Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
7 Δεκεμβρίου 2023

Ρ/Σ Καρυάς: Σιγή ασυρμάτου από την Δημοτική Αρχή Λευκάδας

Αναβάθμιση , μεταφορά ή δημιουργία ενός  προπαγανδιστικού ραδιοφωνικού σταθμού στην Λευκάδα ;

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η δημοτική σύμβουλος του Διαύλου και τ. δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα όπου υποστήριξε ότι  ο ραδιοφωνικός σταθμός της Καρυάς κατηφορίζει προς την πόλη της Λευκάδας, αφού ο δήμαρχος Λευκάδας σε ερώτησή της στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την τύχη του, απάντησε ” για το νέο στούντιο, έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τη δημιουργία του νέου πολυδύναμου ραδιοφωνικού στούντιο, καθώς και ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη δημοσιογράφου” και λίγο αργότερα σε ιδιωτική συζήτηση την ενημέρωσε ότι το νέο στούντιο θα δημιουργηθεί στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Λευκάδας

Η πληροφορία όπως ήταν αναμενόμενο , ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ,ακόμα και στους υποστηρικτές της δημοτικής αρχής με καταγωγή από την Καρυά , που θεωρούν   ‘οτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποβαθμίζει περαιτέρω το πάλαι ποτέ Κεφαλοχώρι της Λευκάδας. Μια τέτοια αντίδραση είχαμε και από τον σύλλογο ετεροδημοτών Καρσάνων της Αθήνας:

“Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λευκάδας για τον Ραδιοφωνικό σταθμό Καρυάς,ο Σύλλογος Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας και οι απανταχού Καρσάνοι εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του σταθμού,ο οποίος ιδρύθηκε το 1996 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και είναι ιδιοκτησία της Καρυάς.

Η θέση του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας είναι ο σταθμός και το στούντιο της Καρυάς να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό. Ακόμα, η πλειοψηφία των μεταδόσεων να γίνεται από το στούντιο της Καρυάς.

Περιμένουμε τις διευκρινήσεις του Δημάρχου για το θέμα και δηλώνουμε ότι ο Σύλλογος και οι απανταχού Καρσάνοι θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο τον σταθμό,ώστε να μην απαξιωθεί σταδιακά και τελικά να είναι μόνο κατ’ονομα Ραδιοφωνικός σταθμός Καρυάς.”

Το φως της δημοσιότητας είδε και μια άλλη ανακοίνωση  του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καρυάς που αντί να ξεκαθαρίζει , μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα:

” Όσο αφορά το θέμα του Ρ/Σ Καρυάς 96,7 συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης και  ουσιαστικά της επαναλειτουργίας του. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ρ/Σ Καρυάς  θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στην Καρυά. Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός του , το studio της Καρυάς και  η κεραία εκπομπής του με κόστος της τάξης των 15000 ευρώ. Υπάρχει κονδύλι για την  πρόσληψη δημοσιογράφου καθώς και τεχνικού. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης θα  δημιουργηθεί ένα δεύτερο studio στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας για γενική χρήση και εξυπηρέτηση του. Για τις εκπομπές του Ρ/Σ θα χρησιμοποιούνται και τα δυο studio καθώς και αν χρειαστεί , εκπομπή από απομακρυσμένη περιοχή αφού πια η τεχνολογία  το επιτρέπει. 

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για τα δυο αυτά θέματα που προφανώς από λάθος ενημέρωση μεταφέρθηκε με διαφορετικό τρόπο στο δημοσίευμα με τίτλο “Ο  Ραδιοφωνικός σταθμός Καρυάς κατηφορίζει προς στην πόλη» 

Η δική μας άποψη είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει του ρευστού πολιτικού σκηνικού και με ορίζοντα τις νέες Αυτοδιοικητικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όλες οι αποφάσεις  αποσιωπήθηκαν ή τουλάχιστον κρατήθηκαν σε πολύ στενό πολιτικό κύκλο, μας βάζει σε σκέψεις. Κι επειδή “τα χρόνια της αθωότητας”  υπήρξαν μόνο ως  Χολιγουντιανή ταινία, οφείλουμε να είμαστε λιγότερο ευκολόπιστοι ως προς τις προθέσεις των διοικούντων!

Άλλωστε έχουμε και παρόμοια περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν με επίκεντρο την δημιουργία ιστοσελίδας για μια τέως δημοτική αρχή, της οποίας φυσικά δεν θ΄αναφέρουμε το όνομα , ούτε της ιστοσελίδας , ούτε της δημοτικής αρχής, γιατί δεν είναι το  θέμα μας αυτό. Μεταξύ μας όλοι γνωρίζουν που αναφερόμαστε.

Στην περίπτωσή μας έχουν ακουστεί τα μύρια όσα για έναν ραδιοφωνικό σταθμό που καλύπτει σήμερα την επικαιρότητα στην Λευκάδα,  απ΄το ότι δεν είναι λευκαδίτικος , δεν είναι αντικειμενικός, δεν διασταυρώνει πηγές, ότι επιλεκτικά δίνει σε ανθρώπους “ραδιοφωνικό βήμα” κτλ,κτλ, πολλές φορές κι από επίσημα χείλη.

Εμείς μια χαρά τον βρίσκουμε και μακάρι να δημιουργηθούν άλλοι δέκα , ιδιωτικοί όμως, να πληρώνουν εισφορές και φόρους .

Δεν γνωρίζουμε  το σκεπτικό της απόφασης αναβάθμισης του Ρ/Σ  Καρυάς , ποιοί δηλαδή φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν ανάλογο “Αθήνα 9,84”, λέμε εμείς τώρα, στην Λευκάδα.  Απλά είμαστε κάθετα αντίθετοι  με τα σημερινά δεδομένα στην δημιουργία δημοτικών φερεφώνων, συγνώμη ραδιοφώνων θέλαμε να γράψουμε.

Ούτε και θα θέλαμε να βλέπαμε φίλους μας  καταξιωμένους δημοσιογράφους ή blogger να δουλεύουν για λογαριασμό τέτοιων. Τώρα εάν κάποιοι διάλεξαν αυτό τον τρόπο να τους δελεάσουν, να τους  “συνετίσουν” ή ακόμα να τους φιμώσουν με αυτόν τον τρόπο, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Η δημοσιογραφία είναι  αποδεκτή μόνον όταν είναι αδέσμευτη, ακομμάτιστη και ελεύθερη. Να κλείσει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Καρυάς, δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στον δημότη της Λευκάδας παρά μόνο  έξοδα μόνο  και  πολιτική διαπλοκή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον prisma 91,6 : “Εκτιμώ ότι η αποχή θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών”

Όποτε αυτές κι αν γίνουν θ΄αφορούν ισχνή μειοψηφία δημοτών που έχουν άμεση εξάρτηση  από τον δήμο Μετρώντας αντίστροφα για τις […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights