Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Χωρίς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδεχθήκαμε τους Έλληνες τουρίστες

Πως η ανευθυνότητα θα ξαναφέρει σύντομα lockdown

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 52 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 15 χθες, 13, προχθές, 17 την Παρασκευή. Τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας είχαμε 1 την Δευτέρα 1 Ιουνίου, 2 την Κυριακή 31 Μαΐου, 6 Σάββατο 30 Μαΐου και 3 την Παρασκευή 29 Μαΐου!

‘Εντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για νέο κρούσμα στην Λευκάδα και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, ωστόσο οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως.

Πάραυτα Λευκάδα και Μεγανήσι σε μια πρόβα  ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν υποδέχθηκαν τους επισκέπτες χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, παρά την επισήμανση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο covid 19 βρίσκεται σε έξαρση.

Η πλειοψηφία λοιπών των συναδέλφων μου στην εστίαση προφανώς διακατεχόμενοι από το άγχος της οικονομικής τους επιβίωσης λειτούργησαν ,όπως λειτουργούσαν ,όπως ήξεραν χωρίς καμία προσπάθεια υιοθέτησης της νέας πραγματικότητας , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η όποια προσπάθεια για να υπάρξει τουριστική σεζόν.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η βιασύνη μας και η ανευθυνότητα , θ αρχίσει να καταγράφεται στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που θ ακολοθήσουν τις επόμενες ημέρες…

Τώρα θα σας πώ τι γίνεται στην εστίαση στο εξωτερικό, μήπως  καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Όποιος λοιπόν θέλει λχ στην Γερμανία να βγεί σε εστιατόριο δίνει όνομα τηλέφωνο, διεύθυνση, του κλείνουν τραπέζι και κρατούν τα στοιχεία του για 15 ημέρες και μετά τα στοιχεία αυτά τα καταστρεφουν , εφόσον δεν αρρωστήσει!

Αυτό το χάος που διαπίστωσα εγώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος , μόνο χάος στην χώρα μπορεί να προκαλέσει και δεν αποτελεί υπεύθυνη  στάση, απέναντι στο σύνολο των επιχειρηματιών  στην εστίαση και στην διαμονή και των απασχολούμενων στον κλάδο του τουρισμού.

Η έλλειψη σχεδίου , η προχειρότητα και η ανευθυνότητα  σύντομα θα δώσει τηνθέση της στον πανικό, η κατάσταση βασει των σημερινών δεδομένων δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία για την  εξέλιξη και την πορεία του τουρισμού φέτος.

θα σας δώσω και μία είδηση της τελευταίας στιγμής, φίλος Εγγλέζος  σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο, μου είπε ότι η εταιρεία με την οποία είχε κλείσει εισιτήριο το πρωτο δεκαήμερο του Ιουλίου , ακύρωσε την πτήση του. Αυτά…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την σύλληψη των επίορκων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδας (Πάτρα) στη Λευκάδα

Συνελήφθησαν, χθες, από την Ελληνική Αστυνομία 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας κατηγορούμενοι για συγκεκριμένα αδικήματα σε σχέση με εκκρεμείς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights