Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Μην γελιόμαστε η Λευκάδα παραμένει ίδια τα τελευταία 12 χρόνια. Πάει στον αυτόματο

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

Σχολιάζοντας την υπογραφή παραλαβής του έργου του δρόμου που οδηγεί στην παραλία των Εγκρεμνών από το υπουργείο Υποδομών, παρότι ο Δήμος Λευκάδας αρνήθηκε την υπογραφή της παραλαβής του επισημαίνοντας σημαντικές κακοτεχνίες, είπε πως αυτό λέει το υπουργείο, καθώς οι συστάσεις και οι βελτιώσεις στα προκύψουν από την αναγκαιότητα.

“Το Υπουργείο δεν μπορεί να κωλυσιεργήσει έναν εργολάβο που εκτέλεσε κατά γράμμα την μελέτη και ήταν μέσα στα χρονικά πλαίσια.”

Αναφορικά με τις κακοτεχνίες που υπάρχουν, εκτίμησε πως ο Δήμος Λευκάδας θα κάνει μία νέα μελέτη και θα το εντάξει και στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων ή σε κάποιο ΕΣΠΑ, καθώς από μόνος του δεν μπορεί να κάνει βελτιώσεις.

“Εδώ δεν ήταν ικανός να κάνει μία μελέτη για να φτιάξει το δρόμο, από ότι αποδείχτηκε καθώς βάσει της μελέτης κινήθηκε ο εργολάβος και όπως αποδείχθηκε ήταν λάθος.

Το σημαντικό είναι πως για το Υπουργείο το έργο έχει εκτελεστεί και ο δρόμος πρέπει να ανοίξει.”

Σχολιάζοντας το πρόσφατο άρθρο του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη, με τίτλο η
“Λευκάδα κοιμάται”, ανέφερε πως ο ίδιος θα έβαζε τίτλο από τη Λευκάδα είναι στον αυτόματο πιλότο, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο.

Αυτό φάνηκε την φετινή τουριστική περίοδο, ότι δεν έχει τις υποδομές για να δεχτεί τόσο κόσμο, τόσο σαν υποδομές ως Δήμος, αλλά και σαν μαγαζιά και καταλύματα, ο κόσμος υπέφερε.

“Ο κύριος Ηλίας Γεωργάκης, όπως και ο καθένας μας θα πρέπει να είναι σκληρός με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Λευκάδας και δέχονται μεγαλύτερο βάρος κριτικής και από αυτούς που είναι τώρα και από τους προηγούμενους, γιατί είχαν καλλιεργήσει μεγάλες ελπίδες στην κοινωνία.

Βγαίνει ένας θυμός τον οποίον καταλαβαίνω απόλυτα γιατί περιμέναμε κάτι άλλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τονίσει και η κοινωνία και δέχεται αυτή την απραξία, μετριότητα σήμερα.

Στη Λευκάδα αυτή τη στιγμή δεν προχωράει τίποτα, δεν γίνεται έργο και συνεχίζονται να διαιωνίζονται τα προβλήματα, τόσο στο κυκλοφοριακό, τις πεζοδρομήσεις, την καθαριότητα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Διακινήθηκε τόσος θαλάσσιος τουρισμός και η Λευκάδα δεν αποκομίσει οφέλη ανταποδοτικά, δεν κόπηκαν από το δημοτικό λιμενικό ταμείο τα ανάλογα έσοδα που θα έπρεπε να έχει ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τις υποδομές και να δει η τοπική κοινωνία κάποια βελτίωση.

Εν τω μεταξύ στο δήμο Λευκάδας εξαιτίας του γεγονότος πως η προηγούμενη ήταν κατώτεροι των περιστάσεων δεν υπάρχει αντιπολίτευση, καθώς κάθε στιγμή που πάνε να πουν κάτι, τους απαντάνε πείτε μας εσείς τι κάνατε για αυτό.”

“Από την άλλη πλευρά η δημοτική αρχή πρέπει να προχωρήσει τα πράσινα σημεία, το καταφύγιο για τα αδέσποτα, το μικρό ιχθυοτροφείο που έχει ξεχαστεί ύψους 500.000 ευρώ, που θα βελτιώσει και την ποιότητα ζωής της πόλης κ.α.

Ο δήμαρχος έχει και επτά τεχνικούς συμβούλους και πρέπει να τρέξει κάποιο τεχνικό πρόγραμμα, επίσης πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η ανάπλαση της εισόδου της πόλης και να υπάρχει τακτική ενημέρωση από τον υπεύθυνο που χειρίζεται το ΕΣΠΑ.

Έτσι όμως που έχουν κάνει το δημοτικό συμβούλιο και τις υπερεξουσίες της οικονομικής επιτροπής κάνουν ότι θέλουν, δεν τους παρακολουθεί κανείς και διοικούν τον Δήμο από το σπίτι με τις ρόμπες που πάνε για ύπνο και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά.

Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά τέτοια παραγκώνιση της δημοκρατίας, καθώς μέρα με την ημέρα χάνουμε και ελευθερίες με αφορμή την Πανδημία.

Ακόμα και με τα πλημμυρικά φαινόμενα φοβόμαστε μήπως βρέξει, καθώς έρχεται ένα μήνυμα από την πολιτική προστασία πως θα πνιγείτε. Δεν μπορώ να καταλάβω Γιατί συμβαίνει αυτό όταν έχει βρέξει δύο φορές φέτος και τις δύο πήραμε μήνυμα από την πολιτική προστασία οπότε θα πνιγούμε και να προσέχουμε.

Όπου υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα να γνωρίζεις ότι έχει καταστραφεί και εσύ μπαζωθεί το ρέμα που είναι δίπλα. Άμα έχεις βάλει τσιμέντο στα πάντα και δεν έχει σχέδιο τον χτίζεις αυτό είναι το αποτέλεσμα, δεν πνίγονται τυχαία εκεί που πνίγονται και δεν γίνεται ένα φυσικό φαινόμενο να δαιμονοποιείται.

Ας φροντίσουμε εμείς να έχουμε καθαρά φρεάτια, καθώς  εκ προοιμίου μας λένε ότι ένα καιρικό φαινόμενο θα είναι επικίνδυνο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και ότι έχουν κάνει τα αντιπλημμυρικά τους έργα και τα φαινόμενα ήταν έντονα για αυτό πνιγήκαμε.

Δεν είναι όμως έτσι καθώς που δεν φρόντισαν να κάνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, όποτε θέλεις και αυτά να τα ρίξεις στη φύση.

Όλα αυτά πλέον η κοινωνία τα δέχεται πολύ πιο εύκολα γιατί είναι πρόσφατος ο εγκλεισμός μας, είτε από φόβο, πήγε καλά και τουριστική σεζόν έβαλαν κάποιοι κάποια χρήματα στις τσέπες τους και προχωράμε με αυτή τη μετριότητα, χωρίς να γίνεται κάτι άλλο.

Μην γελιόμαστε η Λευκάδα είναι ίδια τα τελευταία 12 χρόνια τουλάχιστον και το πρόβλημα θα γίνεται χειρότερο, εφόσον οικοδομούνται τα πάντα, θα έχεις περισσότερα αυτοκίνητα, δεν θα σου φτάνει το νερό, δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις και αυτό γιατί δεν υπάρχει σχεδιασμός κυλούν όλα στον αυτόματο.

Ακούστε το ηχητικό

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights