Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιανουαρίου 2023

Βουλιάζει ο τουρισμός σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Κλειστή η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που ασχολείται με τον εποχικό τουρισμό

Άδεια δωμάτια, κλειστά ξενοδοχεία, αραγμενα ημεροπλοια , κλειστά τουριστικά γραφεία, μηδενικές ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, άδειοι δρόμοι, λιμάνια και παραλίες , καταγράφονται την πρώτη εβδομάδα απελευθέρωσης του τουρισμού.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες Σάββατο βράδυ ζήτημα ειναι εάν στο σύνολο των εστιατορίων του Νυδριού έφαγαν  60 ατομα!

Η απώλεια εσόδων ξεπερνά το 95% στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο Μεγανήσι των 1100 κατοίκων 270 άνθρωποι (νόμιμα προσλαμβανόμενοι) δεν έχουν πιάσει ακόμα δουλειά ενώ πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τις  κρατούν κλειστές . Κλειστό το ένα από τα δύο ξενοδοχεία, άδειο το δεύτερο.

Δυστυχώς και τα μυνήματα για τον Ιούλιο δεν εμπνέουν καμία αισιοδοξία, κι όλοι πια ελπίζουν στον Αύγουστο  υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι  τότε δεν θα υπαρχουν κρούσματα Κορωναιου στην Λευκάδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση  μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας του χώρου του εφοδιασμού των επιχειρήσεων εστίασης, μόλις το 1/10 του αριθμού των επισκεπτών( 3 εκατομμύρια) της περσινής χρονιάς θα επισκεφθεί φέτος την χώρα μας που αναμένεται  να αυξηθεί στα  8 εκατομμύρια το 2021 ,  17 εκατομμύρια το 2022 και  το 2023 να επανέλθει στο περσινό αριθμό επισκεπτών (30 εκατομμύρια).

Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε ξανά σε ένα κύκλο εσωστρέφειας κι οικονομικής δυσπραγίας με σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, πάνω που πιστεύαμε ότι τα δύσκολα τα είχαμε αφήσει πίσω μας.

Την συνέχεια φυσικά κανείς δεν την γνωρίζει , ωστόσο η οικονομική ανέχεια τον ερχόμενο χειμώνα είναι περίπου αναπόφευκτη, ενώ ένα δεύτερο κύμα υγειονομικής κρίσης το φθινόπωρο, θα μας έβαζε σε περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες για τα νησιά μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights