Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Νοεμβρίου 2023

Όχι άλλη υποκρισία…

Μακράν της αλήθειας  η συζήτηση για την ενοικίαση του Τουριστικού Περιπτέρου στο Κάστρο στο δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας

Αυτό συμπεραίνετε από χθεσινή παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε πορεία” κ. Θοδωρή Σολδάτου.

Ο κ. Σολδάτος  υπαινίχθηκε σοβαρές παραλείψεις κι ευθύνες της τέως διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας ότι παραχώρησε το σύνολο τις εκτάσεις στον 8,5 στρεμμάτων στους διαγωνιζόμενους μέσω της διακήρυξης ενώ θα μπορούσε κάποιο να το κρατήσει ως ελεύθερη χρήση και λογαριασμό των λουομένων, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι η μπροστά παραλία από τις κτιριακές εγκαταστάσεις είναι μόλις 3,5 στρέμματα, επί της οποίας Θα υπάρξουν και διεκδικήσεις από τον επενδυτή.

Επίσης καταλογίζει το γεγονός ότι έγινε σιωπηρή αποδοχή αλλαγής χρήσεως των κτιριακών, γιατί πολύ απλά η προηγούμενη διοίκηση αποδέχτηκε την μετατροπή των λειτουργικών εγκαταστάσεων σε καταλύματα, αφού ενέκρινε και αποδέχτηκε τα σχέδια τα οποία πρότειναν και οι δύο εκ των διαγωνιζόμενων, τα οποία σχέδια σαφέστατα μιλούσαν για καταλύματα και το ένα εξ αυτών είχε και σχεδιασμένα κρεβάτια.

Αφήνοντας αιχμές για την εναρμόνιση της απόφασης αυτής με τη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον τέως δήμαρχο κ. Κώστα Δρακονατειδή , ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Αν ανοίξουμε αυτή την κουβέντα το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, καλύτερα μάλιστα στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας ενώπιων ακροατηρίου κι όχι μέσω τηλεδιάσκεψης υπογράμμισε ο κύριος Δρακοντατειδής και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για πολλούς.”

Το γεγονός από μόνο του φανερώνει , ότι η  γενόμενη συζήτηση για το κάστρο σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε,  έγινε προσχηματικά, δεν απέδωσε τα πραγματικά περιστατικά, επέφερε σύγχυση και θυμό στην τοπική κοινωνία και λειτούργησε ως “πλυντήριο” για τους εμπλεκόμενους.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση λήφθηκε το 2018 ομόφωνα από έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τρεις απουσίαζαν. Μεταξύ των παριστάμενων μελών δύο από το Μεγανήσι! Ουδείς τότε από συμπολίτευση και αντιπολίτευση που συμμετείχαν στο ΔΣ , δεν ανέφερε ούτε μία ένσταση! Μάλιστα εάν δεν υπήρχαν δύο εμπλεκόμενες εταιρείες και να προκύψουν οι ενστάσεις, τώρα  δεν θα υπήρχε καν ζήτημα συζήτησης. Δεν υπάρχει δε ούτε μία παρέμβαση για την απόφαση τότε, ούτε ένα γραπτό κείμενο που να εναντιώνεται στην απόφαση. Μάλιστα πέρασε και προεκλογική περίοδος χωρίς καθόλου να σηκωθεί το θέμα.

Μόλις προχθές επισφραγίστηκε η απόφαση παραχώρησης με ομόφωνη επικαιροποίηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση μαζί.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Λάδι στην φωτιά” της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Α/ρχη ρίχνει με νέα απάντηση ο Βουλευτής Λευκάδας(Βίντεο)

“Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση βλέποντας το κόμμα τους να εγκαταλείπει τους εύκολους και φθηνούς λαϊκισμούς…”  λέει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights