Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Αποφάσεις 8ης τακτικής συνεδρίασης Δ.Σ. (22-05-2011)

Αποφάσεις 8ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου-22/5/2011

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ως ύστατος φόρος τιμής στον εκλιπόντα Λευκαδίτη αγωνιστή Λάκη Σάντα.

Προ ημερήσιας διάταξης ο κος Δήμαρχος έκανε μια ενημέρωση για το Συνέδριο των Μικρών Νησιών και το τι κέρδισε το Μεγανήσι από τη διοργάνωσή του. Απάντησε επίσης σε ερώτηση της κας Καββαδά Αικατερίνης για παρεμβάσεις στην πρόσοψη του κυλικείου του νέου λιμανιού. Διαβάστηκαν ακόμα κάποιες ανακοινώσεις. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία 12 συμβούλων ξεκίνησε η ημερήσια διάταξη στην οποία με την  ομόφωνη συγκατάθεση του σώματος συμπεριελήφθησαν και τρία ακόμα διαδικαστικά θέματα.

Ημερήσια διάταξη

1.Συζήτηση – Προτάσεις  ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ (Εισηγητής: ο κος Δήμαρχος)

Ο κος Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί και που αποτελούν, όπως δήλωσε, την ραχοκοκαλιά του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου. Αναλύθηκε ο βαθμός ωριμότητας των έργων και το πιθανό χρονοδιάγραμμα ένταξής τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο Ιατρείο και στην αναβάθμισή του σε πολυδύναμο που θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που έχει πάρει τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις και έχει σχεδόν πλήρη φάκελο για να ενταχθεί, στους βιολογικούς και στο θέμα της ύδρευσης (αλλαγή σωλήνα εκτός Μεγανησίου, κατασκευή δεξαμενών, γεώτρηση κτλ) που επίσης βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως ειπώθηκε, αφού έχουν βρεθεί πόροι από το ΠΕΠ. Παράλληλα έγινε αναφορά σε νέο πρόγραμμα για τα μικρά νησιά (που για το Ιόνιο ανέρχεται σε ύψος 10 εκατ. Ευρώ) και βρίσκεται σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με στόχο του Μεγανησίου να εντάξει σε αυτό τους περιφερειακούς, τη δημιουργία των Μουσείων και το περιπατητικό δίκτυο (συνολικού ύψους 2-2,5 εκ.ευρώ). Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ελλάδα», που αναμένεται να ανοίξει και θα συμπεριλάβει την ολοκλήρωση του Δημαρχείου. Ο κος Δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος για την θετική κατάληξη των έργων αυτών.

Η κα Καββαδά Αικατερίνη εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση δήλωσε ότι δε συμμερίζεται την αισιοδοξία του κου Δημάρχου, αλλά είναι πρόθυμη να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Παξούς, στο περιθώριο της οποίας θα συζητηθεί και το θέμα του προγράμματος των μικρών νησιών, κάτι που αποδέχθηκε ο κος Ζαβιτσάνος. Σε ερώτηση του δ.σ. κου Αργύρη Γεώργιου για την χρηματοδότηση των μελετών ο κος Ζαβιτσάνος απάντησε ότι κάποιες από αυτές ίσως χρηματοδοτηθούν από την Τεχνική Υποστήριξη (θα είναι δηλ. αυτοχρηματοδοτούμενες), ενώ για κάποιες άλλες πιθανόν να απαιτηθεί κάποιο δάνειο (80-100.000 ευρώ) ή η πώληση πχ. του μεγάλου λεωφορείου.

2. Πρόταση – θέση στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας. (Εισηγητής: ο κος Δήμαρχος)

Ο δήμαρχος κος Ζαβιτσάνος τόνισε ότι στην πρόταση-ψήφισμα του ΔΣ στη συμμετοχή του στην διαβούλευση για το Σύστημα Υγείας θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του Περιφερειακού μας Ιατρείου σε Πολυδύναμο, η εισαγωγή και λειτουργία της Τηλεϊατρικής (ζωτικής σημασίας για τα μικρά νησιά) που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης από την Κυβέρνηση και η γρήγορη κατασκευή και στελέχωση του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας. Κατόπιν συζήτησης συμπεριελήφθη στις θέσεις του ΔΣ και η τοποθέτηση να μην υποβαθμιστεί  επουδενί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου το ήδη υπάρχον νοσοκομείο Λευκάδας, μέχρι της ολοκληρώσεως του νέου, αντίθετα να υποστηριχθεί, τόσο κτηριακά, όσο και σε προσωπικό όπου εμφανίζει τεράστιες ελλείψεις, δεδομένου ότι εξυπηρετεί έναν ολόκληρο νομό και οι πολίτες της Λευκάδας και του Μεγανησίου, καθώς και οι χιλιάδες επισκέπτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η πρόταση-θέση υπερψηφίστηκε.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

3. Ορισμός θέσεων αγκυροβολίας και εύρυθμης λειτουργίας λιμένων. (Εισηγητής: ο κος Δήμαρχος)

Παρουσιάστηκαν σε διάγραμμα οι απεικονίσεις των λιμένων (Σπήλια, Αθερινός, Βαθύ) και έγινε ολοκληρωμένη πρόταση χωροθέτησής τους. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε και το θέμα της ευταξίας στην παράκτια ζώνη, όπως είχε συζητηθεί με τους ενδιαφερόμενους και προταθεί από τα Τοπικά Συμβούλια. Ειδικά για το θέμα του «Αγχίαλου» προτάθηκε μετακίνησή του πιο μπροστά ή περίπτωση διανυκτέρευσής του στα Σπήλια, σε συννενόηση πάντα με την εταιρία.

Η χωροθέτηση υπερψηφίστηκε.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

4. Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας οικισμών στη θερινή περίοδο (Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις).  (Εισηγητής: η Οικ. Επιτροπή)

Οι κύριες ρυθμίσεις των προηγούμενων ετών παραμένουν και φέτος, σύμφωνα με την εισήγηση. Ακολούθησε μακρά συζήτηση από την οποία προέκυψαν κάποιες διορθώσεις-αλλαγές. Συγκεκριμένα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων από την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων στο Κατωμέρι, μέχρι την διασταύρωση (Φίλιππου Δάγλα), καθώς και σε όλον το δρόμο από φαρμακείο Κατωμερίου μέχρι Παπά. Μια άλλη αλλαγή έχει να κάνει με τις ώρες πεζοδρόμησης στο Βαθύ που ορίστηκαν από 21.30 μμ-01.00 πμ. και την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από τους οικισμούς για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι προτάσεις υπερψηφίστηκαν από το ΔΣ. Κατά ψήφισε ο δ.σ. Πολίτης Νικόλαος.

Η απόφαση ελήφθη ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (11 υπέρ-1 κατά, ως ανεφέρθη).

5. Επικαιροποίηση Κανονισμού Ιδίων Εκμεταλλεύσεων (Τοπική συγκοινωνία).      (Εισηγητής: η Οικ. Επιτροπή)

Δεν προτάθηκαν αλλαγές στον κανονισμό ιδίων εκμεταλλεύσεων, εκτός από την επισήμανση της αναγκαιότητας ελέγχου των εισητηρίων στους επιβαίνοντες.

Το σώμα υπερψήφισε τον Κανονισμό.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

6. Συμπληρωματικές αιτήσεις ενοικίασης κοινοχρήστων χώρων. (Εισηγητής: ο κος Αντιδήμαρχος)

Συζητήθηκαν οι νέες αιτήσεις ενοικίασης κοινοχρήστων χώρων και κάποιες ακόμα που ζητούσαν αύξηση των προς ενοικίαση τετραγωνικών. Ο κος Αντιδήμαρχος εισηγήθηκε την αποδοχή τους.

Το σώμα υπερψήφισε την εισήγηση. Στην συζήτηση και ψήφιση δεν συμμετείχαν οι δ.σ. Δάγλας Παναγιώτης και Πολίτης Νικόλαος λόγω κωλύματος.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ (10 υπέρ).

7. Καθορισμός υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων του Δήμου για το 2011.              (Εισηγητής: ο κος Δήμαρχος)

Το ΔΣ ενέκρινε την δυνατότητα του Δημάρχου για καθορισμό και βεβαίωση της υπερωριακής εργασίας των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο (μέχρι 40 ώρες).

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

8. Αίτηση Βερυκίου Αριστοτέλη για ενοικίαση κοινοχρήστου χώρου.

Ο κος Δήμαρχος αφού υπενθύμισε την απόφαση προηγούμενου ΔΣ να μην ενοικιάζεται κοινόχρηστος χώρος για άλλη δραστηριότητα εκτός ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ή μέσων αναψυχής, παρέπεμψε το θέμα στην κρίση των συμβούλων. Το σώμα ενέμεινε στην πρότερη απόφαση και απέρριψε την αίτηση του κου Βερυκίου.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

9. Αίτηση Κουτσαύτη Μηνά για διακανονισμό οφειλών  ύδρευσης.

Το σώμα ενέκρινε τον διακανονισμό των οφειλών του δημότη όπως τον εισηγήθηκε ο κος Αντιδήμαρχος.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

10. Αίτηση Κόττικα – Μπενία Βησσαρίας για διακανονισμό οφειλών  ύδρευσης.

Το σώμα ενέκρινε τον διακανονισμό των οφειλών του δημότη όπως τον εισηγήθηκε ο κος Αντιδήμαρχος.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

11. Αίτηση Πολίτη Άνθιμου για διακανονισμό οφειλών ύδρευσης. (Εισηγητής: ο κος Αντιδήμαρχος)

Το σώμα ενέκρινε τον διακανονισμό των οφειλών του δημότη όπως τον εισηγήθηκε ο κος Αντιδήμαρχος.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

12. Αίτηση Φερεντίνου Πανογιώργου και άλλων δημοτών  για χαρακτηρισμό δρόμου ως κύριου δημοτικού.

Η αίτηση του κου Φερεντίνου και άλλων 25 δημοτών επανήλθε στο παρόν ΔΣ, αφού είχε αναβληθεί σε προηγούμενο. Ο δ.σ. κος Αργύρης Γεώργιος εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του για τους λόγους που είχε αναπτύξει, όπως και η κα Καββαδά Αικατερίνη, εφόσον είπε δεν υπήρχε καμιά τεχνική έκθεση ή άλλο νέο στοιχείο. Ο δήμαρχος κος Ζαβιτσάνος υποστήριξε ότι δύο εκδοχές υπάρχουν. Ή θα πρέπει όλος ο δρόμος να αποχαρακτηριστεί ή θα πρέπει και το υπόλοιπο κομμάτι του να χαρακτηριστεί ομοίως. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων, το θέμα τέθηκε προς ψήφιση. Κατά αυτήν υπήρξε ισοψηφία, ήτοι 5 ψήφοι υπέρ, 5 ψήφοι κατά (τα μέλη της αντιπολίτευσης), ενώ λευκό ψήφισαν ο δ.σ. Φερεντίνος Θωμάς και η δ.σ. Καββαδά Έλλη.

13. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στο Σύνδεσμο Καθαριότητας. (Εισηγ. Ο κος Δήμαρχος).

Ο εισηγητής πρότεινε τον κο Κονιδάρη Αθανάσιο με αναπληρωτή του τον κο Φερεντίνο Θωμά. Το σώμα υπερψήφισε την εισήγηση.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

14. Ορισμός επιτροπής τήρησης κανονιστικής απόφασης κοινοχρήστων χώρων. (Εισηγ. Ο κος Δήμαρχος).

Ο κος Δήμαρχος πρότεινε τριμελή επιτροπή με Πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΔΣ κο Κονιδάρη Παναγιώτη (με αναπληρωτή τον πρόεδρο του Τοπ. Συμβουλίου κο Καββαδά Κωνσταντίνο) και μέλη τον κο Μάλαμα Σπυρίδωνα (με αναπληρωτή τον κο Μάντζαρη Παναγιώτη) και τον κο Αργύρη Γεώργιο από την αντιπολίτευση (με αναπληρωτή τον κο Πολίτη Γεράσιμο). Το σώμα υπερψήφισε την εισήγηση.

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

15. Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου. (Εισηγ. Οικ. Επιτροπή).

Το σώμα ενέκρινε τα έξοδα μετακίνησης Δημάρχου (για υπουργείο, περιφέρεια).

Η απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

 

ΠΗΓΗ : www.meganisi.gov.gr

 

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ο συγραφέας των αποφάσεων,ευθυγραμμιζόμενος πλήρως στο συγκινησιακό κλίμα των άρθρων που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας αποτυπώνει το κλίμα σύμπνοιας και ομοφωνίας που επικράτησε στο συμβούλιο.Διαβάζω κι ότι ενώ το νοσοκομείο Λευκάδας υποβιβάζεται σε κέντρο υγείας ,τουναντίον το Μεγανήσι θα γίνει το “Μονακό” των Επτανήσων.Τόσο ειδυλιακά είναι η κατάσταση ,που θα εισηγηθώ στην διαχείριση του MEGANISI NEWS και ενόψει καλοκαιριού να μοιράσει διαφημιστικά μαντηλάκια για τους ευσυγκίνητους συμπολίτες μας, τελειώνοντας “το νησί” μήπως γυρίσουμε σήριαλ “το Μεγανήσι”!

  2. Νέο κτίριο για ιατρείο μπορεί να κατασκευαστεί, γιατί αυτού του είδους οι δραστηριότητες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο που το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν γιατροί να το στελεχώσουν, γιατί αυτοί μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights