεν αναφερθήκαμε σε κανένα απολύτως όνομα και μείναμε στην περιγραφή της είδησης.

Πρόθεση μας δεν ήταν ούτε να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη, απλά να μείνουμε σε ένα πραγματικό γεγονός που παραδέχεται και ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζαβιτσάνος.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι το βήμα του Prisma 91,6 είναι πάντα ανοικτό θα μπορούσε να παρέμβει και φυσικά να πει την δική του εκδοχή, άλλωστε το γεγονός ότι φιλοξενούμε τη άποψη του  σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και αυτό το αποδυκνείει η στάση των μέσων μας όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ ατυχή την έκφραση του κ. Ζαβιτσάνου και θα τον παρακαλούσα όπως και στους αναγνώστες μας να ακούσουν και πάλι το ηχητικό της συνέντευξης:

Παναγιώτης Κουνιάκης

 

πηγή : lefkadatoday.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights