Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Παρατείνεται με απόφαση του Υπουργείου η με ανάθεση ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεγανησίου

Και των υπόλοιπων νησιών όπου έχει υπογραφή σύμβαση ανάθεσης  μέχρι 31 Μαΐου 2020

Με υπουργική απόφαση και τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος παρατείνονται όλες οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με τις Ναυτιλιακές Εταιρείες  που έχουν αναλάβει την σύνδεση των νησιών. Στην υπουργική απόφαση  υπάρχει ρητή δέσμευση για επιπλέον δρομολόγια πέραν των χρηματοδοτούμενων για το Μεγανησι:

 

Για την σύμβαση που υπογράφηκε με την ΙΟΝΙΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΝΕ στις 28 /4/2020 (δείτε εδώ)  για την σύνδεση Νυδρί-Μεγανήσι-Νυδρί προβλέπεται η παράτασή της με την υποχρέωση πέραν των έξι  επιδοτούμενων και επιπλέον τεσσάρων ανά εβδομάδα.

Στην απόφαση που κοινοποιείται στις εμπλεκόμενες   ναυτιλιακές εταιρείες , οι οποίες έχουν αποδεχθεί τις συμβάσεις με επιστολή τους  προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη για εδαφική  και οικονομική συνοχή  με  την κάλυψη επαρκούς και τακτικής παροχής υπηρεσιών μεταφορών και άμεσων συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών της χώρας.

δείτε σχετικά:

Με σύμβαση ανάθεσης και τον Μάιο τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τα νησιά του Ιονίου

Κραυγή αγωνίας από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες : “Δεν μπορούμε ν ανταπεξέλθουμε στα έξοδα”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας: “Η διακομιδή των βοθρολυμάτων προσωρινά θα γίνεται από βυτία της Λευκάδας με απ’ ευθείας χρέωση των ενδιαφερομένων”

Αγαπητοί Συντοπίτες Στο νησί μας εδώ και χρόνια συντελείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Και πιο συγκεκριμένα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights