Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Καταργείται το αφορολόγητο ελεύθ. επαγγ.;

Φωτ. star.gr

Η MIKPH πρόοδος σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής και το σοβαρό πρόβλημα που σημειώνεται στην αύξηση των εσόδων οδηγούν το Yπουργείο Οικονομικών σε επανεξέταση των αφορολόγητων ορίων. Υπό την πίεση και της τρόικας εξετάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα και κατάργησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η επιβολή τεκμηρίων δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της τρόικας.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο κυβέρνηση και τρόικα «στοχεύει» στους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω ή πολύ κοντά στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ. Μελετάται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 5% μέχρι το εισόδημα των 10.500.
Αλλαγές εξετάζονται και στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν ακίνητα σε ακριβές περιοχές της χώρας, με αντικειμενική τιμή ζώνης που ξεπερνά τα 4.000 ή 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ΠΗΓΗ : express.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εισήγηση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε µισθωτούς και συνταξιούχους µε ετήσιο εισόδηµα µεγαλύτερο των 6.000 ευρώ

Πόσα θα χάσουμε εάν περάσει τελικά το μέτρο Εισήγηση για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε µισθωτούς και συνταξιούχους µε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *