Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

“Βαλτωμένη” η διαδικασία της ίδρυσης των υδατοδρομίων στα Ιόνια πλην της Κέρκυρας

Tηλεφωνική επικοινωνία του meganisinews με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Hellenic Seaplanes S.A., Νικόλας Χαραλάμπους

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους δεν υπάρχει  εικόνα  σχετικά με το που βρίσκεται η διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης για την δημιουργία των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έπειτα από την προσφυγή Γαλιατσάτου κατά της διαδικασίας που οδήγησε στην ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης με τον φορέα υλοποίησης (δείτε εδώ). Εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία διετία έως την δημιουργία των υδατοδρομίων.

-Για εμάς είναι σημαντικό να προχωρήσει και να λειτουργήσει αυτό το κομμάτι , του Ιονίου, γιατί ευελπιστούμε ότι εκεί θα πραγματοποιείται ο κύριος όγκος των πτήσεων στην Ελλάδα!  μας είπε.

-Είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσει το δίκτυο  στο Ιόνιο ακόμα κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ίδια κεφάλαια,  πρόσθεσε.

-‘Εχω στα αρχεία μου επιστολές από το 2013 και το 2014 που ζητούσαμε ν΄αναλάβουμε  συνολικά το κόστος  μελέτης , αδειοδότησης και κατασκευής των υδατοδρομίων η οποία δεν περπάτησε λόγω της εμμονής ορισμένων και της προσκόλλησης στο δημόσιο χαρακτήρα. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα, καλύτερα να μην πληρώσουμε , αλλά κάντε το, αυτήν την δεκαετία , όχι την άλλη…

Εάν πάλι  νομίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, τα λιμενικά ταμεία η  ΠΙΝ,   ότι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει την διαδικασία, εμείς είμαστε εδώ , το τονίζω με δικά μας  κεφάλαια  σε εξι μήνες το αργότερο να ολοκληρώσουμε το δίκτυο των υδατοδρομίων. ‘Εχουμε έναν νέο νόμο από τον Φεβρουάριο του 2020 , πού εάν υπήρχε από το 2014 θα είχε τελειώσει οριστικά η διαδικασία.

Ερώτηση : Κ. Χαραλάμπους πότε θα δούμε τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα;

-Εάν δεν έχουμε τρίτο κύμα Πανδημίας Κορωναϊού , οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων γύρω στον Ιούνιο, το πολύ Ιούλιο θα είναι γεγονός!

Ερώτηση: Σε ποιές περιοχές βλέπετε  τις πρώτες πτήσεις;

-Κέκυρα -Παξούς -Πάτρα,   Βόλος -Σκόπελος- Αλόννησος  και  Άλιμος -Τήνος-Πάτμος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights