Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

ΔΣ Μεγανησίου: Δωρεάν παραχώρηση κτιρίου για Λ/Σ και ψάχνει σπίτι να νοικιάσει για τον γιατρό!

Το θέατρο του παραλόγου

Η ιδέα κυοφορείται εδώ και λίγους μήνες από μια επίσκεψη του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον Οκτώβριο του 2020.

Φαίνεται λοιπόν να προκρίνεται και να προωθείται κομματικά  από την κυβέρνηση της ΝΔ κι ανέλαβαν οι  εκπρόσωποί της στο δημοτικό συμβούλιο, σε  έναν άνευ προηγουμένου συναγωνισμό μεταξύ τους  για την ανάδειξη  του επόμενου “εκλεκτού” για το χρίσμα ,δημάρχου.

Γιατί πρέπει να είναι κανείς αφελής, ώστε να πιστεύει ότι επειδή:

Στο Μεγανήσι δραστηριοποιούνται: – Ένα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με τακτικά (ανάλογα με την εποχή) δρομολόγια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. – Ένα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με έκτακτα δρομολόγια κυρίως ολικής ναύλωσης μεταφοράς φορτίων όπως φορτηγά και βυτιοφόρα οχήματα. – Ένα Ε/Γ – Δ/Ρ(Δρομολογιακό) κατά την θερινή περίοδο ταχύπλοο σκάφος το οποίο συνδέει τα Επτάνησα. – Δύο Θαλάσσια Ταξί. Στατιστική κίνηση λιμένων Μεγανησίου Ε/Γ-Ο/Γ,Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίων από το 2017 έως και το 1ο εξάμηνο του 2020 . ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 120.00 και ΟΧΗΜΑΤΑ:21.000

2. Το λιμάνι του Βαθέως Μεγανησίου απέχει 4,3 ν.μ.(ναυτικά μίλια) από Νυδρί και 10,5 ν.μ. από Λευκάδα. Το λιμάνι του Σπαρτοχωρίου Μεγανησίου απέχει 3,8 ν.μ. από Νυδρί και 9,50 ν.μ. από Λευκάδα. Στη Νήσο Μεγανησίου υφίστανται τρείς εξομοιούμενες χερσαίες ζώνες λιμένα (από τις συνολικά 9 αρμοδιότητας του Α΄Λ/Τ Νυδριού ) και συγκεκριμένα στο ΄΄ΒΑΘΥ΄΄, στα ΄΄ΣΠΗΛΙΑ-ΡΟΚΑ΄΄ και στον ΄΄ΑΘΕΡΙΝΟ΄΄. Φορέας Διαχείρισης είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και αστυνόμευσης το Α΄Λ/Τ ΝΥΔΡΙΟΥ.

3. Στο Μεγανήσι δραστηριοποιούνται περίπου δεκαπέντε (15) ΚΥΕ (Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα εντός αρμοδιότητας του Α’ Λ/Τ ΝΥΔΡΙΟΥ (ΧΖΛ).

4. Στο Μεγανήσι δραστηριοποιούνται 60 επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας (γρι γρι) οι αλιείς των οποίων αναγκάζονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα να βγαίνουν από το νησί προκειμένου να θεωρήσουν το Ημερολόγιο ή τις Άδειες του σκάφους τους στα Λιμεναρχεία Νυδριού ή Λευκάδας. Επίσης ελλιμενίζεται και μεγάλος αριθμός ερασιτεχνικών Α/Κ (Αλιευτικών) σκαφών κυρίως την θερινή περίοδο.

5. Ο Δήμος Μεγανησίου εκμεταλλεύεται το Τουριστικό Καταφύγιο Βαθέως χωρητικότητας 60 σκαφών και επίσης δραστηριοποιούνται πέντε

(5) επιχειρήσεις με εκμισθούμενα Θ.Μ.Α.(Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής) Γ.Κ.Λ.38(Γενικός Κανονισμός Λιμένα 38). Καταδυτικά κέντρα αναψυχής με έδρα την Λευκάδα δραστηριοποιούνται στους θαλάσσιους χώρους της εν λόγω περιοχής. Στην ιδία θαλάσσια περιοχή και ακτές προσεγγίζει το σύνολο των Θ.Μ.Α. (60 επιχειρήσεις Γ.Κ.Λ. 20 και Γ.Κ.Λ. 38) καθώς και τα ημερόπλοια που δραστηριοποιούνται στην Λευκάδα (άνω των 10 πλοίων) συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.500 επιβατών ημερησίως κατά την θερινή περίοδο. Αναφέρω επίσης και τον μεγάλο αριθμό Ι/Φ Ιστιοφόρων και Φ/Γ Θαλαμηγών πέριξ του νησιού. Επίσης αναμένεται η δημιουργία Μαρίνας στον Αθερινό.

6. Δεν υφίστανται στο Μεγανήσι χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες παραλίες κυρίως για το λόγο ότι στο νησί υπάρχουν πάρα πολλοί μικροί όρμοι με δημοφιλείς μεν αλλά μικρής έκτασης παραλίες με μεγάλη όμως επισκεψιμότητα και οι οποίες χρήζουν αυξημένης επίβλεψης για την προστασία των λουομένων.

Αυτά  να  τα λέτε μεταξύ σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δικαιολογήσετε τις αποφάσεις σαν κι αυτή, κι άλλες που έχετε πάρει αντίθετα προς το συμφέρον των Μεγανησιωτών κι όχι άσχετες με αυτήν!

Καταλήγετε λοιπόν στο σκεπτικό σας:

“Κατόπιν των ανωτέρω συνάγεται ότι η δημιουργία και λειτουργία Λιμενικού Σταθμού στο Δήμο Μεγανησίου, κάτι το οποίο προβλέπεται όντας Καλλικρατικός νησιωτικός δήμος, θα συνδράμει σημαντικά στον έλεγχο και της χερσαίας και της θαλάσσιας ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ, ανεβάζοντας το επίπεδο της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, αλλά και στην ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ τόσο στους μόνιμους κατοίκους (ψαράδες) όσο και στους επισκέπτες.”

Καλά ε, να βάλουμε τα χέρια μας στις μασχάλες ν΄αρχίσουμε  να  γαργαλιόμαστε… Ο υπερήλικας βασανισμένος Μεγανησιώτης  και “πέντε ψύλλοι που κουτριόμαστε”  όλη ημέρα τον Χειμώνα  έχουμε ανάγκη από ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣIΩΝ(δικά σας τα Κεφαλαία Γράμματα, δική μου η υπογράμμιση)

Και φυσικά χρησιμοποιήσατε και τ όνομα του παλικαριού των γονιών του μόχθου.

Αλλά πραγματικά για αναλογιστείτε, ποιά κατηγορία από αυτούς που επικαλείστε, θέλει έξι άτομα να γυρίζουν γύρω-γύρω στο Μεγανήσι και μην έχοντας πραγματικό αντικείμενο και λόγο ύπαρξης να μοιράζουν πρόστιμα στους εναπομείναντες ψαράδες; Μήπως οι ιδιοκτήτες ταξί, το ferry-boat, οι επαγγελματίες, οι λουόμενοι;

Όποιος από τις παραπάνω κατηγορίες επιζητεί περισσότερη  ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ας στείλει ένα email να αναρτήσω την άποψή του στο άρθρο.

Ποιοι τελικά είναι εκείνοι που κόπτονται για ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ; Μένουνε στον Κάλαμο, μένουνε στον Καστό, μένουνε στο Μεγανήσι;

Εάν λοιπόν απαντήσουμε στο προηγούμενο ερώτημα, έχουμε αυτονόητα απαντήσει από που  προέκυψε η αναγκαιότητα για την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Μεγανήσι ,ειδικά  εαν αναλογιστεί κανείς όι ανά την Ελλάδα έχουν  συρρικνωθεί τόσο τα Αστυνομικά Τμήματα , όσο και οι Λιμενικοί Σταθμοί.

Θερμά συγχαρητήρια, στον “γερόλυκο ” της Αυτοδιοίκησης κ. Θανάση Κονιδάρη. Κράτα άμυνα Θανάση!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights