Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΡΤ επιβεβαιώνει την είδηση που εσείς πρώτοι μάθατε στο meganisinews

Σύμφωνα με τα όσα τότε αποκλειστικά αναφέραμε (δείτε τα άρθρα  εδώ ,και εδώ) έχει εντοπιστεί και στην Λευκάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος του Κορωνοϊού.’Οπως αναφέρει η ΕΡΤ:

Ανησυχία εκφράζεται και για την αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων του ιού.  Στα 764 ανήλθαν συνολικά τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα και στα 15 τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού από τη Νότια Αφρική.

Η Covid -19 στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από τη νόσο σε 6.221.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 320 ασθενείς, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 215 ασθενείς.

Πληθαίνουν τα μεταλλαγμένα κρούσματα του ιού 

Από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 7 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variantsof concern). Από τα 281 στελέχη τα 269 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012) ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τημετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2).

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Την βοήθεια της Ρόδης Κράτσα ζητά ο Κων/νος Πάλμος για το διατηρητέο τμήμα του κτίσματος του πρώην Α Σ Σπαρτοχωρίου

Ζητά να υπερσκελιστεί ο δήμος Μεγανησίου και οι αποφάσεις  δύο διαφορετικών και συνεχόμενων  δημοτικών αρχών (συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης) Η επιστολή […]

Ο Δήμος Γαλατσίου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Επτανησίων Γαλατσίου συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Σύλλογος Επτανησίων  με αίσθημα ευθύνης εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights