Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Οκτωβρίου 2023

Ekiben: Πως ο ευρηματικός Άρης Βεζενές βρήκε τρόπο να επιβιώσει στο lockdown

Ποιοτικό delivery με υπογραφή.Δοκιμάσαμε τα πολυασιατικά πακετάκια του Άρη Βεζενέ

Παρά τις εγγενείς δυσκολίες της διαδικασίας του delivery, το «Ekiben» του Άρη Βεζενέ τα καταφέρνει μια χαρά, με την ποιότητα και τη νοστιμιά του να δικαιολογεί την τσιμπημένη τιμή.

Ο Άρης Βεζενές σας είναι γνωστός. Δύσκολα θα πείτε όχι. Ταλαντούχος, αυτοδίδακτος, με τις εμπειρίες που αποκτάει κάποιος «βράζοντας», στην πολυπολιτιστική μαρμίτα της Αμερικής κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να κερδίσει μια αξιοζήλευτη θέση στο ελληνικό star system της εστίασης. Με το σπαθί του. Το αποδεικνύουν το περιφερειακό Μεγανήσι, o «Vezenes» δίπλα στο Χίλτον στη συνέχεια και τέλος το «Birdman» που δεν είχα, μέχρι στιγμής, την τύχη να δοκιμάσω, αλλά σύμφωνα με αρκετούς κινείται σε τροχιά success story.

Με βάση αυτά δεν είναι καθόλου περίεργο που αποφάσισα να ασχοληθώ με την delivery μόδα στην gourmet εκδοχή της που μας έφερε ο κορωνοϊός. Το «Ekiben», βραχίονας διανομής κατ’ οίκον του Birdman, μια έξυπνη κίνηση του Βεζενέ, ήταν μια καλή αφορμή. Στην αρχή όταν διαβάζεις το μενού δεν αισθάνεσαι ασφαλής σε ό,τι αφορά το τι θα φτάσει στα χέρια σου και σε ποια κατάσταση. Ειδικά μάλιστα όταν, κάνοντας την πρόσθεση διαπιστώνεις ότι η παραγγελία για τρία άτομα φτάνει τα 110€. Η περιέργεια όμως…

Στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας κινείται η πρόταση του «Ekiben»

Στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας κινείται η πρόταση του «Ekiben»

Η γευστική πρόταση που κάνει το «Ekiben» κινείται στην περιοχή της πολυασιατικής κουζίνας και είναι αισθητά φιλογιαπωνέζικη, γεγονός που την κάνει ελκυστική (λόγω τάσης) σε ένα ευρύ κοινό. Ο χρόνος παραλαβής (Σύνταγμα – Κολωνάκι) κυμαίνεται στα 30 – 40 λεπτά και οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται είναι εξυπηρετικές. Καλό θα ήταν να είναι και ισοθερμικές.

Γευστικά και ποιοτικά (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για delivery) το αποτέλεσμα είναι καλό. Το mushroom Ramen έχει νόστιμα τραγανά λαχανικά, δυστυχώς όμως ο ζωμός φτάνει παρά κάτι χλιαρός. Με μια διαφορετική συσκευασία ίσως… Εκτός αν τον ζεστάνετε για ένα λεπτό σε φούρνο μικροκυμάτων. Το στήθος πάπιας είναι τρυφερό, με ενδιαφέρουσα παρουσία λίπους, και τα μοσχαρίσια μάγουλα BBQ τρυφερά και με επαρκή γευστική ισορροπία. Τέλος, τα Beef – nigiri σε διάφορες κοπές είναι καλά, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο (πλην της λέξης κράχτης Wagyu) που να δικαιολογεί την τιμή. Φυσικά, δοκίμασα και αρκετά άλλα, που κινούνται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο.

Νόστιμα και τραγανά τα λαχανικά του mushroom ramen

Νόστιμα και τραγανά τα λαχανικά του mushroom ramen

Τα συμπεράσματα, από τη δοκιμή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διαδικασία του delivery επηρεάζει προς τα κάτω την ποιότητα του περιεχομένου του πιάτου, είναι δύο. Κατ’ αρχήν, μάλλον φαίνεται ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν το «Birdman» με θετικά σχόλια έχουν δίκιο. Θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία. Κατά δεύτερον, το «Ekiben» τα καταφέρνει καλά. Φυσικά, όχι ως «υψηλή γαστρονομία σε delivery» και άλλα τέτοια που ακούγονται. Σαν ενδιαφέρουσες γεύσεις, όμως, που φτάνουν στο σπίτι σας σε κατάσταση που σας επιτρέπει να ευχαριστηθείτε αυτό που θα βάλετε στο στόμα σας, σίγουρα. Βέβαια, η τιμή «τσιμπάει», αλλά όπως και να το κάνουμε ένα καλό delivery όλο και κάτι παραπάνω θα κοστίσει.

Αξιολόγηση: Καλό – 13.1/20

Βουλής 35 και Σκούφου 2, 210 3212800

πηγή: athinorama.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο στα σχολεία: Προτάθηκε η επέκταση του πεδίου δράσης και στο Μεγανήσι

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση πολιτισμού, στο πλαίσιο του έργου Ιόνιο Μουσικό Αρχείο: Διάσωση μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω ενός πλαισίου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights