Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που υπερψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λευκάδας στα επίπεδα της ανέχειας λόγω Κορωνοϊού του 2020, κινήθηκαν τα έσοδα , την χρονιά που έσπασε τα ρεκόρ για τον θαλάσσιο τουρισμό.
Παραθέτουμε τον πίνακα με τα αντίστοιχα στοιχεία βάσει τον ισολογισμό τoυ 2020:
Σκοπιμότητα , αδιαφορία ή ανικανότητα;
Ερώτημα που κανείς δεν είναι σε θέση ν’ απαντήσει παρά μόνο οι δημοτικές αρχές σε Λευκάδα και Μεγανήσι, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν στο ΔΣ.
Εμείς εδώ θα θέσουμε υπόψιν τα πραγματικά περιστατικά κι αναμένουμε απαντήσεις, που οφείλονται αρχικώς στους ψαράδες των νησιών μας που παραμένουν οι “αιμοδότες” του Λιμενικού Ταμείου και μετά οι υπόλοιποι που επωμίζονται ενοίκια , πρόστιμα και ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Βασικό ζήτημα , καθόλα νόμιμο με τις ευλογίες της κυβέρνησης, οι αναθέσεις έργων, οι οποίες κατά 99,9% γίνονται με απευθείας αναθέσεις πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ όπως διαπιστώσαμε μία εξ αυτών αφορούσε τις εισπράξεις των λιμενικών τελών από τα λιμάνια της Λευκάδας για το 2021 κι είχε εξάμηνη διάρκεια.
23/ο4/2021Απευθείας ανάθεση υπηρεσίας είσπραξης τελών ελλιµενισµού στους λιµένες ∆ήµου Λευκάδας
Εγκρίνουµε την µε απευθείας ανάθεση παροχή υπηρεσιών είσπραξης τελών ελλιµενισµού στους λιµένες ∆ήµου Λευκάδας σύµφωνα µε την αρ. 529/16-4-2021 τεχνική έκθεση. Η προκαλούµενη από την ανωτέρω υπηρεσία δαπάνη θα ανέλθει σε 8.250,00 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. και φόρων και θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 00-6162.025 του προϋπολογισµού οικ. έτους 2021.
Κατόπιν ήρθε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση θέσεων εισπρακτόρων , μέσα Ιουλίου:
14/07/2021 Περίληψη της αριθμ. ΣΟΧ 1/2021 ανακοίνωσης του ΔΛΤΛ για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Λευκάδος, που εδρεύει στην Λευκάδα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, και συγκεκριµένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα και διάρκεια σύµβασης, αριθµού ατόµων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), µε τα αντίστοιχα απαιτούµενα (τυπικά και τυχόνπρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): Στα πρόσθετα προσόντα αναγράφεται:
Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των µονάδων που συγκεντρώνουν, οι µόνιµοι κάτοικοι του ∆ήµου Λευκάδας (περ. ζ΄, του άρθρου 12 του ν.4765/2021 και της υπ’ άριθµ. Πρωτ. ∆ΙΠΑΑ∆/Φ.ΕΠ.1/835/οικ. 8660/17-5-2021 διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Εσωτερικών).
Οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Λευκάδας, άρα όχι Μεγανησιώτες!
Πάμε στο επόμενο, γίνεται ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ και τ΄αποτελέσματα ανακοινώνονται :
3/08/2021 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΟΧ 1/2021, οι συμβάσεις δε με τους επιτυχόντες υπογράφονται δέκα ημέρες αργότερα, μέχρι να εξοικειωθούν οι νέοι εισπράκτορες είχε φύγει κι ο Αύγουστος!
Ποιος εισέπραττε τα τέλη ελλιμενισμού στα λιμάνια του Μεγανησίου;
Πόσα χρήματα εισέπραξε το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας από το Μεγανήσι;
Πως κάποιος που ήθελε να διανυκτερεύσει στα λιμάνια του Μεγανησίου έκλεινε θέση και πλήρωνε;
Γιατί οι ισολογισμοί του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας Μεγανησίου(σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου Μεγανησίου για τους κάδους) δεν περνούν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και του Μεγανησίου
Γιατί οι μετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι Μεγανησιου στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου , σιωπούν, ψηφίζουν κι ανέχθηκαν τον προνομιακό όρο της εντοπιότητας των εισπρακτόρων της Λευκάδας;
Ο Θοδωρής Σολδάτος κάποια στιγμή έβαλε ζήτημα , με αφορμή ένα άλλο δημοσίευμά μας , για μια εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας σχετικά με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο , νομίζουμε ότι πλέον είναι η πολιτική συγκυρία γι αυτόν και την παράταξή του είναι η πλέον κατάλληλη.’Ένα Διαδημοτικό σύγχρονο Λιμενικό Ταμείο , όπου διαδικτυακά θα μπορούν να κλείνουν θέση και να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού τα σκάφη είναι εφικτό να γίνει. Ένα Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο ΠΕ Λευκάδας που δεν θα είναι εισπρακτικός μηχανισμός, ούτε “άντρο πολιτικής διαπλοκής”, αλλά αναπτυξιακός μοχλός για την Λευκάδα.
*μηδαμινά βάσει των δυνατοτήτων και της δυναμικής στον θαλάσσιο τουρισμό