Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.
Σχολιάζοντας τις προσδοκίες για το φετινό καλοκαίρι, υπογράμμισε ότι το Μεγανήσι απευθύνεται καθαρά στην Βρετανική αγορά, έχει χτίσει και έχει επενδύσει επάνω στην πολυτελή Βίλα και τις κατοικίες και αυτές όπως συνηθίζεται απευθύνονται στην Βρετανική αγορά.
“Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, παρά την αρχική αισιοδοξία, βλέπουμε ότι η τουριστική σεζόν αργεί να ξεκινήσει. Από ότι αποδεικνύεται και φέτος θα χάσουμε δύο μήνες τουριστικής σεζόν και αυτό μεταφράζεται σε μεγάλη έλλειψη εσόδων και στα μαγαζιά και τα εστιατόρια, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν πελάτες.
Πιστεύω ότι ένα 60% της αγοράς στο Μεγανήσι καλύπτονταν από την Βρετανική αγορά, οπότε μιλάμε για μεγάλη ζημιά. Κάθε εβδομάδα περιμένουμε από τα μέσα ενημέρωσης για να δούμε τι θα κάνουν οι Βρετανοί, εννοώ μέχρι 31 Ιουλίου έχουν ακυρωθεί όλα τα τουριστικά πακέτα της TUI.”
Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης που θα εφαρμοστούν αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε ότι “θα χωριστούμε σε εμβολιασμένος και μη, όσοι είμαστε εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κάνουμε Rapid test, κάπως όμως πρέπει να γίνει να αναγκαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν για την η μόνη διέξοδος για να ξεφύγουμε και από την επιδημία, γιατί κάποιοι από τους ισχυρισμούς που ακούω από όσους δεν εμβολιάζονται είναι αστείοι.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη κριτική του δημάρχου Μεγανησίου Παύλου Δάγλα προς την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια προς το Μεγανήσι, ο ίδιος είπε ότι ο δήμαρχος Μεγανησίου τα είπε πάρα πολύ σωστά.
Αυτά τα οποία είπε η κ.Κράτσα για ασφαλτικά έργα δεν υπάρχουν, προφανώς αναφέρεται στο ποσό των 100 χιλιάδων που έγιναν και ήταν από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και έγιναν επί δική της θητείας. Δεν υπάρχουν χρήματα από την περιφέρεια στο Μεγανήσι, όμως δεν συμπεριφέρονται σαν να είναι μέρος της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας.
Βλέπουμε πολλές φορές τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά να βγάζει δελτία τύπου για καθαρισμούς για παράδειγμα στον Πόρο, Δράγανο κτλ, δεν τον έχουμε δει όμως να φωτογραφίζεται στο Μεγανήσι.
Δεν έχουν πέσει χρήματα από την περιφέρεια, παρόλο που έχουμε πολλά ανοιχτά ζητήματα και θα μπορούσε να βοηθήσει. Για παράδειγμα ένα μεγάλο ζήτημα είναι η προβολή του αρχαιολογικού χώρου, καθώς το Μεγανήσι έχει 23.000 ευρηματα από την παλαιολιθική και μυκηναϊκή εποχή και ο χορός που βρέθηκαν δεν είναι καν περιφραγμένος.
Εκεί θα μπορούσε να υπάρξει μία δράση της περιφέρειας να αναδειχθεί ο χώρος και να γίνει μία προσπάθεια για ένα μουσείο, όμως δεν μας βοηθάει και στα καθημερινά.
Κατόπιν εορτής ανακοίνωσε ότι θα μας δώσει 100 χιλιάδες, αλλά δεν το γνωρίζει ακόμα ο δήμαρχος. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν το γνώριζε, γιατί έπρεπε να μιλήσει δημόσια και στη συνέχεια να πάρουμε τα 100.000 ευρώ από την περιφέρεια.
Θέλω να πω ότι ο δήμαρχος αγανάκτησε και για αυτό παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του δήμου Μεγανησίου είναι ότι δεν υπάρχει λειτουργία ΚΕΠ και δεν μπορεί ένας πολίτης να διεκπεραιώσει μία υπόθεση, έπρεπε ήδη να έχουν γίνει οι ενέργειες να υπάρχει ένας υπάλληλος και να εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους συμπολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και να μην αναγκάζονται να επισκέπτονται τη Λευκάδα.
Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με τον γιατρό, καθώς εδώ και τρία χρόνια έχει συνταξιοδοτηθεί ο γενικός γιατρός και δεν έχει αναπληρωθεί. Επίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όπως σε όλη τη Λευκάδα με τα ελληνικά ταχυδρομεία, καθώς πρέπει και εμείς να μπούμε στην ουρά στο Νυδρί, μαζί με όλο τον πληθυσμό για να διεκπεραιώσουμε μία υπόθεση και από την άλλη λένε ότι φέρνουν λιμενικός σταθμός στο Μεγανήσι.
Με τι αρμοδιότητες δημιουργείται και αναρωτιέμαι τι θα κάνει αυτός ο λιμενικός σταθμός Και τι θα φυλάνε πέντε άτομα; Τους 15 ψαράδες που έχει το Μεγανήσι;
Επίσης εχουμε τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία του Δημοτικού λιμενικού ταμείου, εισπράξεις από τα κότερα και τα γιοτ δεν γίνονται, αλλά μόνο από τους ψαράδες. Πέρυσι έγινε μία τυπική ανάθεση γιατί δεν προλαβαίνουν να πάρουν εισπράκτορες φέτος δημιουργείται το ίδιο σκηνικό, μπήκαμε στον Ιούλιο και ακόμα δεν εισπράττονται στο λιμάνι του Μεγανησίου, και φαντάζομαι ούτε στου Καλάμου ούτε του Καστού.
Στην Λευκάδα πάλι χωρίς καμία υποδομή, αδειοδότησαν τέσσερις πλωτές εξέδρες και της έριξαν στη θάλασσα, χωρίς να γνωρίζουμε που θα εξυπηρετηθούν κάποιοι σε τουαλετες, καθώς που θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητά τους. Δηλαδή γίνονται κάποιες κινήσεις που περισσότερο δημιουργούν χάος παράλληλα διευκολύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι.”
Ο Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει στο νησί, λέγοντας πως “αυτό είναι το βασικότερο ζήτημα και ξεκινάμε να συζητάμε για καινούργιες υποδομές, θέλουμε να κάνουμε μία νέα Μαρίνα στο Βλυχό, όμως τι νερό θα καταναλώνει; Με αυτό θέλω να πω ότι πρώτα ξεκινάμε από τις υποδομές, από τα βασικά πράγματα και στη συνέχεια το συνεχίζεις.
Νιώθω ότι στη Λευκάδα δεν βλέπω να προχωράμε, για παράδειγμα στα έργα ΕΣΠΑ, όπως το θέατρο Λευκάδας δεν έχουμε καμία εξέλιξη, ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι το στοίχημα του είναι να βάλει εργολάβους, πότε όμως θα μπουν επιτέλους;
Ανακοίνωση συγκεκριμένα έργα στο πρόγραμμα Τρίτσης πολύ καλά έκανε, όμως βλέπουμε πώς κολλάνε αυτά που ήδη υπάρχουν, όπως το μικρό ιχθυοτροφείο, θέματα για την είσοδο της πόλης, ας ξεκινήσει να βάλει έναν εργολάβο.
Όπως έχω γράψει καλά είναι και τα μοναστήρια και οι εκκλησίες να επισκευαστούν όμως χρειάζεται να τρέξουν και τα ήδη δρομολογημένα μεγάλα έργα της Λευκάδας.
Οι παιδικές χαρές ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί, εκτός από μία που πιστοποίησε το δημοτικό Λιμενικό ταμείο και αυτό γιατί φωνάζουμε, με αυτό θέλω να σου πω ότι υπάρχει μία στασιμότητα.
Καλό είναι να μου ανακοινώνεις εντάξεις έργων, όμως αυτές ακολουθούνται από συμβασιοποησεις και εργολαβιες.