Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την «κοκορομαχία» του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ και της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο λαός μας υποφέρει από τα απανωτά «άνοιξε – κλείσε», τα κρούσματα και τους θανάτους, με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου και τη περιοχή μας να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, ο βουλευτής της ΝΔ και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας τσακώνονται για το ποιος έκανε τις περισσότερες προσλήψεις.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αυτός ξεκίνησε στον προγραμματισμό, αλλά «δεν πρόλαβε» να τον ολοκληρώσει, ο δε κυβερνητικός βουλευτής με περίσσιο θράσος διατυμπανίζει ότι τις επόμενες μέρες «θα… προστεθούν» στο νοσοκομείο τρεις μόνιμοι γιατροί (ένας οφθαλμίατρος, ένας βιοπαθολόγος και ένας γυναικολόγος). Επίσης, διαφημίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι από την προκήρυξη του Φεβρουαρίου του 2020. Μόνο που αυτές οι προσλήψεις δεν είναι για την ενίσχυση λόγω της πανδημίας, αλλά για την αναπλήρωση προσωπικού πριν την πανδημία. Καθυστέρηση και αδιαφορία, έναν και βάλε χρόνο.

Όλοι αυτοί μάλλον έμαθαν στο σχολείο μόνο την πρόσθεση και όχι την αφαίρεση !

Εδώ και ένα χρόνο έχει συνταξιοδοτηθεί – «αφαιρεθεί» ο μοναδικός οφθαλμίατρος του νοσοκομείου. Οι Λευκαδίτες πληρώνουν αδρά έξω σε ιδιώτες γιατρούς.

Εδώ και ένα χρόνο έχει συνταξιοδοτηθεί – «αφαιρεθεί» ο διευθυντής βιοπαθολόγος των εργαστηρίων, με αποτέλεσμα τα εργαστήρια και η αιμοδοσία να μείνουν με έναν γιατρό. Κάτω από την πίεση του σωματείου, για να σώσουν τα προσχήματα μετακινήσαν γιατρούς από το Νοσοκομείο Πρέβεζας και από το Κέντρου Υγείας Βόνιτσας.

Το φετινό καλοκαίρι θα συνταξιοδοτηθεί – «αφαιρεθεί» ο διευθυντής της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής.

Τον ερχόμενο Οκτώβρη λήγουν μία σειρά συμβάσεις επικουρικών γιατρών μετά και την παράταση που πήραν και θα «αφαιρεθούν» από το προσωπικό.

Όπως επίσης από την προκήρυξη των 12 γιατρών του Φεβρουαρίου του 2020, κάποιες προσλήψεις δεν θα «προστεθούν» αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Εύλογο, βέβαια, αφού κανείς δεν έρχεται με ευκολία, σε ένα εργασιακό «κάτεργο» υγειονομικών, έτσι όπως το κατάντησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Έξω από τις «προσθέσεις του», ο βουλευτής της ΝΔ, αφήνει πχ την ειδικότητα του ουρολόγου, διότι ο μοναδικός ουρολόγος του νοσοκομείου «αφαιρείται» αφού θα διοριστεί σε άλλο νοσοκομείο.

Οι κενές θέσεις στο ιατρικό προσωπικό φτάνουν τις «μείον» 53, αφού εργάζονται 18 μόνο μόνιμοι και 15 επικουρικοί. Και αυτά με το νέο οργανόγραμμα του 2019 που δεν έχουν εγκρίνει ακόμα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ!

Για να καλυφθούν τα τεράστια κενά του νοσοκομείου την πληρώνουν τα Κέντρα Υγείας, «αφαιρώντας» προσωπικό από την, ήδη, τραγικά υποστελεχωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Υπονομεύουν έτσι και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του μαζικού εμβολιασμού που προχωράνε με «ρυθμούς χελώνας».

Εδώ και χρόνια είναι «μείον ένας», τουλάχιστον, ψυχίατρος σε μία ολόκληρη περιοχή, όταν μάλιστα, τα ψυχιατρικά νοσήματα που πυροδοτούνται και από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές τους (ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εγκλεισμός με την πανδημία) εκτοξεύτηκαν.

Να θυμίσουμε επίσης, τις «αφαιρέσεις», πανελλαδικά, ολόκληρων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας επί των ημερών της ΝΔ που τα διατήρησε «αφαιρεμένα» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Καββαδάς διαφημίζει, την «κατόπιν ενεργειών μου», προμήθεια εξοπλισμού για την μονάδα τεχνητού νεφρού. Να θυμίσουμε στον κ. βουλευτή ότι τα μηχανήματα χρειάζονται και προσωπικό για να δουλέψουν. Θα έπρεπε να ζητήσουν και οι δύο τους μια μεγάλη συγγνώμη στη μοναδική νεφρολόγο, εδώ και 2 χρόνια, και στο προσωπικό του «τεχνητού νεφρού» που εξυπηρετούν τις μεγάλες ανάγκες όλης της γύρω περιοχής έχοντας γίνει «λάστιχο».

Η ουσία είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υλοποίησαν και υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημόσια υγεία, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, του όλο και λιγότερου και φτηνότερου προσωπικού. Είναι η πολιτική της μετατροπής των νοσοκομείων σε «αυτοτελείς» επιχειρήσεις, που θα ψάχνουν έσοδα και κέρδη για να λειτουργήσουν, κάνοντας περικοπές σε προσωπικό και υπηρεσίες. Επιβαρύνουν το λαό, μέσα από άμεσες πληρωμές και έμμεσες από τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΠΥ) και σε μια πορεία από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για όσους έχουν την δυνατότητα να ασφαλιστούν.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική περιλαμβάνει το καλά διαφημισμένο «ελάχιστο πακέτο παροχών υγείας για όλους», που είναι στα όρια της εξαθλίωσης και από κει και πέρα είναι για όποιον έχει να πληρώσει από την τσέπη του!

Είναι το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας των ΣΔΙΤ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η ΝΔ, το σύστημα υγείας που έχει ανάγκη το σύστημα υγείας του κέρδους μέσα στον καπιταλισμό, αυτό που κατέρρευσε σε όλο τον κόσμο. Είναι το σύστημα υγείας του κέρδους και των χιλιάδων νεκρών, επειδή «θα ήταν ζημιογόνο να νοσηλευτούν όλοι». Αυτό είναι το σύστημα υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα μπορούσαν να έχουν ελαχιστοποιηθεί. Όμως, ο καπιταλισμός βλέπει τα πάντα ως εμπορεύματα, ακόμα και ευαίσθητους τομείς όπως αυτούς του φαρμάκου, του εμβολίου και συνολικά της Υγείας.

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, διαμορφώνουν ένα σύστημα υγείας όπου οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε παροχές υγείας θα βρίσκονται σε όλο και μεγαλύτερη αντίφαση από τις τεράστιες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες της εποχής μας, διότι στοχεύουν στις «επενδύσεις» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το 2021, με τα άλματα στην επιστήμη και στην τεχνολογία, ειδικά στην Ιατρική, οι λαϊκές ανάγκες δε χωράνε στα «ελάχιστα πακέτα παροχών υγείας». Ο «δρόμος ανάπτυξης» του κέρδους και των επενδύσεων, που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, είναι σε διαρκή αντίθεση με τις ανάγκες του λαού μας. Αυτός είναι ο πραγματικός και ορατός εχθρός από τον οποίο ο λαός μας πρέπει να απαλλαγεί.

5 Μάρτη 2021

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η 2η συνάντηση πολιτιστικών φορέων της ΠΙΝ που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2012 στην Κέρκυρα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεύτερης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων στην Κέρκυρα.   Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Ιονίων Nήσων  πραγματοποιήθηκε στην […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights