Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Αποδεκτή η παραίτηση του Κώστα Γρηγόρη από συντονιστής του Σχεδίου Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας

Η αίτηση παραίτησής του  βρισκόταν σε εκκρεμότητα  από τον Απρίλιο 

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) είναι το στρατηγικό σχέδιο κινητικότητας που καταρτίζεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά αγαθών στον αστικό και περιαστικό ιστό προς διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Βιώσιμη Κινητικότητα» είναι η κινητικότητα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας να κινείται ελεύθερα, να ενισχύει την προσβασιμότητα, να επικοινωνεί, να επιχειρεί και να αναπτύσσει σχέσεις χωρίς να θυσιάζει άλλες βασικές ανθρώπινες και οικολογικές απαιτήσεις σήμερα και στο μέλλον.

«Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)» είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που βασίζεται στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού και λαμβάνει υπόψη του τις αρχές της ενοποίησης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις και τα περίχωρά τους. Αποτελεί …

ένα μακροπρόθεσμο όραμα και σαφές σχέδιο εφαρμογής

μία συμμετοχική προσέγγιση με εμπλοκή πολιτών και τοπικών φορέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

… μία ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των μέσων μετακίνησης

… μία αξιολόγηση των σημερινών και των μελλοντικών επιδόσεων

… μία τακτική παρακολούθηση, αξιολόγηση και υποβολή εκθέσεων.

Ο κύριος Γρηγόρης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δίαυλος) είχε υποβάλλει την παραίτησή του , λόγω διαφωνίας. ισχυριζόμενος  γενικότερη απραξία και  έλλειψη ενδιαφέροντος ως αναφορά την υλοποίηση  του σχεδίου  από τον δήμο Λευκάδας , στα πλαίσια της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Με σημερινή του απόφαση που αναρτήθηκε στην διαύγεια  ο δήμαρχος Λευκάδας κ.  Χαράλαμπος Καλός αποδέχθηκε την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κου Γληγόρη Κων/νου από τη θέση του Συντονιστή της προαναφερόμενης ομάδας εργασίας και ορίζει τον κ. Αραβανή Ανδρέα του Κων/νου του κλάδου ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, εξωτερικό συνεργάτη, ως Συντονιστή της ομάδας εργασίας με αρμοδιότητες που αφορούν στην προετοιμασία, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στο Δήμο Λευκάδας» επίσης

Ορίζει τον κ. Καρβούνη Σπυρίδωνα, Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με
αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δ.Τ.Λ, κ. Τσιρογιάννη Γεώργιο, ως μέλη της
ομάδας εργασίας, αντί του Δημητρίου Γεωργουλόπουλου του Γεωργίου, Προϊσταμένου
Τμήματος Πολεοδομίας της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, κλάδου ΠΕ4 Αρχιτεκτόνων
Μηχανικών

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights