Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαρτίου 2023

ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων: “Πανηγυρίζουν” Λευκάδα και Μεγανήσι για την “επιτυχία”

Το 6,5%  και το 1,5%(περίπου) των μετοχών   της  ΦΟΣΔΑ ΑΕ θα έχουν εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο

Ως αντάλλαγμα οι δύο δήμοι  θα εισφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην νέα Α.Ε. – ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Η  τιμολογιακή πολιτική, τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότες της Λευκάδας και του Μεγανησίου, θα καθορίζονται από το νέο φορέα.

Για τον Δήμο της Λευκάδας αλλά και του Μεγανησίου, όλη αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην συνεργιστική λύση με τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, με τον οποίον έχουν υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση από τις 16 Αυγούστου 2017.

Εννοείται φυσικά προς πίσω από την διαφαινόμενη αναποτελεσματικότητα από την Περιφέρεια, διαφαίνεται η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ας δούμε λοιπόν το κοινό δελτίο τύπου Δημάρχων Λευκάδας και Μεγανησίου κι ας ελπίσουμε ότι η απόφασή μας να γίνουμε “ουρά” της Λευκάδας,  περιορίζεται σ αυτήν την ανακοίνωση!

“ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Λευκάδας για τροποποίηση καταστατικού του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ ΟΤΑ

Με την συμμετοχή των Δημάρχων Λευκάδας και Μεγανησίου, κ.κ. Καλού και Δάγλα, πραγματοποιήθηκε χθες 29-12-2020, η έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων νήσων, με αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη.

Ειδικότερα, και κατόπιν της από 23-11-2020 αίτησης του δήμου Λευκάδας προς το ΔΣ της εταιρείας, εισήχθη ως θέμα και συζητήθηκε η εκπροσώπηση του Δήμου Λευκάδας στο διοικητικό συμβούλιο του περιφερειακού φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, Ιονίων νήσων ΑΕ ΟΤΑ. 

Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της πρότασής μας, με την αναγκαία τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ώστε να εκπροσωπείται κάθε Περιφερειακή Ενότητα σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία στα όργανα διοίκησης του νέου ΦΟΔΣΑ.

Με την απόφαση αυτή, διασφαλίζεται η εκπροσώπηση και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, (Δήμος Λευκάδας και Δήμος Μεγανησίου), στο Διοικητικό συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Ιονίων νήσων ΑΕ ΟΤΑ, από τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό.

            Οι Δήμαρχοι

Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός

Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights