Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Το Λιμενικό Ταμείο, ο δήμος Μεγανησίου και τα “καθρεφτάκια ” για Ιθαγενείς

 Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμος Μεγανησίου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

“Είκοσι καινούργιους κάδους απορριμμάτων 1100lit παρέδωσε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας- Μεγανησίου στο Δήμο Μεγανησίου για την κάλυψη των αναγκών των τριών λιμανιών. “

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στο γραφείο τύπου του δήμου Μεγανησίου, ότι πουθενά σε καμία απόφαση του , το Λιμενικό Ταμείο δεν υπογράφει ως Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας-Μεγανησίου, ως Λευκάδας υπογράφει και όχι μόνο ως Λευκάδας υπογράφει, αλλά και ως Λευκάδας πορεύεται, αποφασίζει και δραστηριοποιείται, αφού  δεν υφίσταται καμία προσπάθεια άσκησης των καθηκόντων του στα λιμάνια του Μεγανησίου, τα οποία έχει αφήσει παντελώς στην μοίρα του και στην προ ελεύσεώς του κατάσταση .

Δεύτερον , μαζί με τους κάδους ,θά έπρεπε να στείλει και τα οφειλόμενα τριών ετών για την αποκοδομιδή  των σκουπιδιών όπως  καταβάλλει τρία χρόνια τώρα και στην Λευκάδα κι όχι εμείς  όλοι οι  Μεγανησιώτες  ανεξαιρέτως να επωμιζόμαστε τον όγκο των σκουπιδιών των πολυτελών θαλαμηγών και των ιστιοπλοϊκών που ελλιμενίζονται στα λιμάνια της δικαιοδοσίας του.

Τρίτον και εξίσου μη αποδεκτό, εισπράττονται επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά τέλη ελλιμενισμού  από τους ψαράδες  και μηδαμνά έως ελάχιστα έσοδα από τα υπερπολυτελή σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά τα οποία δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν για τον ελλιμενισμό τους, αλλά δεν παρουσιάζεται κανείς εισπράκτορας του Λιμενικού Ταμείου.

Ο δήμος Μεγανησίου λοιπόν ως άμεσα θιγόμενος θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες,  μηδέ εξαιρουμένης της λύσης της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου Μεγανησίου, για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών  προς όφελος όλων των Μεγανησιωτών ,  αποφεύγοντας έριδες, ανταγωνισμούς,  “λεονταρισμούς” και φαινόμενα οικειοποίησης τους από επιχειρηματίες, προστατεύοντας κυρίως το τουριστικό προϊόν , κύρια πηγή εσόδων για το Μεγανήσι.

Τεράστιες ευθύνες έχει η Αντιπολίτευση, διότι δεν έχει απαιτήσει στο δημοτικό συμβούλιο συζήτηση, ώστε να υπάρξει απολογισμός για τα έσοδα (ποσό και προέλευση) τα τρία τελευταία έτη, καθώς και να εγερθεί ζήτημα με τον τρόπο λειτουργίας των λιμανιών στο Μεγανήσι.

Μάλλον  πρόκειται για  ένα ακόμα θέμα συμπόρευσης με την δημοτική αρχή…

Εάν δεν τα καταφέρνετε πάντως , δώστε τα σε ιδιώτες, στους “εκλεκτούς” σας , αλλά με σύμβαση,  τουλάχιστον έτσι  κάτι θα εισπράττει ο δήμος και δεν θα  “επιδοτούν ” οι δημότες  την αποκομιδή των σκουπιδιών

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights