Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Κων/νος Γληγόρης στο ΔΣ: Παραιτηθήκαμε από την συμμετοχή μας στην Ο.Ε για να δώσουμε την ευκαιρία στις μικρότερες παρατάξεις να συμμετέχουν

Δεν υπήρξε ανάλογη ευαισθησία απο την  Παράταξη του Θοδωρή Σολδάτου αφού κατέλαβαν αμέσως την θέση!

Μαθήματα δημοκρατίας και ισχυρό πολιτικό μπραντεφέρ στο  Δημοτικό Συμβούλιο  στην ειδική τακτική συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του Θοδωρή Σολδάτου  και του δημάρχου αυτής κ. Χαράλαμπου Καλού.

Ο δήμαρχος Λευκάδας άνοιξε την συζήτηση δηλώνοντας  ικανοποιημένος(σρεσκόμενος ως γνωστόν στην ποσοστιαία αποδοχή των  αποφάσεων) ,  από την καθολική  ομοφωνία των αποφάσεων της  εννεαμελούς  Οικονομικής Επιτροπής των οχτώ συμπολιτευομένων  δημοτικών συμβούλων που την απαρτίζουν!

Λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης του Διαύλου, υπενθύμισε τις υπεραρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και την σοβαρή κι άνευ προηγουμένου υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, άποψη που αργότερα υπεραμύνθηκε και ο αρχηγός της παράταξης  “Όλοι για την Λευκάδα” κ. Κων/νος Δρακονταειδής, μάλιστα ο δεύτερος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ενώ είχε την ευκαιρία να ακυρώσει εν την πράξη τον αντιδημοκρατικό νόμο για την αυτοδιοίκηση , φέρνοντας όλα τα θέματα προς συζήτηση  κι έγκριση στο  φυσικό τους χώρο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αυτή την άποψη  είχε συνταχθεί  νωρίτερα και ο κ. Πέτρος Ζαβιτσάνος αρχηγός της παράταξης “Μετωπική Δράση”.

Η τοποθέτηση του κ. Κων/νου Δρακονταειδή   έφερε την άμεση απάντηση για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής  του κ. Θοδωρή Σολδάτου, ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης αλλά και του δημάρχου, τονίζοντας πως και ο ΣΥΡΙΖΑ παρόμοια τακτική ακολούθησε με έναν εκλογικό νόμο που ουσιαστικά έδινε περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους την δεύτερη Κυριακή στον εκλεγμένο δήμαρχο, άρα καλά που η ΝΔ  έδωσε υπεραρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή.

Βέβαια εκείνο που ξεχνάει ο κ. Σολδάτος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρώην δήμαρχος γι αυτό και για άλλα κρίθηκαν  στις εκλογές και βρίσκονται  στην αντιπολίτευση κι ότι σύντομα  οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ξαναμοιράσουν τις πολιτικές θέσεις και ρόλους.

Οι  πολιτικές  ορχήστρες  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ  έχουν αρχίσει τις πρόβες, κάπου ακούγονται  φάλτσα, κάπου δεν συντονίζονται, κάπου υπάρχει γκρίνια ,  κάπου ψάχνουν τον αδύνατο κρίκο, ποιός θα είναι ο επόμενος που θα φύγει;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights