Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Έκθετοι δήμος και ΠΕ Λευκάδας για τις fast-track προσλήψεις του Σαββατοκύριακου

Σοβαρέςς κατγγελίες της ΑΝΑΣΑ: “Πελατειακές οι προσλήψεις στην Λευκάδα”

Έγιναν 13 αιτήσεις για 13 θέσεις. Δεν υπήρχαν κριτήρια, έγιναν εσκεμμένα εντός του Σαββατοκύριακου!

“Πενήντα έξη (56) προσλήψεις πραγματοποίησε η περιφερειακή αρχή δήθεν για την αντιμετώπιση του covid-19.

Από τους 56 μόνο 6 έχουν ειδικότητα σχετική με την υγεία!

Οι «διαγωνισμοί» είχαν διάρκεια τριών ημερολογιακών ημερών και μέσα στο σαββατοκύριακο. Προφανής ο στόχος αυτής της μεθόδευσης να ενημερωθούν και να προσέλθουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, και ώ του θαύματος στην Λευκάδα για 13 θέσεις κατατέθηκαν 13 αιτήσεις και στην Κεφαλονιά για 4 θέσεις 5 αιτήσεις!

Οι προσλήψεις γίνονται με βάση την γνωριμία με τον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη, αφού ο «διαγωνισμός» δεν προέβλεπε καμιά μοριοδότηση αλλά ούτε και κάποιο κριτήριο πέραν του τυπικού προσόντος της συμμετοχής.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι η ίωση της πελατειακής πολιτικής προσλήψεων εμφανίζει μεγάλη μεταδοτικότητα και επεκτείνεται και στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως προκύπτει από τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των δημοτικών αρχών Ζακύνθου και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

δείτε το δελτίο τύπου εδώ”

Η δίνη των καταγγελιών συμπαρασύρει  άθελά  ή ηθελημένα  και τον δήμο Λευκάδας ο οποίος  ακολούθησε παρόμοια διαδικασία !

Oι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον δήμαρχο Λευκάδας σε σχετικό ερώτημα  του επικεφαλής της παράταξης του Διαύλου κ. Κων/νου Γρηγόρη ,  σχετικά με τον τρόπο επιλογής και την διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων δεν έπεισαν τουλάχιστον εμάς. Και οι αιτήσεις (100) θα ήταν πολύ λιγότερες, εάν το meganisinews δεν είχε δημοσιοποιήσει την προκήρυξη των θέσεων. Δείτε λχ τι έγινε στην ΠΕ Λευκάδας που ούτε κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι, και θα ήταν χρήσιμο να  δημοσιοποιούνταν και στοιχεία για την προηγούμενη προκήρυξη του δήμου Λευκάδας( σχετικά με το πλήθος των αιτήσεων των ενδιαφερομένων)  των τεσσάρων ατόμων που δημοσιοποιήσαμε τ’ αποτελέσματα! Αυτής εδώ

Το τι γίνεται σε άλλους δήμους και με άλλους δημάρχους  δεν αφορά την Λευκάδα,  όλοι γνωρίζουμε τις “κληρονομικές” παθογένειες στον τρόπο λειτουργίας  και διοίκησης των αιρετών , και δεν δεχόμαστε ότι υπάρχει δύσκολη θέση και δύσκολη απόφαση.

Υπάρχουν κανόνες , νόμοι , προϋποθέσεις, προσόντα , κοινωνικά κριτήρια και κυρίως καθαρές κι ανοιχτές διαδικασίες, οι οποίες  όταν τηρούνται  δεν φέρνουν κανέναν και για κανένα θέμα σε δύσκολη θέση.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eπιστολή ομάδας πολιτών για την προστασία της άμμου του Άη-Γιάννη στον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο

Επιστολή   απέστειλαν  πολίτες  της Λευκάδας   προς τον υπουργό  Εσωτερικών Αργύρη  Ντινόπουλο  , σχετικά με την διάθεση της άμμου της διάνοιξης του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights