Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Στην περιοχή του κεντρικού Ιονίου θα βρεθεί το σκάφος Ναυτίλος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετική άδεια έρευνας για τη διερεύνηση της ηχητικής επικοινωνίας της μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) σε συνεργασία με το  Technical University of Barcelona / Laboratory of Applied Bioacoustics.

.Στόχος της έρευνας είναι να καταγραφεί πιλοτικά για διάστημα έξι μηνών και να αξιολογηθεί η ηχητική επικοινωνία ατόμων σε δύο επιλεγμένα σημείαενδιαιτήματα του είδους. Η κατανόηση της ηχητικής συμπεριφοράς της μεσογειακής φώκιας είναι απαραίτητη για την καταγραφή και αξιολόγηση της συμπεριφοράς της φώκιας μέσα και έξω από το νερό και της χρήσης των ενδιαιτημάτων της με στόχο περαιτέρω εξειδικευμένες δράσεις προστασίας.

.Η έρευνα θα διεξαχθεί με την τοποθέτηση δύο (2) υδροφώνων για διάστημα έξι (6) μηνών σε  δύο (2) επιλεγμένα σπήλαια, τα οποία αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται από τη φώκια και τα οποία ήδη παρακολουθούνται από την ομάδα έρευνας στο πλαίσιο της άδειας έρευνας.
.Δεν απαιτείται η λήψη ή εξαγωγή δειγμάτων από άτομα τού υπό μελέτη είδους.
.Στην ομάδα έρευνας συμμετέχουν, από την ΜΚΟ Αρχιπέλαγος – περιβάλλον και ανάπτυξη οι: Παναγής Αραβαντινός, Ξενοφών Χάλδας, Τούλιο Κοκκόλης, Dr Luigi Bundone, Αλίκη Πάνου και από το  Technical University of Barcelona /Laboratory of Applied Bioacoustics (LBA) οι: Prof. Dr. Michel Andre, Aurore Asso και ο Antonio M. Sanchez
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights